به گزارش خبرنگار مهر، بهمن نامورمطلق بعدازظهر چهارشنبه در جشن ملی مبل و منبت ملایر با بیان اینکه از ۴۳۵ شهرستان کشور تنها ۱۰ شهر عنوان ملی دارد، اظهار داشت: باید برنامه ها به صورتی اجرا شود که شهر ملی ملایر، جهانی شود.
نامورمطلق بابیان اینکه از هر استان فقط یک نماینده برای ملی شدن در یک رشته صنایع دستی پذیرفته می شود، گفت: تویسرکان نیز شایستگی برخورداری از عنوان ملی مبل و منبت را داشت اما ملایر انتخاب شد و شهرستان تویسرکان، نشان جغرافیایی مبل و منبت را دریافت کرد.
وی با اشاره به اینکه صنایع دستی جایگاه خود را بیش از پیش پیدا کرده است، گفت: ملایر از شهرهای اصیلی است که به دنبال هویت خود حرکت کرده است.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی باتاکید براینکه مردم ملایر باید این عنوان را حفظ کنند، گفت: باید برای کسب بازارهای جهانی تلاش و آن را از دست رقبا خارج کرد.
نامورمطلق با بیان اینکه تمام شهرهای کشور به دنبال برند شدن هستند، افزود: ثبت ملی مبل و منبت ملایر تولد مجددی برای این شهر و فرصتی برای توسعه بیشتر این شهرستان است.
وی با بیان اینکه باید به هنر و هنرمندان بها داد، گفت: کارهای هنرمندان باید دیده شود و تنها نمایشی نباشد بلکه هنرمندان باید با هنرشان در زندگی مردم حضور داشته باشند.
نامورمطلق با تاکید بر خلاقیت در ساخت صنایع دستی گفت: باید بازار را با توجه به خلاقیت و هنر و ابداعات جدید تصاحب کرد.
معاون صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی طراحیهای جدید و خلاقیت و نوآوری را لازمه تداوم هنر صنایع دستی برشمرد و افزود: فعالیتهای صنایع دستی باید مردممحور و بازارمحور شود.
وی با بیان اینکه نباید در کار هنر دولتمحور بود، عنوان کرد: دولت باید کمک و تسهیلات لازم را به هنرمندان ارائه کند اما مردممحوری باید یک اصل اساسی در هنر باشد.
فرماندار ملایر نیز با بیان اینکه ملایر ظرفیتها و توانمندیهای بسیاری در بخشهای مختلف دارد، عنوان کرد: شهرستان ملایر در حوزههای فرهنگی، علمی، ورزشی و هنری مهد پرورش شخصیتهای بزرگی است که در عرصههای ملی و بینالمللی صاحب نام هستند.
عبدالعظیم رضایی با بیان اینکه ثبت شهر ملی مبل و منبت جانی تازه به هنر بخشید و انگیزهای برای هنرمندان این رشته ایجاد کرد، عنوان کرد: باید ملایر را در عرصه ملی و بینالمللی معرفی کرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴ هزار کارگاه مبل و منبت با اشتغال ۸ هزار نفر در ملایر فعال است، گفت: توسعه و پیشرفت این صنعت بسترهای کار و اشتغال بیشتر را در ملایر فراهم کرده و مشکل بیکاری را رفع می کند.
نظر شما