علیرضا کریم در گفتگو با خبرنگار مهر، همزمان با برگزاری آئین افتتاحیه مسابقات ملی سنگنوردی داخل سالن نونهالان کشور به میزبانی شاهرود، درباره تجهیزات و امکانات این شهرستان، توضیح داد: برای برگزاری مسابقات سنگنوردی شاهرود نزدیک ۴۰ مترمربع دیواره با اعتبار ۱۰ میلیون تومان بروز رسانی و بر اساس مسابقه، تجهیزاتی به سالن افزوده شده است.
وی بابیان اینکه این ورزش در ردههای سنی پایین در سطح استان سمنان، از گرمسار و ایوانکی تا شاهرود انجام میشود، افزود: امسال با توجه به ظرفیت های ورزشی شاهرود، مسابقات قهرمانی رده سنی نونهالان و نوجوانان در این شهرستان برگزار می شود تا بتوانیم از این طریق مسابقات سنگ نوردی را بهبود بخشیم و همچنین از زیرساختهای ورزشی شهرستان حمایت کنیم.
سنگنوردی ورزش نسبتا گرانی است
رئیس هیئت کوهنوردی، سنگ نوردی و ورزش های صعودی استان سمنان در پاسخ به این پرسش که برای حرفهای شدن در رشته سنگنوردی چه مقدار باید هزینه کرد، ابراز داشت: برای رسیدن به درجه مربیگری در رشته سنگنوردی شخص باید حدود ۱۰ الی ۲۵ میلیون تومان هزینه کند که درواقع ورزش نسبتاً گرانی محسوب میشود که علاقهمندان بسیاری را توانسته به خود جلب کند اما استفاده از امکانات ورزشی در استان هزینه چندانی ندارد.
کریم در دیگر بخش سخنان خود، ضمن بیان اینکه اگر نتوانیم ورزشکار را به سمت آموزش سوق دهیم ضرر آن متوجه خود ما خواهد شد، تصریح کرد: طبق ابلاغ وزارت ورزش و جوانان فعالیت و مجوز گروههای کوهنوردی لغو و باید در چهارچوب باشگاه حرکت کنند که با توجه به بالا بودن هزینههای مرتبط با ورزش کوهنوردی فعالیت در باشگاهها میتواند در هدایت، اعزام، راهنمایی و آموزش فعالان این رشته اثر گذار باشد.
وی درباره آخرین وضعیت این ورزش در استان سمنان افزود: هشت باشگاه ورزشی و چهار باشگاه در شرف اخذ مجوز در استان وجود دارد که با توجه به استقبال علاقهمندان بسیار از رشته کوهنوردی، باید این تعداد باشگاه افزون و گروههای کوهنوردی نسبت به ثبت باشگاه اقدام کنند تا از مواهب و مزایای آن برخوردار شوند.
اعتبارات اندک هستند
رئیس هیئت کوهنوردی استان سمنان بابیان اینکه در شهرهای شاهرود، دامغان، سمنان و گرمسار دیواره سنگنوردی وجود دارد، ابراز داشت: تجهیز دیواره به توان هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی درزمینهٔ عملکرد باشگاهها و هیئتهای زیرمجموعه مربوط میشود و بودجهای که از فدراسیون کوهنوردی و اداره کل ورزش و جوانان در این خصوص تخصیص می دهد تنها هشتتا ۱۰میلیون تومان است که کفاف یک برنامه استانی را نمیدهد.
کریم ادامه داد: باهمت و تلاش ورزشکاران و اعضای هیئتها و تربیتبدنی شهرستانها بالغبر ۸۰ الی ۱۰۰ میلیون تومان عملکرد مالی را شاهد هستیم که قسمت اعظم آن در باشگاهها هزینه میشود لذا محل مراجعه تمام کوهنوردان باید به باشگاه خلاصه شود تا علیرغم بودجه اندک ورزش بتوانیم بهتر از گذشته کارکنیم.
وی افزود: امروز در استان سمنان و متاسفانه کشور مربیهایی که درزمینهٔ کوهنوردی فعالیت دارند، کم است و جایگاه خوبی ندارد چراکه هزینه و زمانی که باید برای رسیدن به درجه های مربی گیری صرف میکنند زیاد است و از سوی دیگر بازگشت سرمایه خوب نیست لذا باکار در قالب باشگاه منفعت نصیب باشگاه و مربیها خواهد شد.
نظر شما