۱۷ شهریور ۱۳۹۶، ۹:۳۸

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری میراث فرهنگی کشور:

ارائه غذاهای سنتی هر منطقه عامل مهمی در رونق گردشگری است

ارائه غذاهای سنتی هر منطقه عامل مهمی در رونق گردشگری است

اراک- مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری میراث فرهنگی کشور گفت: غذا می تواند عاملی برای انتقال فرهنگ و معرفی شاخصه های هویتی هر منطقه باشد و ارائه غذاهای سنتی عامل مهمی در رونق گردشگری است.

به گزارش خبرنگار مهر، محسن رنجبر شامگاه پنج شنبه در مراسم افتتاحیه دومین جشنواره سفره ایرانی، فرهنگ گردشگری استان مرکزی در اراک اظهار داشت: بسیاری از گردشگران وقتی مقصد خود را انتخاب می کنند به دنبال این هستند که غذاهای آن محل را شناسایی کنند.

وی افزود: سال گذشته یک میلیارد و ۲۳۰میلیون نفر در دنیا جا به جا شدند که بر طبق نظرسنجی ۸۶درصد این گردشگران اذعان کرده اند غذاها از بهترین خاطراتشان در سفر بوده است.

رنجبر بیان کرد: کشور ما کشوری پهناور با تنوع زیاد اقلیم، فرهنگ ها، قومیت ها و مواد اولیه متنوع است، حدود دو هزار و ۵۲۰ غذا در ایران شناسایی شده و مکتب غذایی ایران در کنار دو مکتب غذایی رم باستان و غربی شناخته می شود.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری میراث فرهنگی کشور تصریح کرد: غذا نه تنها به عنوان شاخصه ای برای انتقال فرهنگ شناخته می شود بلکه یکی از شاخصه های هویتی هر کشور نیز به حساب می آید.

وی افزود: هدف از برگزاری این نمایشگاه ها شناسایی و احیای غذاهایی است که دیگر در رستوران ها طبخ نشده و فقط در خانه ها تهیه می شود و همچنین بازگشت غذاهای سنتی به لیست غذاهای رستوران ها در نقاط مختلف کشور از دیگر اهداف این نمایشگاه است.

رنجبر تصریح کرد: غذای سنتی از عناصر و جاذبه های عمده یک منطقه به حساب می آید و خوشبختانه می بینیم که در سال گذشته شهر رشت به عنوان شهر خلاق جهانی غذا انتخاب شد و این خود نشان دهنده ظرفیت های بالای کشور ماست و باید از آن بهره جست.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری میراث فرهنگی کشور ادامه داد: خوشبختانه از سال گذشته که این جشنواره ها برگزار شده اند با استقبال بسیار زیادی در همه استان ها مواجه بودیم و در بسیاری از نقاط کشور اقامتگاه های بوم گردی از منوی غذایی سنتی استفاده می کنند.

وی بیان داشت: این جشنواره در منطقه پنج کشور به میزبانی استان مرکزی برگزار شد، استانی که تعداد زیادی از مفاخر فرهنگی و سیاسی کشور در آن متولد شده اند و جاذبه های گردشگری ویژه ای از جمله تالاب ها، غارها و بافت های تاریخی دارد، اما چیزی که می تواند این جاذبه ها را کامل کند غذاهای سنتی است.

مدیرکل دفتر مطالعات و آموزش گردشگری میراث فرهنگی کشور در پایان گفت: غذاهای سنتی می تواند به عنوان عامل توسعه مناطق مختلف روستایی و دور افتاده قلمداد شود چرا که مواد اولیه این غذاها در روستاها تولید می شود و این مساله می تواند به ایجاد اشتغال پایدار روستایی نیز کمک به سزایی کند.

کد خبر 4081510

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha