۲۰ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۱۷

سرپرست وزارت علوم:

حوزه و دانشگاه پژوهش های قرآنی را توسعه دهند

حوزه و دانشگاه پژوهش های قرآنی را توسعه دهند

گرگان - سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری خواستار توسعه فعالیت های پژوهشی در قرآن توسط حوزه و دانشگاه شد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید ضیاء هاشمی صبح دوشنبه در سی و دومین جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشجویان کشور که به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، اظهار کرد: گلستان استانی است با اخوت و همزیستی مسلمانان شیعه و سنی در کنار هم، جلوه زیبایی از صمیمیت و وحدت را به نمایش گذاشته است.

وی با یادآوری اینکه این جشنواره سال گذشته در سیستان و بلوچستان برگزار شد، افزود: یکی از پیام های برنامه های قرآن محور وحدت مسلمانان است.

سرپرست وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: قرآن کتاب هدایت است و هدف از برگزاری قرآن و عترت تمسک به قرآن است که از آن بهره مند شویم.

وی اضافه کرد: در واقع این جشنواره صرفا یک رفع تکلیف و مسابقه فرهنگی و جذاب نیست بلکه انس با قرآن برای زندگی سعادتمند ماست.

وی با بیان اینکه هدایت عبارت است از تشخیص راه از چاه، گفت: انسان ها به ویژه نسل جوان انتخاب های زیادی در هر مقطع دارند و بر سر دو راهی یا چند راهی قرار می گیرند و  قرآن به عنوان کتاب هدایت آن ها را ارشاد می کند که کدام راه را انتخاب کنند.

هاشمی تصریح کرد: قرآن این امکان را فراهم کرده که برای تشخیص راه ضلالت و هدایت کدام راه را انتخاب کنیم اما اینکه ما چقدر از آن بهره گرفته ایم جای تامل دارد.

وی بیان کرد: در جهان معاصر نسل جوان نسبت وسیع با دین دارند، دینداری در جامعه رواج دارد و بعضا تصور دیگری دارند.

هاشمی گفت: دانشجو شخصیتی آرمانگرا، حقیقت طلب و نقاد دارد و پرسش ها و چالش های نظری پرسش های جدی است و نمی توان از آن ها فرار کرد.

وی با تاکید بر اینکه این پرسش ها برای دستیابی به حقیقت است، افزود: در زندگی روزمره شاهد سبک های مختلف زندگی هستیم و الگوهای مختلف زیست می بینیم بنابراین راهی نداریم جز اینکه این سوال ها را به رسمیت بشناسیم.

وی ادامه داد: قرآن کتاب هدایت و شفاعت است برای کسانی که به دنبال هدایت هستند. وی خطاب به مدیر فرهنگی و مربیان قرآنی گفت: قرآن تبیان و زمینه مطالبه استدلال و پاسخگویی است و ما چاره ای نداریم جز آنکه به آن مجدد مراجعه کنیم.

وی یادآور شد: طبق تحقیقات دانشجویان ما قرآن گریز نیستند و جوانان اهل جستجو هستند و در حوزه و دانشگاه که دو رکن فرهنگی کشور هستند نباید فقط به زیبایی های ظاهری قرآن اکتفا کنیم بلکه به عنوان هدایت تدبر و تحقیق به آن روی بیاوریم.

هاشمی متذکر شد: قرار نیست فقط به ظواهر قرآن توجه کنیم بلکه باید به آن به عنوان کتابی که در همه دوره ها راه هدایت و صلالت را به ما نشان می دهد نگاه کرده و از آن کمک بگیریم.

کد خبر 4083749

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha