۲۷ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۴۸

نقش آموزش در ارتقاء معرفت دینی - 3

تربیت دینی صحیح نیازمند شیوه های نوین آموزشی است

تربیت دینی صحیح نیازمند شیوه های نوین آموزشی است

رئیس پژوهشکده باقرالعلوم با تأکید بر ضرورت اهمیت آموزش دینی در ارائه مفاهیم دینی، اظهار داشت: شیوه های قدیمی و نامطلوب آموزش و تربیت باید آسیب زدایی شده و شیوه های نوین و کارآمد جایگزین آنها شوند .

دکتر حسین قشقایی رئیس پژهشکده باقرالعلوم در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اهمیت نقش دستگاههای آموزشی در جامعه، گفت: شک نیست آموزش دقیق و صحیح بهترین و در واقع اصلی ترین راهکار برای ارتقاء، تقویت و گسترش آموزه های دینی در میان اقشار مختلف مردم و جامعه است .

وی با اشاره به اینکه دین در تمام شئونات زندگی انسان جاری است، یادآور شد: با توجه به اینکه دین اسلام در همه لحظات زندگی همواره وجود دارد لذا برای ارتقای سطح معرفت دینی و همچنین تربیت انسانهای کارآزموده نیاز است که آموزش در گستره معارف دینی در سطوح بالا انجام گیرد.

قشقایی با اشاره به انواع شیوه های آموزشی، اظهار داشت: بخش آموزش چندین تقسیم بندی دارد، یکی آموزش برای عموم افراد جامعه است و دیگر آموزش برای قشر تحصیلکرده جامعه گرچه آموزش برای هر دو گروه مشکل و قابل تأمل است اما آموزش معارف دینی برای عموم جامعه بسیار دشوارتر است.

وی با اشاره به شیوه های آموزش در گذشته و حال حاضر، افزود: در سالهای قبل از شیوه چهره به چهره در آموزشهای معارف دینی به واسطه تشکیل مجالس خانگی و حضور مردم استفاده می شد که البته بسیار مفید و مؤثر بود اما متأسفانه در حال حاضر آموزش مبانی دین نسبت به عموم جامعه بخوبی صورت نمی گیرد به این دلیل که از شیوه های معمول استفاده نمی شود و این عوامل باید همراه با آسیب زدایی در جامعه باشند.

رئیس پژوهشکده باقرالعلوم ضمن بیان نقش نهادهای آموزشی، نقش صدا و سیما را نیز مهم اعلام کرد و گفت: امروز با توجه به نقش مهم و گسترده سازمان صدا و سیما در ارتقای آموزش معارف دینی در سطوح مختلف جامعه،  این نهاد آنگونه که باید اقدامات مناسبی برای ارتقای معرفت دینی در خانواده ها انجام نداده است و به طور معمول بسیار کلیشه ای عمل کرده است.

وی در ادامه با اشاره به نقش آموزش در مدارس، اظهار داشت: نکته ای که در آموزش معارف دینی مهم و قابل ذکر است، نحوه آموزش در  مدارس است، در سیستم آموزشی مدارس مباحث دین اسلام با شیوه های خاصی باید ارائه شوند و روشی که در این بین مؤثر است شیوه خاص تبادل نظر میان استاد و شاگردان در ارائه آموزه های دینی است چرا که  شبهات بسیاری در ذهنهای دانش آموزان وجود دارد و این شیوه باعث می شود که این شبهات از اذهان دانش آموزان خارج شده و در رفتار مذهبی آنان بسیار تأثیرگذار باشد.

کد خبر 408414

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha