به گزارش خبرنگار مهر، علی ربیعی در یازدهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد اظهار کرد: یکی از مسائلی که در کشورها پژوهشگران همواره با آن مواجه هستند این است که از خود می پرسند نتیجه پژوهش های ما چه می شود و در کجا به کار می آید. موضوع اعتیاد از ابعاد بسیار زیادی برای جامعه ما اهمیت دارد. اعتیاد یک مساله جهانی است که متاسفانه انگیزه های اقتصادی در آن دخیل است و به همین دلیل مقابله با آن دشوار شده است.
وی افزود: انگیزه های اجتماعی که امروزه با آن مواجه هستیم با انگیزه های اجتماعی ۱۰ سال قبل فرق کرده است. طبقه اجتماعی مصرف کننده نیز در این سال ها فرق کرده؛ در گذشته خیلی کم افراد تحصیلکرده ای را می دیدیم که به مصرف مواد مخدر اعتیاد داشته باشند اما امروزه چنین نیست. امروزه بین شرایط اقتصادی و طبقه اجتماعی نمی توان رابطه معناداری با اعتیاد تعریف کرد.
وزیر رفاه ادامه داد: تنوع مصرف با گذشته فرق کرده و خود این تنوع امروزه نیاز به فهم و دانش بیشتری دارد. دانشی که امروزه بخواهد بگوید ما کدام مسیر را انتخاب کنیم که مبتلا به کمتری داشته باشیم نیاز به مطالعات جدیدترین دارد. امروزه ما نمی توانیم موضوع اعتیاد را به کنج ببریم و به صورت پنهان مسئله را حل و فصل کنیم.
ربیعی افزود: در روزگاری شیوع شناسی که بر پایه علمی صورت گرفته بود توسط بالاترین مقامات عدد آن خط می خورد و آمار آن میلیونی پایین می آمد. با این توجیه که زشت است که آمار دقیق را مطرح کنیم، اما امروزه دیگر نمی توانیم این موضوع را پیدا کنیم. باید بی پروا این مسائل را مطرح کرده و گفتگو را به خانواده و مهدهای کودک ببریم. باید به سمت مدل خانواده محور برویم و اگر مراقبت های این چنینی صورت نگیرد سن مصرف روز به روز پایین تر می آید.
وزیر رفاه ادامه داد: هر جایی که ما در مورد آن گفتگو نکردیم بیشترین آسیب را دیده ایم.
وی خاطرنشان کرد: اعتیاد یکی از مسائل رفاه زدا است که در سازمان بهزیستی مطالعاتی در زمینه اجتماعی انجام می شود که در طولانی مدت خود را نشان می دهد.
نظر شما