۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۴:۱۰

مسئولان جهاد دانشگاهی عنوان کردند؛

اتخاذ سیاست های واحد لازمه پیشرفت است

اتخاذ سیاست های واحد لازمه پیشرفت است

تبریز - رئیس جهاد دانشگاهی بر لزوم اتخاذ رویه ها و سیاست های واحد برای حرکت کشور در مسیر پیشرفت و اجتناب از سیاسی کاری های غیرضروری و عدم توافق بر سر مصالح ملی در میان نخبگان تاکید کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، هفتاد و نهمین گردهمایی معاونان فرهنگی جهاد دانشگاهی و روسای مراکز و سازمان‌های تخصصی و فرهنگی به میزبانی سازمان جهاد دانشگاهی آذربایجان شرقی و با حضور مسئولان و چهره های ملی و استانی در تبریز در حال برگزاری است.

اتخاذ سیاست های واحد لازمه پیشرفت است

حمیدرضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی چهارشنبه در این گردهمایی اظهار کرد: انقلاب اسلامی ایران فاصله کمی با سال ۱۴۰۴ دارد تا یک الگوی موفق و خوب از یک کشور موفق اسلامی را به جهانیان ارائه دهد و از این رو باید تلاش بیشتری برای تحقق آن کرد.  

وی افزود: نمی توانیم عملکرد و وضعیت نامناسب کنونی خود را به تحریم ها و قبل از انقلاب نسبت دهیم و باید علت آن را در داخل جستجو کنیم و در این میان سیاسی شدن بیش ازحد و غیرضروری کشور؛ عدم توافق بر سر مصالح ملی در میان نخبگان سیاسی، فرهنگی و مردم از عمده مشکلاتی است که باید بر سر آن به توافق رسید.  

رئیس جهاد دانشگاهی تصریح کرد: نمی‌شود که در یک دولت مسیر پیشرفت بر اتصال به بازار جهانی استوار باشد و در دولت بعدی صرفا بر توان داخلی و قطع ارتباط با سایرین تمرکز کرد زیرا هیچ کشوری در طول چهار و یا هشت سال پیشرفت نکرده است و برخورد جناحی و حزبی سبب می شود تا مردم در انتخابات نیز به طور احساسی رای دهند و سیاست داخلی و خارجی در کشور به هم بریزد و این در حالی است که کشور ما همواره ثابت کرده است که مشکلی در حوزه توسعه فرهنگی و علمی ندارد.  

وی افزود: رشد نابرابری، ترویج فساد و مهاجرت نخبگان از معایب عدم هماهنگی افراد با سلایق مختلف در کشور است که با توجه به اصول دینی مورد تاکید در دین مبین اسلام پسندیده یک کشور اسلامی و شیعه نشین نبوده و باید اصلاح شود و در مقابل علم گرایی و عقل گرایی، احترام به حقوق دیگران و آزادی در حد متعادل و رعایت اخلاق از جمله موارد مورد تاکید در دین اسلام است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

طیبی با اشاره به رسالت‌های جهاد دانشگاهی خاطر نشان کرد: با توجه به مبانی مطرح شده در برنامه‌ی ششم توسعه، باید شاهد اثرگذاری بیشتر این نهاد در حوزه های مختلف باشیم و از این رو دانش بنیان شدن فعالیت ها، مطالعات قوی و جذب نیروهای قوی و متخصص از مواردی به شمار می آیند که باید مورد توجه کارکنان و مسئولان در این نهاد قرار بگیرند و رسانه های تحت نظارت جهاد دانشگاهی نیز باید در راستای شناساندن مشکلات کشور و نقد منصفانه آن کوشیده و راه حلی برای رفع آن‌ها ارائه دهند.  

وی همچنین گفت: معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی نیز در زمینه شناساندن و معرفی پتانسیل های این نهاد به دانشجویان جدیدالورود تلاش کند تا نیروهای جوان و متخصص جذب این سازمان شوند. همچنین بندهایی در برنامه ی ششم توسعه به منظور اجرایی کردن نقشه ی جامع علمی تعیین شده که امید است در آینده ی نزدیک شاهد فعالیت های تاثیرگذار این نهاد در عرصه‌های مختلف باشیم.  

رمز پویایی فضای جهاد دانشگاهی در توسعه جوان گرایی است

سعید پورعلی معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی کشور نیز در این گردهمایی با بیان اینکه با همت و بلند نظری شاهد شکل گیری پایه‌های مستحکم نظام و اهداف اقتصاد مقاومتی در کشور هستیم، گفت: در برنامه ششم توسعه کشور و احکام دائمی آن به استفاده از ظرفیت‌های جهاد دانشگاهی اشاره شده و از این رو باید معاونان و روسای سازمان‌های تخصصی جهاد دانشگاهی از این فرصت استفاده کنند.

وی ادامه داد: جهاد دانشگاهی در چارچوب برنامه های فرهنگ عمومی استان ها و سرمایه اجتماعی از پروژه‌هایی که پیرامون توسعه سرمایه اجتماعی و تغییر شاخص‌های نامناسب در برخی‌ از استان‌ها حمایت می کند و اجرای برنامه‌های مطالعاتی و آموزشی در حوزه آب و محیط زیست، سبک زندگی ایرانی و اسلامی، فرهنگ عمومی، پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی، فناوری‌های نوین، سکونت‌های غیر رسمی و حاشیه‌ای، توانمندسازی محرومان و فقرا از جمله محورهای مهم فرهنگی جهاد دانشگاهی است که در طی پنج سال آینده از طرف دولت تاکید و حمایت می‌شود.

پور علی با تاکید بر گسترش فعالیت‌ها در دانشگاه‌های مادر، کانون‌ها و تشکل‌ها،   افزود: حمایت فرهنگی از تمام سازمان‌های فرهنگی کشور و مدیران اجرایی و شعب سازمان‌دانشجویان با محوریت سازمان دانشجویان و فعالیت‌های دانشجویی باید رونق یابد زیرا جهاد دانشگاهی از بدو تاسیس اهتمام زیادی به سازماندهی و ساختار دهی دانشجویی داشته  و این رویه باید استمرار داشته باشد و علاوه بر این توجه به آسیب‌های اجتماعی امری ضروری است و جهاد دانشگاهی و شعب افکار سنجی آن در تولید داده‌ها نقش موثری دارد و این مرکز باید با شورای برنامه‌ریزی، ساماندهی امور جوانان، شورای فرهنگ عمومی همکاری مشترک داشته باشد.

وی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی در هیچ استان و دانشگاهی در پی موازی کاری و رقیب تراشی نیست، افزود: سیاست جهاد دانشگاهی کشور هم‌افزایی است و ایجاد فضای مناسب برای ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های فرهنگی درون دانشگاه و بیرون دانشگاه از سیاست‌های محوری ماست و مصمم به تقویت فضای گفت‌و گو و رویدادهای فرهنگی و عقب زدن گفت‌وگوهایی که منجر به تنش و بحران و انسجام بخشی و افزایش کیفی در سیاست‌گذاری‌ها هستیم.

معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی تصریح کرد: پذیرش تنوع و تکثر در سلایق مخاطبان از اصول مهم فعالیت‌های ماست و حالت دستوری نمی‌تواند در بخش فرهنگی راه‌گشا باشد و لذا باید میل به مشارکت در جامعه‌ی دانشجویی پاسخ داده شود و تقویب فرهنگ دوگانه ی رسمی و غیر رسمی برای کشور آسیب زا است و جهاد دانشگاهی تلاش می‌کند که فاصله این دو را کاهش دهد.

پورعلی رمز پویایی فضای جهاد دانشگاهی را در توسعه جوان گرایی و سرمایه‌گذاری بر روی جوانان دانست و گفت: تسهیل امور جوانان و استفاده از ظرفیت‌های آنان را مد نظر داریم و از سویی باید اجرای قانون و اخلاق از محور فعالیت‌ها باشد و از بد اخلاقی سیاسی دوری کرد و رسانه‌های جهاد دانشگاهی نیز باید در کنار اخبار پوششی، به پاسخ‌گویی و عمق بخشی به مسائل جامعه توجه کنند و با برقراری ارتباط مستمر با نخبگان و کارشناسان تخصصی هر حوزه، برای نقد منصفانه و علمی رویدادها اقدام کنند.

کد خبر 4086220

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha