۲۲ شهریور ۱۳۹۶، ۱۶:۰۱

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس:

حلقه‌های مزیت‌دار توسعه اقتصادی شاهرود شناسایی شود

حلقه‌های مزیت‌دار توسعه اقتصادی شاهرود شناسایی شود

شاهرود - نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید حلقه‌های مفقوده اقتصادی شهرستان شناسایی شود، گفت:باید زنجیره تولید تا بازار مورد حمایت دولت قرار گیرد.

به گزارش خبرنگار مهر، سید حسن حسینی شاهرودی بعد از ظهر چهارشنبه در جشنواره انگور شاهرود به میزبانی ورزشگاه شهدای شهر رودیان از توابع شاهرود با طرح این سوال که منطقه جنوب شاهرود دارای پتانسیل و امکانات خوب و تنوع بالای محصولات کشاورزی و باغی است، اما چه شد که نتوانستیم همپای برخی از شهرهای کشور در زمینه کشت انگور موفق عمل کنیم؟، ابراز داشت: برای تکمیل حلقه های مزیت دار تولید همه بخش های دولتی و مردمی باید در کار تولید و کشاورزی همکاری کنند.

وی ضمن بیان اینکه زنجیره مزیت دار اقتصادی در حوزه کشاورزی و انگور با راه اندازی کنستانتره قیمت بازار را تعیین می کند، افزود: قیمت انگور در سال ۹۴ به حدود ۵۰۰ تومان و بعد از آن به دو هزار تومان رسید لذا سیاست گذاری ها باید ۱۰۰میلیارد تومان درآمد را متوجه باغداران شهرستان کند و اگر این میزان ۱۰ برابر شود آورده خوبی متوجه مردم منطقه خواهد شد.

انگور شاهرود کیفیتی بسیار بالا دارد

 عضو خانه ملت به سفر خود با وزیر صنایع به عمان اشاره و با ابراز اینکه انگور با کیفیت پایین از آفریقا به عمان صادر و کیلویی ۱۹هزار تومان به فروش می رسد، افزود: حال اگر انگور با کیفیت شاهرود با این قیمت به کشورهایی همچون چین و روسیه صادر شود حداقل ۱۰هزار تومان برای هر کیلوگرم سود خالص خواهد داشت.

حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: در بحث صادرات محصولات کشاورزی نیز باید گفت با فرد سرمایه گذاری که در آمریکا بیش از ۳۰هزار هکتار باغ با اصلاح شیوه های کشت و ده ها رقم انگور و سیستم مکانیزه برداشت کرده مشورت هایی صورت گرفته که امیدواریم این فرد به زودی در شاهرود کار خود را آغاز کند این روش باعث می شود تا آبیاری زیر سطحی ایجاد و ۸۰ درصد صرفه جویی برای محصول به وجود آید.

وی خشکسالی را یکی از مشکلات کشاورزان شاهرود دانست و افزود: با میزان آب موجود و ضمن بهره گیری از سیستم های نوین آبیاری می توان سطح زیر کشت را افزایش داد، حال آیا سزاوار است که بعد از گذشت سی دهه از انقلاب نتوانیم کشاورزی نوین را راه اندازی کنیم و  بار را سالم به مقصد برسانیم؟

شرق سمنان را از صنعت محروم کردند

نماینده مردم شاهرود و میامی با انتقاد از اینکه برخی سیاست‌ها، شرق استان را از صنعت محروم کردند و گفتند اینجا قطب کشاورزی است، ابراز داشت: در شهرهای دیگر برای رونق تولید کشاورزی چه اتفاقاتی افتاد و ما کجای کار هستیم، این کم کاری را مردم باید مطالبه و مسئولان باید شتاب کنند.

حسینی شاهرودی در ادامه تصریح کرد: رشد هشت درصدی اقتصاد را نمی توانیم با این حرکت کند، عملی کنیم لذا باید تغییر ایجاد و زنجیره مزیت دار تولید اولین قدم در بحث تولید کشت درست اصلاح نژاد و بذر به شمار می رود.

وی افزود: با وجود مرکز تحقیقات کشاورزی استان سمنان در شاهرود و شناسایی ارقام مقاوم به سرما و خشکسالی، باید باغات با ارقام جدید جایگزین شوند.

بازار اصلی‌ترین حلقه زنجیره تولید

عضو خانه ملت با بیان اینکه  اگر صدها هزار تن انگور داشته باشیم ولی نتوانیم آن را به بازار عرضه کنیم، فایده ای نخواهد داشت، بیان کرد: چرا باوجود داشتن کشاورزی، صنایع تبدیلی سیب زمینی و پیاز را ایجاد نکردیم، چرا نتوانستیم محصول را در سردخانه مجهز نگه داری و به فصلش به فروش برسانیم؟ بخشی از پاسخ این سوالات، متوجه مسئولان و سیاست گذاران است که باید در قبال آن پاسخگو باشند.

حسینی شاهرودی ادامه داد: با ۵۰میلیون تومان می توان اصلاح الگوی کشت و سیستم آبیاری را ایجاد کرد و راندمان آن را به چهار الی پنج برابر افزایش داد و باید از سوی دیگر در حوزه بازرگانیتلاش و خود باغداران بازارهای جهانی را پیدا کنند که دولت با پرداخت سوبسید از صادر کننده ها حمایت لازم را صورت خواهد داد.

وی افزود: دولت برای تکمیل زنجیره تولید باید زیر ساخت آن را تامین کند لذا با حمایت کمیته مردمی فرودگاه به دنبال تحقق مرز هوایی و مجوز پرواز هواپیماهای باری هستیم که بتوانیم محصولات کشاورزی را از شاهرود به صورت مستقیم به دیگر نقاط جهان صادر کنیم که در این بین حمایت های دولت می تواند بسیار اثر بخش باشد.

در این همایش از تمبر یادبود جشنواره انگور در شهر رودیان شاهرود رونمایی شد

کد خبر 4086279

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha