به گزارش خبرنگار مهر، احمد حاجی شریف مسئول امور ارتباطات وامور استانهای سازمان دارالقرآن، مسئول چاپ و نشر قرآن کریم و معاون سازمان دارالقرآن کشور در سفر به استان قزوین برای بررسی و ارزیابی فعالیتهای قرآنی در گفتگو با خبرنگار مهر، مهمترین فعالیت های سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی در سال جاری را تشریح کرد.
* نحوه نظارت سازمان دارالقرآن در فعالیت امور قرآنی استانها چگونه است؟
سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی بر عملکرد و فعالیتهای همه دارالقرآن های کشور نظارت می کند و ضمن ارزیابی فعالیتها در استانها زمینه ارتقاء آنها را فراهم می کند.
ارزیابی کیفی و کمی کارشناسان شامل فعالیتهای تبلیغی، ترویجی، روش های آموزشی، دارالقرآن ها و موسسات قرآنی شهرستانها و مراکز استانهاست و در هر سال استانهای برتر نیز معرفی می شوند.
* در ارزیابی فعالیتهای قرآنی چند شاخص مورد بررسی قرار می گیرد؟
در تفاهم نامه ای که سازمان تبلیغات اسلامی با ادارات امضا کرده این موضوع در فصل ۵ فعالیت ادارات دیده شده و هر سال اجرا می شود و ۱۵۰ شاخص مورد بررسی قرار می گیرد و پس از بررسی شاخص های کیفی و کمی تعداد ۱۰ دستگاه برتر قرآنی معرفی خواهد شد.
* در حال حاضر چند موسسه و خانه قرآنی در کشور فعالیت می کند؟
در حال حاضر ۷۰۰۰ خانه قرآنی شهری و روستایی و ۴۰۰۰ موسسه قرآنی با دریافت مجوز از سازمان تبلیغات اسلامی در کشور فعالیت می کند و اخیرا موضوع ادغام موسسات قرآنی تحت پوشش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سازمان هم تصویب شده که فعالیت این موسسات نیز در دارالقرآن تبلیغات اسلامی متمرکز خواهد شد.
* آموزش های قرآنی در چند بخش صورت می گیرد؟
آموزش های قرآنی در بخش های عمومی، اختصاصی و تربیت کادر متخصص صورت می گیرد که در بخش عمومی سالانه ۵۰۰ هزار نفر در رده های سنی مختلف تحت آموزش قرار می گیرند.
در بخش تخصصی سالانه ۱۰ هزار نفر در بخش روخوانی، روان خوانی، تربیت معلم قرآنی، معلم تجوید و مفاهیم آموزش می بینند و در تربیت کادر متخصص تربیت مدرس قرآن کریم، تربیت داور، مربی آموزش سبک زندگی قرآنی سالانه ۵۰۰ نفر تحت پوشش
برنامه های آموزشی قرار می گیرند.
* برای تحقق رهنمود رهبری و تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآنی چه کرده اید؟
در این راستا دستورالعمل ها برای تربیت حافظان قرآنی در سنین مختلف به استانها ابلاغ شده و این طرح در رشته های حفظ یک جزء تا ۳۰ جزء و نیز حفظ کامل قرآن کریم در حال اجراست که حدود سه سال طول می کشد.
* چرا هنوز آموزه های قرآنی در جامعه دیده نمی شود و این آموزشها محسوس نیست؟
به نظر می رسد برای تحقق یک جامعه قرآنی ابتدا باید مسئولان ما قرآنی باشند و به آموزه های آن عمل کنند و سپس اعتبارات مورد نیاز از سوی متولیان امر تامین شود که اینگونه نیست.
در شرایطی که انتظار می رفت اعتبارات قرآنی هر سال افزایش یابد اما متاسفانه امسال مجلس محترم اعتبارات قرآنی را تا ۵۰ درصد کاهش داده و این بودجه از ۲۰۰ میلیارد تومان به ۱۰۰ میلیارد تومان رسیده است و حتی این مبلغ نیز به طور کامل اختصاص داده نمی شود که فعالیتها را تحت تاثیر قرار می دهد.
* آیا از ظرفیت خیرین برای توسعه فعالیتهای قرآنی استفاده می کنید؟
بدیهی است برای این که بتوانیم برنامه های پیش بینی شده را اجرا کنیم اعتبارات کنونی جوابگو نیست و بدون شک به مشارکت خیرین در این راه نیازمندیم که خوشبختانه برخی استانها در این زمینه موفق عمل کرده اند.
مجمع خیرین قرآنی در برخی استانها فعال شده وامیدواریم در همه استانها این ظرفیت فعال شود تا بتوانیم فعالیتهای قرآنی را توسعه دهیم.
در این راستا خیرین در چاپ قرآن هم مشارکت کردند و در سال گذشته ۵۰ هزار جلد قرآن کریم توسط خیرین چاپ و منتشر شد.
* سازمان درالقران برای جمع آوری قرآنهای کهنه و مرمت و صحافی آنها چه برنامه ای دارد؟
امسال در نماز جمعه اعلام کردیم تا خانواده ها اگر قرآنهایی در منزل دارند که کهنه شده و یا از چرخه استفاده خارج شده به سازمان تحویل دهند تا زمینه مرمت آنها و سپس توزیع در مناطق محروم مهیا شود.
با اجرای این طرح تعداد دو هزار جلد قرآن قابل استفاده از خانه های مردم جمع آوری شد که تعداد ۱۰۰۰ جلد آنها پس از صحافی مجدد در مناطق محروم توزیع شد.
البته ۱۴ تن نیز از قرآن ها که دیگر قابل استفاده نبود با رعایت مسائل شرعی خمیر شد تا برای چاپ قرآنهای جدید مورد استفاده مجدد قرار گیرد.
* امسال چند دوره مسابقات قرآنی در سطح بین المللی در کشور برگزار شده است؟
امسال برای اولین بار مسابقات بین المللی بزرگسالان در کشور برگزار شد و در کنار آن مسابقات بین المللی دانش آموزان جهان اسلام، مسابقات بین المللی نابینایان و طلاب کشورهای اسلامی هم برگزار شد که مورد استقبال قرار گرفت.
* در فعالیتهای آموزشی از روش های جدید هم استفاده خواهد شد؟
بهتر است برای جذب قرآن آموزان از روشهای جدید و تکنولوژی روز هم استفاده کنیم که در این زمینه برنامه ریزی لازم صورت گرفته است.
* مهمترین اولویت سازمان دارالقرآن تبلیغات اسلامی در سال جاری چیست؟
مهمترین اولویت سازمان دارالقران در سال جاری برگزاری کلاس های آموزشی با موضوع سبک زندگی قرآنی و تقویت و تربیت مربی برای این دوره هاست.
همچنین تربیت کادر متخصص قرآنی و آموزش معلمان قرآنی از دیگر برنامه های سال جاری است تا بتوانیم فعالیت های تخصصی خود را توسعه دهیم.
نظر شما