به گزارش خبرگزاری مهر، نشست "طرحی نو در طبقه بندی علوم و رده بندی کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی"
با حضور دکتر غلامرضا فدایی عراقی در دانشگاه تهران، دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزار شد.
این کرسی که اولین کرسی نوآوری در دانشگاه تهران بود، با همکاری و حمایت دبیرخانه هیأت حمایت از کرسی های نظریه پردازی، نقد و مناظره و با حضور متخصصان و دانشجویان مقاطع عالی رشته کتابداری و اطلاع رسانی توسط معاونت پژوهشی دانشکده روانشناسی و علوم تربیتی برگزارشد.
دکتر غلامرضا فدایی عراقی، استاد گروه کتابداری و اطلاع رسانی، در ارائه طرح خود، با اشاره به اینکه طرح مذکور را با اتکا به تجارب قبلی و با الگو گیری از قرآن مجید تدوین نموده، اظهار داشت: این طرح بر دو اصل رابطه سلسله مراتبی و نظریه دو دویی استوار است و " رده بندی دودویی جهانی " نام گرفته است.
وی افزود: این طرح دارای ویژگیهایی است که به زعم وی نه تنها اغلب مزایای دیگر طرح های رده بندی را در خود دارد، از امتیازهای دیگری نظیر انطباق کامل با طبقه بندی علوم، داشتن پشتوانه فلسفی، سهولت یادگیری، انعطاف پذیری و قابلیت انطباق با رایانه برخورداراست.
دکتر حری در بخشی از سخنان خود به طبقه بندی علوم در نزد فلاسفه و دانشمندان اشاره کرد و گفت : از صدر تاریخ تاکنون بزرگان علم، دین و فلسفه پیرامون طبقهبندی در علوم با ارائه پیشنهاداتی از آن حمایت کردهاند. فلاسفهای چون ارسطو(معلم اول)، دانشمندان اسلامی چون فارابی(معلم ثانی)، ابنسینا، ابن خلدون و همچنین دانشمندان غربی (بعد از رنسانس) مانند اگوست کنت، اسپنسر و فرانسیس بیکن در این زمینه طرحهایی را ارائه کردهاند.
کمیته ناقدان این کرسی را دکتر کامران فانی و خانم دکتر فاطمه زیباکلام و کمیته داوران را بهاءالدین خرمشاهی، دکتر خسرو باقری، دکتر احد فرامرز قراملکی و دکتر عباس حری بر عهده داشتند.
لازم به ذکر است کمیته داوران اعلام نظر نهایی در خصوص کرسی را دال برامتیاز آن و یا اینکه آیا طرح مذکور نیاز به تکمیل و یا برگزاری جلسه دوم دارد، به تشکیل جلسه این کمیته در هفته آینده موکول کرد.
نظر شما