۲۸ آبان ۱۳۸۵، ۱۷:۲۰

در جمع خبرنگاران عنوان شد:

نیاز سالیانه هر بیمار خاص یک میلیارد تومان است / بیماران خاص باید به طور کامل تحت پوشش بیمه باشند

نیاز سالیانه هر بیمار خاص یک میلیارد تومان است / بیماران خاص باید به طور کامل تحت پوشش بیمه باشند

مخبر کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: وزارت بهداشت موظف شد آمار دقیق بیماران خاص کشور را در اختیار این کمیسیون قرار دهد.

به گزارش خبرنگار مهر ، عوض حیدرپور که گزارش نشست عصر امروز کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را به خبرنگاران ارایه می کرد ، اظهار داشت: در این جلسه در خصوص عملکرد وزارتخانه های بهداشت و رفاه در خصوص بیماری های خاص بحث شد.

وی افزود: بیماری های خاص در کشور ما تعریف علمی ندارد ولی در قانون برنامه چهارم توسعه بیماری هایی چون هموفیلی ، تالاسمی ، کلیوی و دیالیزی و ام اس ، از بیماری های خاص معرفی شدند که تعداد 55 هزار نفر را شامل می شود.

حیدرپور اضافه کرد: اعتبارات سال جای برای این بیماران 5/37 میلیارد تومان بوده که به طور متوسط سرانه هر بیمار کمتر از 700 هزار تومان می شود ؛ در حالی که طبق برآورد کمیسیون بهداشت ، نیازمندی هر بیمار در یک سال بالای یک میلیارد تومان و اعتبار موجود در این زمینه باید به بالای 54 میلیارد تومان ارتقاء یابد.

مخبر کمیسیون بهداشت مجلس اظهار داشت: از کارهای مهمی که در مرکز مدیریت پیوند و بیماری های خاص وزارت بهداشت انجام می گیرد شناسایی و غربال گری و کنترل بیماران است که با این روند از 50 درصد بیماری ها جلوگیری شده است.

حیدرپور افزود: نکته دیگر بحث این بود که سازماندهی بخش های دیالیزی به صورت کامل انجام شده اما مشکل در خصوص توسعه و تجویز جدید برای رفع نیازمندی های تجهیزاتی وجود دارد و امکانات کامل برای مقابله با بیماری های خاص موجود نیست.

وی تصریح کرد: تلاش برای شناسایی بیماران سرطانی از اقدامات دیگر وزارت بهداشت است که کار شایان توجه و قابل تقدیری بوده و در این فرآیند بیش از 60 هزار بیمار سرطانی در سال گذشته شناسایی شده اند که این تعداد حدود 70 درصد از بیماران کشور را شامل می شود.

به گفته این نماینده ، آمار کل بیماران سرطانی در کشور حدود 90 هزار نفر است که تحت پوشش مرکز بیماری های خاص نیستند و باید برای آنان تمهیداتی اندیشیده شود.

حیدرپور توضیح داد: اقداماتی که باید برای بیماران خاص انجام شود این است که پس از شناسایی دقیق آنان باید کارت هوشمندی تهیه شود و روش پرداخت هزینه ها بر اساس نظر وزارت بهداشت به صورت گلوبال (تعیین جزئی سرانه درمان هر بیمار) انجام گیرد.

وی ادامه داد: همچنین بیماران خاص باید به صورت کامل تحت پوشش بیمه قرار گیرند تا بیمار بداند تکلیف او در مرکز بیمه چگونه مشخص می شود.

نماینده مردم شهرضا در مجلس اظهار داشت: کل یارانه دارویی در سال جاری 224 میلیارد تومان بوده که تقریبا 70 درصد آن به بیماران خاص تعلیق می گیرد و در جلسه امروز کمیسیون بهداشت تاکید شد این پول به طور مشخص در اختیار سازمان های بیمه گر قرار داده شود.

حیدر پور خاطر نشان کرد: در این جلسه مقرر شد وزارت بهداشت علاوه بر ارایه آمار دقیق تر از بیماران خاص در کشور به دقت سرانه گلوبال معالجه هر گروه از بیماران را تعیین کرده و متوسط هزینه های هر بیمار از مجموع بیماران خاص را تعیین کند تا مجلس بتواند برآورد مشخصی برای هزینه بیماران خاص در فصل هزینه های درمانی لایحه بودجه سال 1385 کل کشور داشته باشد.

کد خبر 409205

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha