علی ططری مدیر مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی و دبیر هفتمین همایش تاریخ مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر از برگزاری این دوره از همایش بعد از تأخیری دو ساله که در برگزاری این سلسله همایش ها به وجود آمده بود در پائیز امسال خبر داد و گفت: ما از سال ۸۸ شش دوره همایش تاریخ مجلس را برگزار کرده ایم که طی آنها ۲۲ دوره مجلس شورای ملی از شکل گیری این مجلس در سال ۱۲۸۵ خورشیدی تا ۱۳۵۰ را مورد بررسی کارشناسانه قرار دادیم.
وی افزود: تنها دو دوره از مجلس شورای ملی یعنی دوره های ۲۳ و ۲۴ باقی مانده بود که ما دو سال در تلاش بودیم و آنها را در قالب یک همایش واحد تعریف کردیم اما با تغییراتی که در مدیریت کتابخانه مجلس در دو سال گذشته به وجود آمده بود، برگزاری این همایش به تأخیر افتاد اما خوشبختانه با تعیین رئیس جدید کتابخانه مجلس شورای اسلامی و حمایت های وی، هفتمین تاریخ مجلس نیز کلید خورد.
ططری با بیان اینکه امروز رسما فراخوان هفتمین تاریخ مجلس را اعلام می کنیم عنوان این دوره از همایش را «بررسی ساختار و کارکرد مجلس شورای ملی دوره های ۲۳ و ۲۴ عنوان کرد.
به گفته وی برخی از محورهای هفتمین تاریخ مجلس به شرح زیر است:
مجلس و ارتباط آن با دولت، دربار، انتخابات، اقلیت ها و ...- مجلس و مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی و سیاست خارجی و ...- مجلس و علما، محیط زیست، کارگران و ...- سازمان داخلی مجلس – مناسبات مجلس بیست سوم و بیست چهارم مجلس شورای ملی با مجلس سنا- لوایح قانونی در مجالس ۲۳ و ۲۴- پایگاه طبقاتی نمایندگان- مأخذشناسی مطالعات مجلس و بررسی مهمترین مصوبات این دو مجلس
وی اضافه کرد: ما بر خلاف سالهای گذشته، برای هفتمین دوره همایش تاریخ مجلس، چکیده مقالات را دریافت نمی کنیم و یک باره اصل مقالات را از پژوهشگران و کارشناسان این حوزه دریافت خواهیم کرد.
ططری آخرین ارسال مقالات را به دبیرخانه هفتمین همایش تاریخ مجلس به نشانی بهارستان، کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی، ۳۰ آبان امسال عنوان کرد و گفت: این همایش در آذرماه امسال و در ساختمان مشروطه در کتابخانه موزه و مرکز اسناد مجلس برگزار می شود.
رونمایی از چند عنوان کتاب جدید از جمله برنامه های جمعی این همایش است که دبیر آن از اجرای آنها در روز برگزاری همایش خبر داد.
نظر شما