دکتر سعید واقفی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: تعدادی از داروها جزء داروهایی هستند که در فهرست دارویی ، داروهای بدون نسخه قرار دارند و مصرف آن در کشور نیز بسیار زیاد است به گونه ای که مردم در صورت بروز علائم بیماری به تشخیص خود بدون در نظر گرفتن عوارض دارویی آن اقدام به تهیه آن از داروخانه ها می کنند.
وی اظهار داشت: به هرحال داروخانه ها نمی توانند داروهای موجود در فهرست دارویی بدون نسخه را توزیع نکنند اما می توانند با ارائه تعداد کم آنها به بیماران متقاضی مصرف بیش از حد این داروها را در کشور کاهش دهند.
دبیر انجمن داروسازان ایران گفت: هر دارو در بسته ها و تعداد مشخصی است که داروسازان در داروخانه ها می توانند فقط تعداد محدودی را در اختیار بیمارانی که متقاضی داروهای بدون نسخه هستند، بگذارند که این امر در کاهش مصرف دارو در کشور موثر خواهد بود.
وی ادامه داد: در بسیاری از مردم به هنگام ابتلا به هر گونه درد اقدام به تهیه مقدار زیادی مسکن می کنند که چون تعداد کمی از آنها مصرف می شود بنابراین بخش دیگر دارو در خانه باقی می ماند و در صورت نیاز بدون توجه به تاریخ مصرف و یا وجود این داروها در منزل بار دیگر بیماران اقدام به خرید این داروها می کنند.
واقفی تصریح کرد: انبار شدن داروها در منزل و یا انقضای تاریخ مصرف آنها به علت میزان زیاد در منازل ضمن تحمیل هزینه غیر ضروری به افراد ، داروهای تولیدی و هزینه هایی که برای تولید این داروها در کشور شده نیز از بین می رود.
وی گفت: مصرف خودسرانه داروها حتی داروهایی نظیر برخی مسکن ها که امکان خرید آن بدون نسخه نیز فراهم است، می تواند برای بدن مضر باشد چون مصارف این داروها باید با توجه به شرایط جسمانی و نوع بیماری مورد استفاده قرار گیرد که آن را نیز فقط پزشک باید تشخیص دهد.
نظر شما