رضا زمانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: براساس نظریات کارشناسان، یگان حفاظت و همچنین همیاران محلی زیستگاه های احتمال حضور «مِرال» در شهرستان شفت شناسایی شده اند.
وی با بیان اینکه برهمین اساس سرشماری این گونه حیات وحش در شهرستان شفت آغاز شده است، افزود: در شهرستان سه ایستگاه شاخص برای حضور این گونه شناسایی شده که عملیات سرشماری در آن در حال انجام است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شفت با اشاره به اینکه پیش بینی می شود ۱۰ رأس «مِرال» در این زیستگاه ها حضور داشته باشند، گفت: سرشماری و برآورد جمعیت حیات وحش یکی از مهم ترین راهکارهای حفاظت از این حوزه محسوب می شود.
وی در ادامه بهترین زمان برای سرشماری و برآورد جمعیت «مِرال» را در فصل جفت گیری این حیوان عنوان و خاطرنشان کرد: این زمان در استان گیلان از نیمه دوم شهریور تا ۱۵ مهر ماه هر سال انجام می شود.
زمانی همچنین با بیان اینکه «مِرال » از گونه های حفاظت شده بوده که شکار آن ممنوع است، تصریح کرد: جمعیت «مِرال» از طریق صدای جنس نر «گاوبانگی» شناسایی و سرشماری می شود.
وی یادآورشد: «مِرال» در بین گونه های حیات وحش پستانداران علفخوار بزرگ جثه از اهمیت ویژه ای در اکوسیستم برخوردار است.
رئیس اداره حفاظت از محیط زیست شفت زیستگاه این گونه حیوانی در استان گیلان را مناطق جنگلی و کوهستانی همانند فومن، ماسال، تالش، سیاهکل، رودبار اعلام کرد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه «مِرال» به عنوان شکوه و اهمیت جنگل های هیرکانی محسوب شده متاسفانه به دلیل تخریب زیستگاه و شکار بی رویه، جمعیت آن به شدت رو به کاهش است.
زمانی ضمن درخواست از از مردم برای همکاری در راستای حفظ این گونه ارزشمند حیات وحش، یادآورشد: «مِرال» با نام علمی Cervus Elaphus از خانواده گوزن ها است.
نظر شما