به گزارش خبرنگار مهر، احمد آخوندی صبح چهارشنبه در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هر ساله به طور میانگین هفتاد مورد حیوان گزیدگی در شهرستان دیر اتفاق می افتد که عمده موارد توسط سگ و سگسانان گاز گرفته میشود.
وی با بیان اینکه موارد حیوان گزیدگی در شهرستان دیر افزایش داشته است، گفت: در شش ماهه ابتدای سال جاری تعداد ۳۵ مورد گزش توسط سگ، گربه و سگسانان اتفاق افتاده است که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته ۱۰ مورد افزایش داشته است.
وی گفت: ۷۱ درصد گزشها در مناطق شهری اتفاق افتاده است که ناشی از وفور سگهای ولگرد در این مناطق است که لازم است کمیته اتلاف حیوانات زیانکار شهرداری فعالیت بیشتر و مستمری در دستور کار قرار دهند.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر با اشاره به اینکه در شهرستان دیر طی بیش از چند دهه گذشته هیچگونه موردی از بیماری هاری گزارش نشده است، گفت: با تلاش و زحمات شبانهروزی پرسنل مراکز درمان هاری شهرستان و ارایه خدمات پیشگیرانه به افراد حیوانگزیده خوشبختانه موردی از مرگ به دنبال حیوانگزیدگی در این شهرستان وجود نداشته است.
وی گفت: سه مرکز درمان هاری در شهرستان دیر فعال است که در مراکز خدمات جامع سلامت دیر، آبدان و بردخون مستقرند.
وی اضافه کرد: این مراکز به صورت شبانهروزی آماده هرگونه خدمت به مصدومان و مجروحان حیوان گزیدگی است و دو مرکز خدمات جامع سلامت بردستان و دوراهک نیز در زمینه ادامه درمان فعال بوده و خدمات مورد نیاز به مصدومین حیوان گزیده ارایه میدهد.
آخوندی افزود: همه خدمات درمان پیشگیری از بیماری هاری در کل شهرستان دیر به صورت رایگان ارایه میشود و توصیه میشود مردم عزیز به دنبال حیوان گریدگی سریعا به مراکز خدمات جامع سلامت و اورژانس بیمارستانها مراجعه کنند.
وی در خصوص بار مالی که به دنبال حیوانگزیدگی به اقتصاد جامعه تحمیل میشود، گفت: در شش ماهه ابتدای امسال بیش از ۸۰ میلیون ریال صرف تجویز سرم و واکسن به افراد حیوان گزیده در شهرستان دبّر شده است و به طور میانگین مبلغ ۱۲ میلیون ریال صرف اقدامات پیشگیرانه برای هر فرد حیوانگزیده میشود.
وی در ادامه در مورد بیماری هاری گفت: هاری بیماری مهلکی است که معمولا به دنبال جراحات ناشی از حمله حیوانهای مخزن هاری به انسان منتقل میشود و این اتفاق میتواند توسط حیوانهایی از جمله سگ و سگسانان، گربه و گربهسانان و حیوانات اهلی چون گاو، گوسفند که ناقل بیماری هاری هستند، رخ دهد.
سرپرست شبکه بهداشت و درمان شهرستان دیر در مورد پیشگیری از این بیماری تشریح کرد: به رغم پیشرفت چشمگیر علوم پزشکی، چنانچه فردی به هاری مبتلا شود مرگ وی حتمی است مگر اینکه فرد به محض گزیدگی از حیوان هار سریعا علیه هاری واکسیناسیون شود.
وی ادامه داد: ازیاد سگهای ولگرد و نگهداری حیوانات در منازل سبب گسترش این بیماری خواهد شد که کمیته اتلاف حیوانات زیانکار شهرداری در کاهش میزان سگهای ولگرد و ایجاد محیط امن شهری نقش موثری دارد.
آخوندی برای پیشگیری از این بیماری تاکید کرد: مشاغلی چون پرسنل دامپزشکی، محیط زیست و محیطبانان و موارد مشابه که با حیوانات مشکوک اعم از وحشی و اهلی سر و کار دارند به عنوان پیشگیری باید واکسینه شوند.
وی در خصوص علایم این بیماری عنوان کرد: علایم بالینی این بیماری در انسان شامل چهار مرحله از جمله مرحله نهفتگی (۱۵ روز تا سه ماه) مرحله دوم بروز علایم اولیه (یک تا ۱۰ روز) شامل تب و لرز، خستگی، تنگی نفس و استفراغ، مرحله سوم مرحله حاد عصبی که به دو فرم خشمگین و فلجی میتواند بروز کند و مرحله نهایی کما و مرگ است.
نظر شما