۳۰ آبان ۱۳۸۵، ۱۱:۴۱

برنده جایزه صلح نوبل :

وام‌های کوچک راهکار فقرزدایی در جهان است

وام‌های کوچک راهکار فقرزدایی در جهان است

"محمد یونس" اقتصاددان بنگلادشی و برنده جایزه صلح نوبل گفت: تسهیلات مالی، جزئی از حقوق بشر است و اعطای وام‌های خرد بانکی به فقرا بهترین راهکار برای فقرزدایی در جهان است.

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، محمد یونس با اشاره به تجربه موفق اعطای وام‌های خرد به فقرا در بنگلادش گفت : وام‌های خرد به افراد کم‌ درآمد کمک می‌کند کسب و کارهای کوچک راه بیاندازند و بدون نیاز به کمک‌های بیرونی خود را مهلکه فقر بیرون بیاورند.

یونس که امسال به علت تلاش‌هایش برای مبارزه با فقر جایزه صلح نوبل را دریافت کرد، در سخنرانی در واشنگتن افزود: فقر زاییده سیستم‌ است و به شخص مربوط نیست.

یونس که با طرح خود در بانک "گرامین" اقدام به اعطای وام با 27 دلار سرمایه‌ کرد و اکنون سالانه بیش از یک میلیارد دلار به اقشار کم‌ درآمد وام می ‌دهد، افزود: 58 درصد از وام ‌گیرندگان از بانک گرامین با دریافت وام‌های خرد از این بانک، از فقر درآمده‌ اند و هر ماه نیز افراد دیگری به آنها می‌پیوندند.

برنده جایزه صلح نوبل همچنین خواستار شناخته شدن تسهیلات به عنوان جزئی از حقوق بشر شد و گفت : درهای موسسات مالی و بانک‌های جهان به روی بخش اعظم جمعیت جهان بسته است و این سیاست مانع حذف فقر می‌شود.

دیدگاه یونس محمد اقتصاددان برجسته بنگلادشی، بعد از خشکسالی گسترده در بنگلادش در دهه 1970 نسبت به اقتصاد تغییر کرد و خود می‌نویسد:‌ "از خودم سوال کردم چرا عده‌ای باید از گرسنگی در کنار سالن‌های سخنرانی من درباره تئوری‌های اقتصادی جان بدهند؟"

وی پس از آنکه شنید 42 نفر از اهالی یک روستا به علت فقر شدید و ضعف مالی در آستانه مرگ قرار گرفته‌اند، بانکی تاسیس کرد که وام‌های خرد با بهره‌ های متعادل و بدون دریافت ضمانت، به اقشار فقیر ارائه می‌کرد.

این بانک هم‌ اکنون حدود 7 میلیون نفر وام ‌گیرنده دارد و با گسترش خدمات خود به اقشار فقیر در مسائل آموزشی و خدماتی نیز کمک می‌کند و به گفته یونس، با پیگیری این شیوه بنگلادش خواهد توانست تا سال 2015 به هدف سازمان ملل در نصف کردن فقر برسد.

بر اساس مطالعه مشترک بانک جهانی و دولت بنگلادش، میزان فقر در این کشور طی پنج سال اخیر از 49 درصد به 40 درصد کاهش یافته است. یونس همچنین نسبت به بانک جهانی نیز انتقاد دارد که چرا به جای انجام پروژه‌هایی که به تقویت جوامع محلی بیانجامد، به کمک دولت‌ها می‌آید.

کد خبر 409979

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha