ولی جهانی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: دومین همایش «لنگرود شناسی» با هدف شناخت بیشتر تاریخ و میراث لنگرود و همچنین ارائه راهکارهای مناسب برای صیانت از داشته های تاریخی این شهر، اردیبهشت ماه سال آتی در این شهرستان برگزار می شود.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی غنی شهرستان لنگرود افزود: این همایش در راستای عزم میراث فرهنگی در راستای ضرورت صیانت از داشته های تاریخی و فرهنگی استان گیلان به ویژه شهرستان لنگرود است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان همچنین به پل خشتی لنگرود به عنوان نماد این شهر و میراث تاریخی آن اشاره و اظهار کرد: حفاظت از این اثر تاریخی به طور ویژه مورد توجه قرار گرفته و تمامی اقدامات لازم برای احیا و حفاظت از آن انجام می شود.
جهانی تصریح کرد: پل تاریخی لنگرود عنصری پویا در زندگی چندین نسل از مردم شهر و نمادی از لنگرود است و باید برای فرزندان این شهر و نسل آتی حفظ شود.
وی همچنین از بازبینی طرح های مطالعاتی انجام شده برای مرمت این پل خبر داد و گفت: این اقدام با نظر اساتید برجسته و کارشناسان حوزه مرمت انجام می شود.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی گیلان با اشاره به اقلیم استان و روند بالای نفوذ رطوبت و انتقال آن به اجزای بنا نسبت به سایر نقاط کشور، بر لزوم جداسازی مصالح پوسیده از اصل بنا و جلوگیری از آسیبهای ناشی از گلسنگ و جلبک در سطح مصالح تاکید کرد.
جهانی فعالیت دفترباستانشناسی شهری و دفتر مطالعات بافت تاریخی در لنگرود متشکل از کارشناسان فارغالتحصیل رشته باستانشناسی، معماری و دیگر علوم مرتبط از جمله جامعهشناسی را یک ضرورت خواند و اعلام کرد: این دفتر در گیلان درحال شکلگ یری و آغاز فعالیت است.
وی همچنین از فراهم شدن مقدمات برگزاری نشست تخصصی مرتبط با میراث فرهنگی شهرستان لنگرود و احیاء و باز زندهسازی بناهای تاریخی این شهر و انجام مطالعات بافت تاریخی آن خبر داد.
نظر شما