به گزارش خبرگزاری مهر، این بیانیه، به برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک بین دو کشور، به ریاست وزیر تعاون جمهوری اسلامی ایران و وزیر خارجه زیمبابوه در تاریخ 27 و 28 ابان که در تهران برگزار شد ، اشاره کرده که تصریح دارد: گفتگوهای بین طرفین در فضایی بسیار دوستانه وصمیمانه صورت گرفت. دو کشور در بیانیه مشترک، در خصوص موارد ذیل موافقت نمودند:
الف- همکاری های دو جانبه:
- تحولات روابط دو جانبه پس از سفر رئیس جمهور سابق ایران به حراره مورد بررسی قرار گرفت و طرفین نسبت به پیشرفت های حاصله و روند فزاینده همکاری های مشترک ابراز رضایت کردند.
طرفین بر اهمیت توسعه و تقویت روابط دو جانبه در زمینه های سیاسی اقتصادی، و فرهنگی تاکید کرده و بر گسترش مواضع مشترک دو کشور پیرامون موضوعات مورد علاقه تاکید کردند.
- طرفین از برگزاری پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک بین دو کشور در27 و 28 آبان ماه 1385 در تهران ابراز رضایت نمودند.
-طرفین توافق نمودند روابط سیاسی، اقتصادی، فرهنگی بین دو کشور را تقویت نمایند و در این راستا بر افزایش تبادل هیات های فنی و تخصصی بین دو کشور تاکید نمودند.
-طرفین بر لزوم تقویت همکاری ها بین بخش های خصوصی دو کشور تاکید کرده و آنان را به توسعه روابط و مشارکت بیشتر در امور اقتصادی و تجاری تشویق نمودند.
ب- همکاری های منطقه ای
-طرفین توافق نمودند که درچارچوب سازمان های منطقه ای مانند اتحادیه آفریقا همکاری بیشتری کنند.
طرفین در خصوص بحران خاور میانه تبادل نظر کرده و ادامه کشتار و قتل عام مردم فلسطین بخصوص قتل عام فجیع بیت حانون را محکوم کردند آنها از مجامع بین المللی خواستند نسبت به این قتل عام ها سکوت نکرده و رفتار سبعانه رژیم صهیونیستی را محکوم نمایند.
-طرفین حق لاینفک تعیین سرنوشت مردم فلسطین را برسمیت شناخته و در مورد کار با یکدیگر و رایزنی مستمر در خصوص تحولات منطقه ای به منظور ایجاد صلحی عادلانه، پایدار و جامع در خاورمیانه توافق نمودند.
- طرفین نسبت به تداوم خشونت و قتل عام مردم عراق که این کشور را به سمت جنگ داخلی سوق می دهد ابراز نگرانی عمیق نمودند.
-طرفین خواستار خروج فوری همه نیروهای خارجی از عراق شدند.
-طرفین با بازرسی تحولات و چالش های افغانستان بر ضرورت هر چه بیشتر توجه جامعه بین المللی نسبت به بازسازی این کشور تاکید نمودند.
-طرفین اهمیت صلح و ثبات را به عنوان عوامل اساسی برای توسعه و پیشرفت مورد توجه قرار داده و ازتلاش های انجام شده توسط سازمان های منطقه ای و بین المللی برای استقرار صلح در مناطق درگیری در افریقا تقدیر نمودند.
ج: همکاری های بین المللی:
-طرفین توافق نمودند به هکاری های خود در سطح بین المللی از طریق جنبش عدم تعهد و سازمان ملل ادامه دهند.
طرفین بر حق اساسی و لاینفک تمامی دولت های عضو ان پی تی برای توسعه، تولید، تحقیق و استفاده از انرژی اتمی به منظور مقاصد صلح آمیز، بدون هیچ گونه تبعیضی تاکید نمودند.
طرفین از همکاری های جمهوری اسلامی ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی از جمله اقدامات اعتمادساز داوطلبانه که با هدف حل و فصل موضوعات باقیمانده اتخاذ گردیده، استقبال نمودند، طرفین تاکید نمودند که نبایستی هیچ فشار و مداخله بیجایی در فعالیت های راستی آزمایی آژانس بین المللی انرژی اتمی صورت گیرد.
-طرفین قویا تاکید نمودند که مسایل ونگرانی ها بایستی از طریق گفتگو و از سر گیری مذاکرات بدون هیچ گونه پیش شرطی و براساس احترام متقابل و حقوق برابر، حل و فصل شود.
-طرفین بر اهمیت برخورد یکسان با جنبه های مختلف حقوق بشری شامل حقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و همچنین حق توسعه، تاکید کردند.
-دو طرف با انتقاد از برخورد یکجانبه و گزینشی، اعمال هرگونه رهیافت دو گانه در روابط با مسائل حقوق بشری را محکوم نمودند.
-طرفین ضمن محکوم نمودن یکجانبه گرایی قدرت های بزرگ و استعمار نوین، بر ارتقا اصول چند جانبه گرایی تاکید نمودند.
-طرفین متعهد گردیدند که در خصوص اصلاح ساختار شورای امنیت و ارگان های اصلی آن بویژه شورای امنیت همکاری نمایند.
نظر شما