به گزارش خبرنگار مهر، نشست هم اندیشی اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه در عرصه دفاع مقدس با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی شامگاه چهارشنبه ۱۲ مهر ماه در مجتمع باغ زیبا در تهران برگزار شد.
در پنل فرهنگی که با حضور مرتضی سرهنگی پژوهشگر حوزه دفاع مقدس، احمد دهقان داستان نویس در حوزه دفاع مقدس و جواد محقق شاعر در این عرصه برگزار شد. سرهنگی در سخنانی گفت: زمانی که یک جنگ به اتمام می رسد و سربازها از جبهه ها به پادگان هایشان باز میگردند، یک جنگ دیگر شروع می شود که آن جنگ با کلمات است.
وی با اشاره به اینکه از سال ۱۹۴۵ و پایان جنگ جهانی دوم تا ۱۹۹۰ در این کره خاکی تنها سه هفته جنگی در میان نبوده است اظهار داشت: ادبیات جهان عمیقاً از ادبیات جنگ متأثر شده است. اگرچه خیلی از جنگ ها به خاطر مرزها اتفاق می افتد اما ادبیات جنگ بدون مرز بوده است.
این پژوهشگر حوزه دفاع مقدس با بیان اینکه اتفاقات زیادی از جنگ ایران و عراق هنوز ناگفته مانده است، بر لزوم پایداری و استمرار فعالیت نویسندگان و داستان نویسان این حوزه تأکید کرد.
در این نشست همچنین احمد دهقان، داستان نویس در حوزه دفاع مقدس تأکید کرد: داستان نویسان حوزه جنگ ما توانسته اند حرف انسانی وجهانی بزنند و داستانهایشان زبانی همه فهم دارد و به همین خاطر جهانی هم شده است.
وی خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: بچه های داستان نویس مستأجر حوزه دفاع مقدس نیستند. آنها صاحب خانه ادبیات جنگ هستند ولی متأسفانه گاهی به شکل مستأجر با آنها برخورد می شود. گاهی این نگرانی به وجود می آید که برخی می خواهند داستان جنگ را کم رنگ کنند اما به نظر من این نگرانی بی پایه است و ژانر ادبیات جنگ ما پرافتخارترین ژانر ادبیات معاصر ما نیز هست.
همچنین جواد محقق شاعر و معاون بخش شعر بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایران در سخنانی با طرح این سوال که آیا بعد از اتمام دوره دفاع مقدس، شاخه شعر این گونه ادبی هنوز کارایی لازم را برای شاعران جوان که می خواهند در این حوزه ورود کند را دارد یا خیر؟ گفت: تصور خود من این است که در حال حاضر بخش های دیگر از جمله ادبیات داستانی و سینما، قابلیت های بیشتری برای پرداختن به موضوع دفاع مقدس دارند.
نظر شما