به گزارش خبرنگار مهر، گرانی بلیت های کنسرت در سال های اخیر اکثر خانواده های فرهنگی و شهروندان دوستدار موسیقی را با مشکل مواجه کرده است. بهای بلیت در تالار وحدت تهران که می تواند معیار و ملاک قابل اعتمادی برای تعیین سطح قیمت ها باشد به 8 هزار تومان رسیده است و این قیمت درمکان های بزرگ تر (سرپوشیده و سر باز)مثل تالار بزرگ کشور 20هزارتومان است . با این توضیح هزینه استفاده یک خانواده چهار نفری از یک برنامه موسیقی از 32 تا 80 هزار تومان متغیر است و اگر این رقم را به تعداد شرکت آنها در طول سال ضرب کنیم به رقم بسیار سنگینی می رسیم که قطعا از توان بیشترخانواده ها بویژه آنها که توجه خاصی به هنر موسیقی دارند و معمولاهم جزوخانواده های فرهنگی به شمار می آیندخارج است.
اما از سوی دیگر، جالب توجه است که درآمد فروش این بلیت های گران هیچ گاه به جیب هنرمندان نمی رود . عوامل و افراد حقیقی و حقوقی فراوانی در این بین وجود دارند که از برگزاری کنسرت ها بیش از هنرمندان و مجریان اصلی منتفع می شوند .( قطعا یکی از راه حل های این مشکل - کاهش بهای بلیت و افزایش درآمد هنرمند - حذف این مراکز و افراد واسط است).
هزینه بالای اجاره سالن ، هزینه تبلیغات، خدمات نیروی انتظامی، عوامل فنی سالن ، اماکن و... از هزینه های تحمیل شده به گروه است که هر یک بخش مهمی از درآمد را می بلعد و در این میان تنها زحمت و استرس کاری برای هنرمند باقی می ماند .
در این باره، گروه موسیقی مهربا چند نفر از هنرمندان و افرادی که خود با این معضل آشنایی داشته و بارها کنسرت برگزار کرده اند به گفتگو پرداخته است که در ادامه می خوانید:
دولت حمایت بکند تا هزینه ها سر شکن شود
مدیر هنری وسرپرست گروه موسیقی کامکارها معتقد است که برگزار کنندگان و گروه های موسیقی هم می دانند قیمت بلیت های کنسرت با توجه به سرانه درآمد جامعه فرهنگی ، سنگین و غیر قابل پرداخت است اما حل این مشکل به حمایت دولت بستگی دارد.
هوشنگ کامکار در ادامه به نبود سرمایه گذار در اجرای برنامه های فرهنگی اشاره کرد و گفت : یکی از راه حل های مشکلاتی از این دست حضور اسپانسر و سرمایه گذار در بخش خصوصی است که متاسفانه به دلیل عدم شناخت اسپانسرها از مقوله های فرهنگی مانند موسیقی ، هنرهای نمایشی و...حمایت هایی از این دست کمتر اتفاق می افتد و این در حالی است که حضور اسپانسر در سینما بیش تر به چشم می خورد .
باید امکان خرید ارزان تر را برای مخاطب فراهم کنیم
"کیوان ساکت" نوازنده تار در خصوص میزان قیمت بلیت و عدم حضور خانواده ها در کنسرت های موسیقی گفت : مخاطب موسیقی آسیب پذیرین قشر از لحاظ میزان درآمد برای اجرای کنسرت های موسیقی هستند و متاسفانه مسئولان نه تنها تسهیلات ویژه ای برای مخاطب قائل نیستند بلکه در ایام خاصی مانند جشنواره موسیقی فجر و یا جشنواره موسیقی بانوان نیز امکان خرید ارزان تر بلیت را برای حضورعلاقه مندان فراهم نمی کنند.
این نوازنده تار در ادامه متذکر شد :برگزاری کنسرت در ایران کار مشکلی است که معمولا گروه های موسیقی با آن مواجه هستند و متاسفانه حمایت های ویژه ای از این گروه ها صورت نمی گیرد یا اگرحمایتی هم باشد در برخی موارد به شکل کاملا گزینشی است و این در حالی است که بخش بزرگی از فروش صندلی در اجرای هر کنسرت صرف هزینه های جانبی مانند هزینه اجاره سالن ، تبلیغات وسایر مسائل می شود.
مخاطبان فرهنگی را باید جذب کنیم
"نوشین عقیقی"سرپرست گروه یاوران نیزمعتقد است هدف ازبرگزاری کنسرت وبرنامه های فرهنگی ایجاد علاقه در مخاطب واز طرفی ارزیابی کار گروهی از سوی تماشاگر است بنابراین برای همین ارزیابی والبته ادامه حیات هم که شده باید حاصل کار گروه را با قیمت مناسب در اختیار مخاطب قرار داد.
وی همچنین گفت:با هر نوع گران فروشی محصولات فرهنگی از جمله موسیقی ، سینما ، تئاتر و کلاسهای آموزشی مخالف هستم چرا که معتقدم باید با شرایط آسان تری مخاطبان را به سالن ها و محل های فرهنگی جذب کنیم.
حمایت از گروه های موسیقی هزینه های بخش فرهنگ را کاهش می دهد
سرپرست گروه ارغنون در خصوص علت گرانی بلیت کنسرت گفت : قیمت بلیت ها با سنجش میزان درآمد متوسط خانواده ها در نظر گرفته می شود که معمولا سقف این بلیت ها از پنج تا هشت هزار تومان متغیر است
رامین کاکاوند در ادامه گفت: بسیاری ازمسئولیت های نهادهای دولتی در اجرای کنسرت بر دوش مجریان و برگزار کنندکان افتاده است حمایت هایی مثل ایجاد تسهیلات ویژه برای برگزار کنندگان کنسرت ، تامین نیازهای فرهنگی مخاطبان و در نهایت در نظر گرفتن یارانه برای گروه های موسیقی می تواند در کاهش هزینه های فرهنگی مردم نقش مهمی داشته باشد.
قیمت بلیت ها سطح کیفی گروه ها را هم تعیین می کند
"پیتر سلیمان پور" سرپرست گروه موسیقی "آنسامبل"در خصوص علت گرانی بلیت کنسرت گفت : متغیر بودن قیمت بلیت ها در میزان استقبال مخاطب از یک اثر هنری موثر است ؛ تجربه نشان داده که مخاطب برای کار خوب و ارزشمند احترام قائل است وبرای آن هزینه می کند.
این آهنگسازبه حمایت نهادهای دولتی در ایجاد امکانات لازم برای مخاطب وخرید بلیت به صرفه برای خانواده ها اشاره کرد و گفت: اغلب نهادهای دولتی در مراسم خاص خود دنبال هنرمندانی هستند که جنبه عام تری از مخاطب را در بر بگیرد به عنوان مثال آنهابرنامه های ویژه ای را برای خانواده کارمندان خود در نظر می گیرند که اکثرا هم از موسیقی پاپ استفاده می کنند و من کمترنهاد دولتی سراغ دارم که به طور مستقل و بر اساس نو آوری از گروهی حمایت بکند.
نظر شما