به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مهین عظیمی رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در همایش طب سالمندی گفت: سالمندی یک معضل نیست بلکه یک موفقیت است،این مسئله جهانی و قابل برگشت است.
وی افزود: در برنامه ششم توسعه؛ مقایسه شاخص توسعه انسانی بین چهار کشور انجام شده که در آن زندگی سالمند، میزان دسترسی به خدمات مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقایسه، ایران در جهان رتبه 75 و در منطقه رتبه دهم را دارد.
عظیمی تصریح کرد: یکی از شاخصه های مهم مقایسه، امید به زندگی توام با سلامتی است که در این شاخص ایران رتبه دوازدهم را دارد که سن 64 سال است و در برنامه توسعه ششم الزام شده که درصد امید به زندگی را افزایش دهیم.
رییس اداره سلامت سالمندان وزارت بهداشت اظهار کرد: در سال 2050 از هر سه نفر یک سالمند وجود دارد. تفاوت ما با کشورهای توسعه یافته این است که آنها در طول صدسال به سالخوردگی جمعیت رسیده اند ولی ایران ظرف 125سال این سالخوردگی جمعیت را تجربه می کند.
وی ادامه داد: جمعیت سالمند در استان تهران 4.1 درصد است.
عظیمی اعلام کرد: ۵۱درصد جمعیت سالمندان زن و ۴۹ آنها زن هستند.۲۸درصد از جمعیت سالمندان روستایی و ۷۲ درصد از سالمندان شهرنشین هستند که هر کدام مشکلات خود را دارند.۴۶درصد از سالمندان کشور هم باسواد هستند.
رئیس اداره سلامت سالمندان خاطرنشان کرد: همسردار بودن مردها در مردان سالمند حدود ۹۱درصد است علاوه براین ۵۴درصد زنان سالمند متاهل هستند. که مردان سالمند اغلب به دلیل دریافت خدمات مراقبتی با زنان با سنین پایینتر ازدواج میکنند. ۱۵درصد سامندان در خانوارهای یک نفره هستند، که از این تعداد ۱۸درصد مردان و ۸۲درصد زنان هستند.
وی افزود: از جمله اقداماتی که در نظام تحول سلامت برای سالمندان انجام شده ایجاد پایگاه های سلامت است که در آن از سالمندان دعوت میشود که به پایگاه مراجعه کنند.
نظر شما