به گزارش خبرنگار مهر، سردار حسین عبدی ظهر پنجشنبه در نشست با خبرنگاران اردبیل افزود: طی یک سال گذشته ۳۱ درصد در کشفیات سلاح و مهمات و ۱۸ درصد در کشفیان مواد مخدر با افزایش روبرو بوده ایم.
وی بحث جرایمی نظیر سلاح و مهمات را یکی از تهدیدات اجتماعی عنوان کرد و ادامه داد: یکی از دلایل افزایش کشفیات در این حوزه بی توجهی همسایگان در مقابله یا اینگونه است که موجب شده قاچاق و ورود سلاح های شکاری و جنگی با رشد روبرو شود.
فرمانده انتظامی استان با اشاره به انهدام و دستگیری یک باند شرور در اردبیل تصریح کرد: با دستگیری ۱۷ نفر در این باند ۱۶ قبضه سلاح جنگی کشف شد که قابل توجه بوده و باید اقدامات گسترده ای در خصوص کاهش اینگونه جرایم صورت گیرد.
مصرف موادمخدر صنعتی عامل وقوع برخی جرایم
وی با اشاره به وضعیت استان اردبیل در خصوص کشف موادمخدر متذکر شد: به دلیل تاثیر در وقوع جرایم دیگر، بحث موادمخدر و مبارزه با آن از اهمیت ویژه ای برای پلیس دارد و در این خصوص تلاش های زیادی صورت می گیرد.
عبدی با اشاره به افزایش دامنه دار تنوع موادمخدر سنتی و بویژه صنعتی تاکید کرد: جرایمی داریم که در نتیجه مصرف موادمخدر صنعتی واقع و یا افزایش می یباد، بنابراین موادمخدر بحث مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی است.
وی با تاکید بر لزوم رشد آموزش های عمومی و آگاهی سازی بیان داشت: طی یک سال گذشته کشفیات ۲۰ و حتی ۳۰ کیلیویی موادمخدر هروئین در این استان داشتیم که بی سابقه است.
کاهش ۴ درصدی سرقت؛ ۶۸ درصد سارقان بیکارند
فرمانده انتظامی استان از کاهش چهار درصدی وقوع سرقت خبر داد و اضافه کرد: در عین حال دستگیری سارقان چهار درصد افزایش داشته و وقوع سرقت خشن و مسلحانه نیز در یک سال گذشته در این استان گزارش نشده است.
وی سرقت را از جرایمی دانست که احساس امنیت را در جامعه پایین می آورد و عنوان کرد: براساس آمارهای استخراج شده ۶۸ درصد سارقان دستگیر شده در این استان بیکار بوده و چهار درصد آنها نیز دارای تحصیلات عالی بوده اند.
عبدی با تقسیم بندی جرم سرقت به دو نوع سرقت خرد و مهم یادآور شد: از مجموع کفیات این حوزه ۲۷ درصد جزو سرقت های مهم و ۷۳ درصد سرقت خرد بوده است.
رشد ۷۰ درصدی جرایم رایانهای در استان
وی همچنین با اشاره به رشد جرایم اینترنتی و فضای مجازی در استان اردبیل افزود: در این خصوص طی یک سال گذشته و در مقیسه با مدت شابه سال قبل ۷۰ درصد رشد داشته ایم که قابل تامل است.
فرمانده پلیس استان اردبیل کلاهبرداری، بحث دسترسی به اطلاعات خصوصی، خدشه دار کردن عفت عمومی و... را انواع رایج جرایم رایانه ای استان برشمرد.
وی با بیان اینکه در مدت اعلام شده این استان در هیچ جرمی مثل جرایم اینترنتی با رشد روبرو نبوده است، تصریح کرد: این از معضلات جدید و جدی پلیس است و باید آسیب های ناشی از آن در جامعه کاهش یابد.
نظر شما