به گزارش خبرنگار مهر، محمدحمید فخرالدین ظهر امروز در دومین جلسه مشترک هماهنگی آمایش منطقه ۸ کشور به میزبانی یزد با اشاره به اینکه تلاشهای بسیاری برای تدوین سند آمایش صورت گرفته است، اظهار داشت: با وجود تلاشهای بسیار، آسیبهایی در اسناد تدوین شده وجود دارد که لازم است آسیبشناسی شده و نقایص برطرف شود.
وی با اشاره به اینکه در دهه گذشته دو جریان برنامهریزی در کشور وجود داشت، افزود: اسناد حاصل از این برنامهها نتوانستند مشکلات را حل کنند و ناهماهنگیهایی موجود، نشان از نارسا و ناقص بودن برنامهها دارد.
فخرالدین یادآور شد: ۱۲ سال از جریان تدوین سند آمایش استانها میگذرد و از مجموع ۳۱ استان، سند آمایش ۱۸ استان تهیه شده، ۱۲ استان در مرحله دوم تهیه سند هستند و در دو استان نیز هنوز هیچ اقدامی در زمینه تدوین سند آمایش انجام نشده است.
معاون اطلاعات و آمار سازمان مدیریت و برنامهریزی استان یزد ادامه داد: ایرادها و کاستیهای سند آمایش استانها را بررسی کردیم که برخی از این کاستیها در تصمیمسازیها و مطالعات اولیه رخ داده است.
وی بیان کرد: در مجموع در مرحله پایان مطالعات سند آمایش هر استان بحثهایی وجود دارد و با بررسیهایی که در خروجیهای این برنامهها شده، نداشتن اجماع نسبت به فلسفه، مفاهیم، نقش، جایگاه و مبانی نظری آمایش سرزمین مشاهده میشود که یک آسیب است.
فخرالدین عنوان کرد: طراحی و استقرار نظام نظارت و پشتیبانی برای پیشبرد مطالعات با هدف رفع موانع در هنگام اجرای سند آمایش ضروری است.
وی تاکید کرد: ما شرح خدمات یکسانی را برای ۳۱ استان دیدهایم اما در برخی استانها عوامل طبیعی پایه و محور است و در برخی استانها، نیروی انسانی محور است بر این اساس لازم است به ویژگیهای هر استان در تدوین سند آمایش توجه شود.
فخرالدین با اشاره به اینکه زمانی نیز اعلام شد که در تدوین سند آمایش به شرح خدمات پایبند نباشید و هر استان برای خودش سند آمایش تدوین کند، خاطرنشان کرد: این در واقع تیر خلاص برای این سند بود زیرا کار از چارچوب تعیین شده، خارج شد.
وی همچنین با اشاره به برخی ضعفهای اسناد آمایش تدوین شده، تصریح کرد: عملیاتی کردن اسناد آمایش کمتر مورد توجه قرار گرفته و به نظر میرسد بیشترین تلاش بر تدوین متمرکز بوده در حالی که باید شرایط برای اجرا فراهم شود.
نظر شما