دکتر مصطفی قانعی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص عدم اجرای طرح سوخت های زیستی در کشور اظهار داشت: محدود بودن سوختهای فسیلی، گران بودن و ضررهای ناشی از استفاده از آن، باعث شده که انسان به استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر روی بیاورد که یکی از انواع انرژیهای تجدیدپذیر، سوخت زیستی است.
وی با بیان اینکه این سوخت شامل بایودیزل، اتانول مایع، متانول و سوختهای دیزل گازی میشود، افزود: از منابع اولیه سوختهای زیستی میتوان به ضایعات چوبی، تفالههای محصولات کشاورزی، نیشکر، غلات، روغن گیاهان و سبزیجات اشاره کرد.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری با بیان اینکه در دولت قبل سوخت های زیستی از سوی این ستاد مطرح شد، خاطر نشان کرد: این موضوع را در دولت مطرح کردیم ولی سازمان محیط زیست در این موضوع همکاری نکرد.
وی با تاکید بر اینکه فضای فعلی سازمان محیط زیست مناسب برای مطرح کردن سوخت های زیستی است، گفت:حوزه سوخت های زیستی، حوزه ای است که باید چند محوره به نتیجه برسد؛ مثلا محیط زیست نباید بپذیرد که آلودگی در خودرو وجود داشته باشد که خواه نا خواه چاره حل این مشکل سوخت های زیستی می شود. به عنوان مثال سازمان محیط زیست نباید بپذیرد که ماده سرطان زا در بنزین وجود داشته باشد که چاره آن بایو اتانول است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با بیان اینکه زیست فناوری در از بین بردن برخی مشکلات زیست محیطی می تواند تاثیر گذار باشد، تاکید کرد: بخشی از اجرای طرح سوخت زیستی الزامات استانداردی است؛ تا الزامات نباشد مقرون به صرفه نیست. امروزه هم کشورهای پیشرفته که مجبور شدند سوخت زیستی تهیه کنند به خاطر الزامات زیست محیطی بوده است.
به گفته قانعی، از این رو بنا داریم طرح سوخت های زیستی را دوباره در سازمان محیط زیست مطرح کنیم تا به مرحله اجرایی برسد.
وی افزود: سوخت های زیستی، سوخت پایداری هستند که می تواند جایگزین سوخت گازوئیل با منشا نفتی شود.
نظر شما