دکتر "محمدی اقدم" - معاون تحقیقات و ارزشیابی سازمان سنجش در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص سئوالات مفهومی در کنکور افزود: مدت زمانی است که کنکور به صورت تستی برگزار می شود و در این مدت موسسات بسیاری در صدد آموزش تست زنی برآمدند که این امر داوطلبان را از مطالعه عمیق و مفهومی کتب باز می دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس سازمان به سمت طراحی مفهومی سئوالات حرکت کرده است. به طوریکه تعداد سئوالات مفهومی در هر سال بیشتر از سال گذشته می شود اما این موضوع نباید شائبه طراحی سئوال خارج از منبع را در ذهن داوطلب تداعی کند.
معاون تحقیقات و ارزشیابی سازمان سنجش با بیان اینکه تنها آشنایی با فضای تستی آزمون جهت تست زنی کافی است افزود: داوطلبان باید بیشتر بر یادگیری مفاهیم و سرعت در تست زدن تکیه کنند و وقت خود را صرف یادگیری روش های تست زدن و ... نکنند.
وی به منابع آزمون سراسری اشاره و خاطر نشان کرد: منابع و حذفیات کنکور سراسری هر ساله در جلساتی با حضور نمایندگان آموزش و پرورش و سازمان سنجش مشخص و سئوالات نیز دقیقا از همان منابع طراحی می شود.
دکتر اقدم با تأکید بر اینکه طراحی سئوال در کنکور سراسری محدود به منابعی است که به اطلاع داوطلبان رسیده است گفت: اگر چه فرایند طراحی سئوال به این صورت مشکل است اما سئوالات در صورت مفهومی بودن نیز از همان منابع طراحی می شوند.
وی افزود: پس از آزمون نیز در صورتی که مشخص شود سئوالی خارج از منابع طراحی شده، تأثیر آن سئوال در قبولی داطلب از بین می رود.
معاون تحقیقات سازمان سنجش در خصوص منابع آزمون کارشناسی ارشد و طراحی سئوال در این آزمون گفت: در کنکور کارشناسی ارشد تنها سیلابسها یا سرفصل هایی که مصوب شورای عالی برنامه ریزی وزارت علوم شده است، به عنوان منبع طراحی سئوال قرار می گیرند در این آزمون ممکن است چندین کتاب یا منبع از یک سیلابس وجود داشته باشد و طراحی سئوال نیز از آنها صورت می گیرد.
وی اضافه کرد: در کنکور کارشناسی ارشد انتظار داریم داوطلب از سیلابس ها آگاهی داشته باشد و مسلما داوطلبی که منابع بیشتری را در زمینه سیلابس های اعلام شده مطالعه کند امکان قبولی بیشتری دارد.
نظر شما