به گزارش خبرنگار مهر، پرویز افشار در تشریح برنامه های نیمه اول سال ستاد مبارزه با مواد مخدر، اظهارداشت: ۶ هزار و ۳۰۰ روحانی و مداح تحت پوشش طرح های تخصصی برای مبارزه با مواد مخدر قرار گرفته اند.
وی با اشاره به در نظر گرفتن هفته پیشگیری از اعتیاد در مدارس، گفت: از ۲۲ آبان به مدت یک هفته این طرح در تمامی مدارس و همه مقاطع تحصیلی اجرا می شود که جا دارد از همکاری آموزش و پرورش در این زمینه تشکر کنم که همیشه یاور ما در اجرای برنامه های فرهنگی بوده است .
افشار ادامه داد: در مدت ۱۸ ماه ۱۲۲ کانون در دانشگاه ها راه اندازی شده است و قول گرفته ایم تا پایان سال در بقیه دانشگاه ها هم چنین کانون هایی را دایر کنیم که گردانندگان آن خود دانشجویان هستند و درباره پیشگیری از اعتیاد کار انجام می دهند.
وی افزود: در زمینه تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی تاکنون همه تفاهم نامه ها با دستگاه های اجرایی را به انجام رسانده ایم.
افشار گفت: ۷ هزار و ۵۱۶ مرکز اقدام به درمان معتادان می کند ۳۰۱ تیم سیار هم به معتادان خیابانی خدمات رسانی می کنند. تعداد زیادی از دی ای سی ها به متادون درمانی و افزایش خدمات مجهز شده اند. ۷۷ مرکز نگهداری شبانه در کشور فعال است. این تعداد از ابتدای سال کمتر بود اما هنوز به ایده ال نرسیده ایم. در سیستان و بلوچستان اقدامات خوبی در این زمبنه انجام شده است و خوشحالیم که سمن ها برای فعالیت در امر کاهش و پیشگیری از اعتیاد ورود پیدا کرده اند.
ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی برای معتادان
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر به ایجاد ۴ هزار فرصت شغلی برای معتادان اشاره کرد و در خصوص بیمه اعتیاد، گفت: در سال ۹۶ بودجه به ۷۹ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است در حال حاضر دستور العمل اجرایی آن نوشته شده ولی همچنان بر اساس دستورالعمل سال قبل کار انجام می شود هر آنچه در کمیته درمان در برنامه ریزی انجام می دهند باید مصوب بشود که اگر انجام شده جای تشکر و قدردانی دارد.
افشار با اشاره به اینکه درمان اعتیاد رایگان نمی شود، افزود: با اعتبار ۷۹ میلیارد تومانی هم نمی شود همه معتادان را زیر پوشش قرار داد سرانه بیمه باید در سال ۲۲ میلیارد تومان افزایش پیدا کند تا بتوانیم به اجرای برنامه هایمان برسیم.
مراکز ماده ۱۶ باید در اختیار بهزیستی باشند
وی گفت: مراکز ماده ۱۶ باید در اختیار بهزیستی باشند که ۱۸ مرکز در اختیار این نهاد قرار گرفتند و ۲ مرکز دیگر هم تا پایان ماه به بهزیستی واگذار می شود، ۸ مرکز هم باید برای نگهداری زنان داشته باشیم که ۵ مرکز قبلا فعال بود و ۳ مرکز دیگر هم تجهیز شد و دو مرکز هم برای زنان باردار در نظر گرفته شده است که به زنان معتاد باردار خدمات رسانی می کند.
افشار در پاسخ به سئوال خبرنگاری درباره نحوه پزیرش معتادانی که زخم باز دارند، گفت: بله این افراد در مراکز ماده ۱۶ پزیرش نمی شوند و قبلا باید این افراد تحت درمان در مراکز وزارت بهداشت قرار بگیرند و بعد پذیرش شوند.
کشفیات سه ماه اخیر حشیش و ماری جوانا قابل توجه است
وی درباره کاشت گل و ورود آن به کشور، تاکید کرد: کاشت وسیع گل در ایران به هیچ عنوان گزارش نشده و دهیاران در دورترین روستاهای کشور تحت آموزش قرار گرفته اند، اما کشفیات سه ماه اخیر حشیش و ماری جوانا قابل توجه است. هنوز سهم واردات حشیش زیاد است باید مردم کاملا این موضوع را بشناسند چون کاشت این محصول در گلخانه انجام می شود و باید آن را بشناسند. خود شاهدانه در صنایع بسیار مورد استفاده قرار می گیرد ما با جهاد کشاورزی تعامل کرده ایم که درباره کاشت این بذر حساسیت های لازم را بکار ببند.
وی درباره کافی نبودن جمع آوری معتادان متجاهر گفت: جمع آوری معتادان خواسته جمعی است بعد دیگر آن این است که این افراد باید وابستگی به مواد را از دست بدهند دوره سه ماهه و با ۶ ماه ای که معتادان در مراکز، نگهداری می شوند فقط وابستگی آنها را آن هم نه به صورت کامل برطرف می کند این افراد بعد از طی این دوره سه ماهه یا شش ماهه باید به مراکز کاریابی و روانشناسی تحویل داده شوند که دیگر به کف خیابان برنگردند.
عده ای از معتادان هم چون خانواده دارند، نمی شود آنها را در زمره معتادان متجاهر در نظر گرفت. اینها بعد از دستگیری هم خانواده هایشان به سراغشان می آیند و تحویلشان می گیرند اما به دلیل مصرف باز هم به کف خیابان برمی گردند.
وی با افزایش تعداد کلونی های تجمع معتادان گفت: طرح ساماندهی معتادان مهم است اما باید قبل از ایجاد معتادان متجاهر برای آن برنامه ریخت. مراکز ماده ۱۶ که ماشین لباسشویی نیست که این افراد را ظرف ۳ ماه بازسازی و سالم سازی کند. درمان اعتیاد طولانی مدت و زمان بر است و فرد معتاد باید همیشه یک یاور و بازدارنده داشته باشد از این رو به همه شبکه ها و افرادی که فقط و فقط مطالبه شان جمع آوری معتادان است، می خواهیم که در بعد پیشگیری هم مطالبه داشته باشند و ما را یاری کنند.
سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اطلاعاتی که وارد سامانه دات ایسم می شود با یک مهندسی معکوس بازیابی می شود. این یک نقص است که با وزارت بهداشت درمان قرار گذاشته ایم تا ساز و کاری فراهم شود که درمانگر به صورت اف لاین هم بتواند با این سامانه در ارتباط باشد. این سازو کارها باید انجام بشود و تمام سعی و تلاش ما هم این است که این اتفاق بیفتد.
حتی اگر بودجه کمی هم داشته باشیم برای درمان زنان معتاد متجاهر تلاش می کنیم
افشار با اشاره به اینکه برای ما ایجاد فرصت درمان برای زنان معتاد متجاهر بسیار مهم است و حتی اگر بودجه کمی هم داشته باشیم برای درمان زنان معتاد متجاهر تلاش می کنیم گفت: زنان معتاد کیان خانواده را تهدید می کنند از این رو با قضات هم هماهنگ شده تا درباره انتقال زنان معتاد متجاهر به زندان هایی که بودجه و ظرفیت لازم را دارند اقدام کنند.
وی به برگزاری جلسه آسیب های اجتماعی در محضر مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: با توجه به تاکید مقام معظم رهبری هر ۶ ماه یک بار باید دستگاه های ذی ربط با برنامه ها ی جدید و دستاوردهای جدید در جلسه حضور داشته باشند. هدف گذاری برنامه ششم، توسعه و کاهش ۵ درصدی اعتیاد برنامه سنگینی است در حالی که اعتیاد در جهان در حال گسترش است.
وی در باره طرح کرامت نیز گفت: سال گذشته در فلاورجان که مرکز هدف بود اولین جلسه طرح کرامت برگزار شد و روسای کمیته ها همه خوشبختانه حضور داشتند ۶۳ مصوبه داشتند که همه اجرایی شده اند. گزارش طرح کرامت هست و هدف آن ایجاد اشتغال برای معتادان بهبود یافته است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: صدا و سیما از دستگاه های عضو ستاد است. مشارکتش در مبارزه با مواد مخدر قابل تقدیر است. درباره گزارشی گه شبکه خبر پخش کرد نگاه توهین آمیز نبود چون بسیار فی البداهه و غیرمستقیم بود و نباید چهره معتادان نمایش داده می شد. اعتراضاتمان را به صورت علمی و مکتوب به مدیر شبکه خبر ارسال کردیم و امیدواریم که در برنامه های رسانه ملی مورد توجه قرار بگیر . هر چند درباره ادبیات گزارشگر برنامه هم ابراز تاسف خودمان را اعلام کردیم.
هیچ ماده مخدر جدیدی در کشور ثبت نشده است
افشار ادامه داد: تعداد مواد محرک جدید، زیاد است. در حقیقت مواد مخدر جدید در کشورها جزو لیست خاصی نیستند چون شیوع آنها در هر کشور با کشور دیگر فرق دارد. ما در کشورمان این طور برنامه ریزی کرده ایم که اگر ماده ای وارد شد و شیوع پیدا کرد حتما درباره آن قانون و شفاف سازی های لازم انجام شود. بر اساس آخرین گزارش ها چند نوع ماده جدید شناسایی شده اما هیچ کدامشان فراگیر نشده است. این مواد توسط مسافرهایی که وارد کشور می شوند برای مصرف روزانه وارد شده و اگر فراگیر شود باید با آن مقابله شود. تا کنون هیچ ماده مخدر جدیدی ثبت نشده این امیدواری را می دهم که هیچ ماده مخدر جدیدی در کشور ثبت نشده است.
رویکرد ستاد نسبت به فعالیت کمپ های غیرمجاز بسیار سختگیرانه است
وی درباره میزان موفقیت مراکز اقامتی ترک اعتیاد که یک ماه تا سه ماه بیشتر نیست، گفت: میزان موفقیت این مراکز ۱۰ تا ۱۵ درصد است. بعد از خارج شدن از این مراکز معتادان باید به گروه های بهبود یافته وصل شوند. درباره کمپ ها که باید بگوییم که آیین نامه مجوزهای آنها اینطور بود که مجوز به بهبود یافته ها اختصاص پیدا می کرد که اصلا درست نبود از سال ۹۵ باید یک تیم تخصصی پزشک و روان شناس و کادر درمان با یک فرد بهبود یافته برای درمان برای مجوزهای لازم اقدام کنند. اما کمپ های غیرمجاز زیادی داریم که بدون مجوز هستند و افراد در بافت های مسکونی و باغات کلان شهرها اقدام به ایجاد کمپ کرده اند. رویکرد ستاد نسبت به فعالیت این کمپ ها بسیار سختگیرانه است، در تهران و کرمانشاه در کمپ های غیر مجاز قتل اتفاق افتاده که قطعا پلمپ شده اند. همه کمپ ها باید مجوز قانونی فعالیت داشته باشند.
نظر شما