به گزارش خبرنگار مهر، موسی جاودان در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهرستان بندرعباس گزارشی از فعالیت دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان هرمزگان را ارائه کرد و گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی واحد استان هرمزگان در سال ۱۳۸۲ با ۱۰ کد رشته محل در دو مرکز آموزش علمی کاربردی تأسیس شد و هم اکنون با ۲۲۴ کد رشته تحصیلی(۱۳۷ رشته کاردانی و ۸۷ رشته کارشناسی) در ۲۰ مرکز آموزشی فعال در دو مقطع کاردانی و کارشناسی به تلاش خود درجهت تحقق اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی ادامه میدهد.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان از تحصیل ۹هزار دانشجو در مراکز تابعه واحد هرمزگان خبر داد و افزود :در حال حاضر این واحد استانی نزدیک به ۹ هزار دانشجو را تحت پوشش دارد که ۳۷ درصد در گروه آموزشی صنعت، ۱۴ درصد در فرهنگ و هنر، ۳ درصد در کشاورزی و ۴۶ درصد در گروه آموزشی مدیریت و خدمات اجتماعی در حال تحصیل هستند، که از این تعداد، سهم دانشجویان زن ۴۰ درصد و سهم دانشجویان مرد ۶۰ درصد از کل دانشجویان در حال تحصیل میباشد. سهم دانشجویان شاغل نزدیک به ۵۰ درصد و سهم دانشجویان بومی نزدیک به ۸۵ درصد است.
جاودان با اشاره به اینکه دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان در شهرستانهای بندرعباس، میناب، بندرلنگه، پارسیان، کیش، قشم و حاجی آباد دارای مرکز آموزش عالی علمی کاربردی است، اظهار داشت: این دانشگاه تا کنون بیش از ۲۰هزار فارغ التحصیل داشته است که ۴۸ درصد آنها را زنان و ۵۲ درصد مردان تشکیل می دهند. و همچنین بیش از ۱۵۰۰ مدرس در این دانشگاه در حال تدریس هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان هرمزگان در جمع نمازگزاران بندرعباسی گفت: در جوامع پیشرفته، فرآیند رشد و توسعه پایدار به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با آموزش های تقاضا محور دارد. بدان معنی که آموزش علوم در راستای نیازهای جامعه و در بستر آن شکل می گیرد. در آموزش های تقاضا محور یا به عبارتی آموزش های علمی کاربردی، محور و تکیه آموزش، مبتنی بر فناوری و تکنولوژی است.
وی ادامه داد: به طور مثال، با توجه به شرایط اقلیمی و آمایش سرزمین استان هرمزگان فناوری هایی از قبیل اویونیک هواپیما، هوانوردی-خلبانی، مهمانداری، طراحی لباس، معماری-طراحی محیط داخلی، مهندسی تکنولوژی فناوری اطلاعات، متالورژی-تولید آلومینیوم، هنرهای تجسمی-گرافیک، شبکه های کامپیوتری، مکانیک، شناورهای صیادی، نقاشی، پرورش ماهی، دریانوردی، کشتی سازی، فولاد، جوشکاری، تولید آلومینیوم، کارشناسی حرفه ای (HSE)، بهره برداری پالایش گاز، سلامت و محیط زیست در صنایع، کنترل-ابزار دقیق، شیلات-تکثیر و پرورش آبزیان و گیاه پزشکی به ترتیب دارای سطوح مختلفی از فناوری ساده تا پیچیده می باشند و اینک این فناوری ها در آموزش های علمی کاربردی استان در حال تربیت نیرو و پذیرش دانشجو بوده و هستند، که این امر می تواندضمن تربیت نیروی ماهر، به رفع مشکل بیکاری استان نیز کمک مؤثری کند.
جاودان با اشاره به جایگاه دانشگاه جامع علمی کاربردی در نظام آموزش عالی کشور، خاطرنشان کرد: جایگاه آموزش های علمی کاربردی حاشیه ای و جنبی نیست، بلکه دارای جایگاهی بنیادی در آموزش عالی است و امروز این نظام آموزشی نوین یکی از ارکان آموزش عالی تلقی می شود که می تواند تمام ابعاد زندگی و تمام زمینه ها و حرف را در برگرفته و اکثر سطوح فناوری از ساده ترین مهارت ها تا پیچیده ترین فناوری ها را شامل شود.
وی رشد اشتغال را یکی از مهمترین دغدغه های متولیان ، برنامه ریزان و مردم عنوان کرد و گفت: خواست رهبر فرزانه انقلاب و مسئولان نظام جمهوری اسلامی، کمک به رشد اشتغال و کاهش آسیب های اجتماعی است .لذا باید با بسیج امکانات و تجهیز مراکز علمی در تحقق این هدف گام برداریم. لذا از مدیران دستگاههایی که دارای مراکز علمی کاربردی هستند از جمله اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان، سازمان جهادکشاورزی هرمزگان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هرمزگان، استانداری هرمزگان و شهرداری قشم تقاضا می شود که نسبت به فراهم کردن نیرو و امکانات لازم برای مراکز علمی کاربردی اهتمام و جدیت بیشتری را مبذول کنند تا نیروهای ماهر، زبده و لایق در یک محیط کار غنی تربیت شود.
وی افزود: برای مثال، اداره کل آموزش فنی و حرفه ای هرمزگان در قبال تقویت محیط کار و ایجاد رشته های متناسب با نیازهای بومی منطقه مسؤلیت سنگینی دارد و دانشگاه انتظار دارد جهت تقویت بیشتر مرکز علمی کاربردی فنی –حرفه ای استان نیرو و امکانات بیشتری را برای پرورش افراد ابزار به دست اختصاص دهد.
نظر شما