۲۳ مهر ۱۳۹۶، ۱۲:۲۹

در نشست خبری عنوان شد:

جشنواره تئاتر تجربه صاحب بودجه مستقل می شود/ عملکرد آرمانگرایانه

جشنواره تئاتر تجربه صاحب بودجه مستقل می شود/ عملکرد آرمانگرایانه

نشست رسانه ای هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه با حضور دبیر و اعضای سیاستگذاری این رویداد امروز یکشنبه ۲۳ مهر برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، صبح امروز یکشنبه ۲۳ مهر نشست خبری هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه با حضور اعضای شورای سیاست گذاری و دبیر جشنواره در تالار امیرکبیر برگزار شد.

در این نشست رسانه ای مجید سرسنگی معاون فرهنگی دانشگاه تهران، رحمت امینی مدیرگروه هنرهای نمایشی پردیس هنرهای زیبا، فریدون علیاری معاون مالی اداری پردیس هنرهای زیبا، امیرحسین حریری مدیر تالار مولوی، زارعی مدیرکل فرهنگی و اجتماعی دانشگاه و جواد کاوندی دبیر جشنواره حضور داشتند.

در ابتدای نشست سرسنگی با اشاره به ویژگی های جشنواره تئاتر تجربه عنوان کرد: جشنواره تجربه از گذشته تا امروز فرصت مغتنمی بوده تا دانشجویان دانشگاه تهران بتوانند تجربیات نو تئاتری خود را در معرض دید قرار دهند. تئاتر دانشگاهی یک تئاتر پیشرو و تجربه گر است و نباید مقلد تئاتر حرفه ای و نیمه حرفه ای باشد. تئاتر تجربی باید حرفی برای گفتن داشته باشد و دانشجویان از دستاوردهای شان در فضای خارج از دانشگاه استفاده کنند. من نمی گویم جشنواره تجربه به همه این اهداف رسیده است اما تلاش کرده که بتواند موفق عمل کند.

وی یادآور شد: امیدوارم جشنواره تئاتر تجربه خودش را از جشنواره های معمول و بی حاصل که هیچ ثمری برای تئاتر ندارد، جدا کند و به جشنواره موثر و آینده ساز بدل شود.

در ادامه علیاری درباره مسائل مالی جشنواره بیان کرد: جشنواره تئاتر تجربه در گذشته ردیف اعتبار مستقلی داشته اما به دلایلی که ما هم نمی دانیم این ردیف بودجه از بین رفته است. من به عنوان معاون اداری مالی دانشگاه تا جایی که شده کمک کردم و نگذاشتم کارها زمین بماند اما معتقدم تئاتر تجربه باید در همه زمینه ها دست به تجربه بزند و معتقدم امکانات کمتر هنرمند را به فکر وامی دارد. ما نمی گوییم پول لازم نیست اما نباید به شکل تئاتر حرفه ای به تئاتر تجربی نگاه کرد.

در بخش دیگری از این نشست رحمت امینی عنوان کرد: معتقدم باید کار را به دست دانشجویان سپرد و با یک نظارت کلی به کار آنها توجه کرد. می دانیم که جشنواره های این چنینی به نوعی بازتاب دهنده وضعیت آموزشی، علمی و پژوهشی دانشگاه ها هستند و در این فراخوان هم می توان دانش روز را دید که بسیار آرمانگرایانه تدوین شده اند. امیدوارم در ایام برگزاری جشنواره شاهد اتفاقات خوبی باشیم.

وی متذکر شد: همچنین باید اعلام کنم که قرار است از سال های آینده جشنواره تئاتر تجربه شاهد بودجه ای خاص و مستقل باشد و اگر این اتفاق بیفتد ما رویدادهای بهتری را در جشنواره شاهد خواهیم بود.

امینی درباره روند انتخاب دبیر جشنواره توضیح داد: ما برای انتخاب دبیر هر دوره فرآیندی را طی می کنیم که جواد کاوندی دبیر این دوره طی همین فرایند انتخاب شده است. به این ترتیب که مرکز تئاتر تجربی که بازوی همکاری ماست اطلاعیه ای را صادر می کند که بر اساس آن افراد علاقه مند به دبیری جشنواره برنامه ها و رزومه کاری خود را ارائه می دهند که از میان آنها یک نفر انتخاب می شود. تلاش ما این است که فرآیند به شکلی پیش برود که در روز اختتامیه جشنواره دبیر دوره بعد معرفی شود.

امیرحسین حریری مدیر تالار مولوی نیز درباره حمایتی که این مرکز از جشنواره خواهد کرد، گفت: امیدواریم امسال جشنواره تئاتر تجربه فارغ از مسائل حاشیه ای که تئاتر را درگیر کرده به ذات تجربه گرا بودن خودش بازگردد و تالار مولوی نیز تا جایی که بتواند به جشنواره کمک می کند. مجموعه تالار مولوی تلاش می کند بتواند محلی باشد برای معرفی برگزیدگان خلاق تئاتر دانشگاهی که در قالب جشنواره ها، پایان نامه های برتر و از طریق شرکت در فراخوان درخواست اجرا دارند.

در ادامه جواد کاوندی دبیر این دوره از جشنواره درباره برنامه ها و بخش های مختلف این رویداد گفت: امسال همه اتفاقات در جشنواره به صورت تیمی شکل گرفت و ما یک اتاق فکر ۱۰، ۱۲ نفره به علاوه شورای سیاست گذاری داشتیم که تمام اتفاقات تئاتری را رصد کردند و بر اساس آن فراخوان این دوره صادر شد. در این دوره، جشنواره تئاتر تجربه رویکردی آموزشی دارد و ما طبق نظریه «تئاتر اقلیت» رویکرد و برنامه های خود را اعلام کردیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس در فراخوان ذکر شده که کارهای تجربه محور و آزمایشگاهی باید در این دوره اجرا شود. پروسه آموزشی ما نیز از آبان آغاز می شود. امسال جشنواره پنج بخش صحنه ای، پژوهش، نمایش نامه نویسی، هنرهای اجرایی و بخش پوستر، عکس و تیزر دارد.

کاوندی در توضیح بخش های مختلف جشنواره گفت: در بخش صحنه ای سقف اجراها ۳۰ دقیقه است و فقط دانشجویان تئاتری می توانند در این بخش شرکت کنند. در بخش هنرهای اجرایی به بخش «هنر-اجرا»، «اجرا منهای تئاتر» و «غیاب تئاتر» خواهیم داشت. همچین بخش پژوهشی شامل سه بخش «مقاله علمی پژوهشی/ علمی ترویجی»، «ژورنالیسم و تئاتر» و «رساله پژوهشی» خواهد بود. همچنین جایزه بهرام بیضایی در این بخش تعریف شده است.

دبیر جشنواره یادآور شد: در بخش نمایشنامه نویسی نیز افرادی که قصد شرکت دارند باید رزومه کاری و نمایشنامه ای را که نوشته اند برای ما بفرستند و سپس در کارگاه های آموزشی که برایشان برگزار می شود اثرشان را تولید کنند که این بخش به نام «عباس نعلبندیان» نام گذاری شده است. بخش پوستر، عکس و تیزر نیز برای اولین بار است که در جشنواره تجربه حضور دارد. همچنین ما کارگاه های آموزشی و میزگردهایی هم خواهیم داشت که از آبان تا بهمن ماه برگزار می شود و در مجموع چهار میز گفتگو و کارگاه داریم. همچنین هفته تئاتر دانشجویی را تعریف کردیم و تمام کسانی که قرار است در این هفته سخنرانی کنند دانشجو خواهند بود.

در پایان این نشست رسانه ای مجید سرسنگی در پاسخ به پرسشی در ارتباط با اینکه این جشنواره با جشنواره های مشابه موازی کاری دارد، بیان کرد: جشنواره تئاتر تجربه لیگ دسته دو نیست و خودش هویت مستقلی دارد. امیدوارم جشنواره های دیگر مثل جشنواره تئاتر دانشگاهی و جشنواره های حرفه ای مانند جشنواره تئاتر فجر و جشنواره آیینی و سنتی نیز هویت مستقل خود را داشته باشند چون اگر این اتفاق افتاد ما دیگر نگران موازی کاری جشنواره ها نخواهیم بود.

فراخوان این دوره از جشنواره نیز در نشست خبری جشنواره تئاتر تجربه در اختیار اصحاب رسانه قرار گرفت.

هجدهمین جشنواره تئاتر تجربه از ۹ تا ۱۹ اسفند برگزار خواهد شد.

کد خبر 4114389

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha