به گزارش خبرنگار مهر در کرج ، صحبت های فراوانی پیرامون گسترش تجهیزات و امکانات درمانی در سطح شهرستان کرج مطرح شده است اما تا محقق شدن آن بی شک کاستی موجود همچنان بیماران را خواهد آزرد.
در ماه های اخیر چند دستگاه دیالیز به مجموع دستگاه های دیالیز شهرستان کرج افزوده شد و به همین بهانه برخی بیمارستان های تهران ، بیماران دیالیزی کرج را که پیش از این در تهران درمان می شدند به کرج ارجاع می دهند این در حالی است که این دستگاه ها به هیچ عنوان پاسخگوی نیازهای بیماران دیالیزی این شهر نیست.
دستگاه های دیالیز موجود در شهرستان کرج اغلب قدیمی بوده و به علت استفاده بیش از حد دچار خرابی می شوند و به همین علت بیماران به هنگام دیالیز درد بیشتری می کشند.
یک بیمار دیالیزی در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: پیش از این در تهران دیالیز می شدم اما از مرداد امسال در کرج دیالیز می کنم. طبق دستور پزشک معالجم باید هفته ای 3 بار دیالیز شوم اما به علت ازدحام بیش از حد برای استفاده از دستگاه های دیالیز تنها هفته ای 2 بار و گاهی یک بار دیالیز می شوم.
بیمار دیگری اظهار داشت: من علاوه بر بیماری کلیوی اختلالات کبدی هم دارم و دستگاه های موجود در کرج برای استفاده امثال من مناسب نیست در نتیجه هفته ای یکباردر کرج و هفته ای یک بار در تهران دیالیز می شوم که این امر با توجه به وضعیت جسمانی من بسیار آزار دهنده است.
مادر یک بیمار نیز از تصفیه ناقص خون در دستگاه های دیالیز انتقاد کرد و افزود: پسر من ضمن تحمل درد فراوان در زمان دیالیز از خون تصفیه کامل برخوردار نمی شود زیرا دستگاه های دیالیز کرج نقص دارد ، بماند که به جای هفته ای 3 بار 2 بار دیالیز می کنیم.
رئیس انجمن حمایت از بیماران کلیوی غرب استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: با توجه به تعداد بالای بیماران کلیوی در غرب استان تهران نمی توان انتظار وضعیتی بهتر از این داشت.
هاشم قاسمی افزود: با افزودن چند دستگاه جدید به مجموع دستگاه های دیالیز کرج و راه اندازی دو دستگاه در شهریار دستگاه های دیالیز شهرستان به 58 عدد رسیده است در حالی که بیش از 1500 بیمار نیازمند دیالیز در منطقه سکونت دارند.
وی خاطر نشان کرد: کرج ، مرکز درمانی بیماران غرب استان تهران محسوب می شود در حالی که خود این شهر با کمبودهای بسیاری در این زمینه مواجه است و به همین دلیل نمی تواند پاسخگوی نیازهای واقعی بیماران باشد.
قاسمی تصریح کرد: بخشی از خرابی دستگاه ها به کمبود اعتبار برای سرویس آنها و بخشی دیگر به استفاده بیش از حد از این دستگاه ها بازمی گردد و در این خصوص نیازمند همکاری خیرین و نهادهای درمانی کشور هستیم.
وی یادآور شد: می توان خیرین را به سمت مشارکت در امور درمانی از جمله بیماری های خاص سوق داد تا نیازهای این بخش از کشور نیز مرتفع شود.
قاسمی یادآور شد: برخی دستگاه های مورد نیاز از جمله دستگاه دیالیز ویژه بیماران کلیوی کبدی نیز در کرج نیست و این قبیل بیماران چاره ای جز مراجعه به تهران ندارند و مجبور به تحمل هزینه های اضافی هستند.
وی تاکید کرد: تنها راه حل مشکلات یاد شده مشارکت نهادهای درمانی و ورود خیرین به این بخش است و بی شک ثواب خدمتگزاری برای بیماران خاص کمتر از سایر خدمات نیست.
نظر شما