۲۵ مهر ۱۳۹۶، ۷:۵۶

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین:

اعتیاد، ریشه همه آسیب های اجتماعی است

اعتیاد، ریشه همه آسیب های اجتماعی است

قزوین- دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین گفت: ریشه همه آسیب های اجتماعی اعتیاد است و برای جلوگیری از بحرانهای بیشتر باید مبارزه با این پدیده در همه سطوح جدی گرفته شود.

به گزارش خبرنگار مهر، شورای آموزش و پرورش شهرستان قزوین دوشنبه شب با حضور محمدرضا رسولی رئیس آموزش و پرورش ناحیه دو، سید علی موسوی فرماندار قزوین، اردشیر صفاپور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان و مدیران در سالن جلسات آموزش و پرورش ناحیه دو برگزار شد.

اردشیر صفاپور دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین در این جلسه گفت: همه بویژه فرزندان نوجوان و جوان ما در معرض آسیب های اجتماعی هستند که ریشه همه آنها اعتیاد است و اگر برای مقابله با آن تدبیر نکنیم باید هزینه های سنگینی را متحمل شویم.

وی بیان کرد: واقعا باید برای خودمان دلسوزی کنیم و بدانیم اگر اعتیاد در جامعه بیشتر شود هیچکدام از ما نیز در امان نخواهیم بود و فرزندانمان نیز در معرض تهدید هستند.

صفاپور یادآورشد: باید آموزش و حساس کردن جامعه را از خانواده آغاز کنیم و بدانیم که کنترل و تربیت افراد و نیز دادن هشدارهای لازم باید در خانواده جدی گرفته شود.

وی بیان کرد: دانش آموزان در مدرسه کنترل می شوند و میزان خطای آنها در این فضاها بسیار پایین است اما در خارج از فضای آموزشی در جامعه و با دوستان شرایط برای هرگونه آسیبی مهیاست و اگر جوانان در خانواده درست آموزش ببینند و مهارت زندگی را بیاموزند می توانند از خود مراقبت کنند و آسیب نبینند.

نفوذ کلام معلمان بسیار بالاست

صفاپور اضافه کرد: نفوذ کلام معلمان بسیار بالاست و دانش آموز از معلم خود حرف شنوی دارد و اگر ارتباط آنها با هم بیشتر شود می توان امیدوار بود به نتایج خوبی برسیم.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان قزوین اظهارداشت: نباید بگذاریم اعتیاد وارد شهر، محله، مدرسه و خانواده ما شود در غیر این صورت باید آماده آلوده شدن خانواده هایمان باشیم.

وی اضافه کرد: همه در مقابله با آسیب های اجتماعی وظیفه داریم و باید به رسالت خود عمل کنیم و اگر حساسیت لازم در جامعه ایجاد نشود و جوان و نوجوان و خانواده از گسترش اعتیاد نترسد و خود را مصون بداند باید هزینه های زیادی را تحمل کرده و منتظر پیامدهای آن باشیم.

دانش آموزان در معرض آسیب در مدارس شناسایی شوند

وی بیان کرد: باید با کمک معلمان، بتوانیم دانش آموزان در معرض آسیب را شناسایی کرده و با آموزش و مهارت آموزی آنها را از این مشکل نجات دهیم تا در آینده با بحران مواجه نشویم.

صفاپور اظهارداشت: باید مراقب باشیم و بدانیم امروز بیش از ۷۰۰ نوع ماده مخدر صنعتی در جامعه وجود دارد که برخی از آنها در قالب دستمال کاغذی ارائه شده که اگر اطلاع رسانی نکنیم و فرزندانمان را آگاه نسازیم با وضعیت نگران کننده ای روبرو خواهیم شد.

در ادامه محمود صالحی کارشناس آموزش و پرورش قزوین گفت: با افزایش مهارتهای زندگی در میان دانش آموزان زمینه مقابله مناسب با آسیب های اجتماعی و کاهش تهدیدها فراهم می شود لذا باید آموزش خانواده را در طول سال تحصیلی جدی بگیریم تا مراقبت از فرزندان با روش اصولی صورت گیرد.

صالحی بیان کرد: با اجرای طرح های چهارگانه و مراقبت های اجتماع محور در ۳۶ مدرسه، مهارت های زندگی در ۳۶ مدرسه و ارتباط موثر با دانش آموزان  برای کاهش آسیب ها اقدام شده است.

صالحی تصریح کرد: باید مراقبت از خود در مدارس آموزش داده شود و در این راستا با اجرای طرح قاضی مدرسه که با استقبال دانش آموزان روبرو شده پیامدهای ناشی از آسیب های اجتماعی از سوی قضات بیان می شود که در حساس کردن دانش آموزان موثر است.

وی اظهارداشت: طرح توانمندسازی در ۸۰ مدرسه شهرستان قزوین در نواحی یک و دو اجرا شد و کارگاههای آموزشی نیز برای والدین، دانش آموزان و معلمان برگزار شده است.

صالحی اضافه کرد: طرح تقسیم کار ملی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی در سه محور مفاسد اخلاقی، اعتیاد و طلاق در ۷۱ مدرسه با ۳۰۰ کلاس اجرا شد و ۲۸۰۰ دانش آموز هم در طرح تاب آوری طلاق شرکت کردند.

رضا خلیلی مشاور بهداشت روان آموزش و پرورش ناحیه دو قزوین هم در این نشست گفت: توجه به بهداشت روان در جامعه و مدارس جدی گرفته نشده در حالی که این کار می تواند در کاهش آسیب ها موثر باشد.

وی بیان کرد: یک درصد بودجه بهداشت به سلامت داده می شود و این میزان جوابگوی نیازها نیست و نمی توانیم همه طرح های خود را عملیاتی کنیم به همین دلیل هرجا به بهداشت روانی کمتر توجه کرده ایم شاهد افزایش آسیب های اجتماعی بوده ایم.

خلیلی بیان کرد: اگر در پیشگیری از آسیبها موفق عمل کنیم در هزینه های درمانی هم صرفه جویی و سلامت دانش آموزان نیز محقق می شود.

وی اظهارداشت: یکی از راههای کاهش آسیب های اجتماعی آموزش های مهارتهای زندگی است که باید موارد ده گانه را به خوبی به جوانان و نوجوانان بیاموزیم تا خود را در برابر آسیب ها مصون نگهدارند.

خلیلی گفت: باید دانش آموزان بتوانند تصمیم گیری، تفکرنقد و تفکر خلاقانه را بیاموزند و با آموزش های بهداشت روانی با آسیبها مقابله کنند و در این مسیر هزینه پیشگیری بسیار کمتر از درمان خواهد بود.

مشاور آموزش و پرورش تصریح کرد: مهمترین رسالت ما در آموزش و پرورش آموزش خواندن و نوشتن، بکارگیری دانش، آموزش برای زندگی و باهم زیستن است و توانمند سازی روان اجتماعی دانش آموزان نیز باید جدی گرفته شود.

کد خبر 4116297

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha