به گزارش خبرگزاری مهر،"میشائیل لودرز" در گفتگو با رادیو دولتی آلمان همچنین خاطر نشان کرد : ایران به عنوان یکی از وزنه های مهم در بهبود وضعیت عراق شناخته شده است .
وی با بیان اینکه، سیاست خاورمیانه ای آمریکا در قبال ایران دارای تضاد است، گفت : آمریکا هنوز نتوانسته سیاست واحدی را در قبال ایران و برخورد با مسائل مختلف جاری در این کشور اتخاذ کند.
این کارشناس آلمانی با اشاره به اوضاع عراق افزود : عراق در حال حاضر از کنترل خارج بوده و باید برای رفع این مشکل راهکارهای مختلف را مورد بررسی قرار داد که از آن جمله می توان به گفتگو با کشورهای همسایه آن اشاره کرد .
"لودرز" همچنین تصریح کرد : ایران نمی خواهد که خود دچار درهم ریختگی کنونی در عراق شود؛ به همین منظور درصدد جلوگیری از هر گونه نا آرامی است .
وی مدعی شد : ایران در نظر دارد با همکاری کشورهای شیعه نشین همسایه عراق و با تشکیل هلال شیعی به نوعی با دامن زدن به اختلافات موجود مقابله کند . ایجاد هلال شیعی به نوعی نگرانی سنی مذهب ها را بر انگیخته است .
کارشناس آلمانی خاورمیانه درباره چگونگی تاثیرگذاری بیشتر ایران در برقراری آرامش درعراق گفت : ایران سعی دارد به عنوان کشور مهم شیعه منطقه، راهی برای تغییر در اوضاع کنونی عراق پیدا کند .
عبدالله دوم شاه اردن اولین کسی بود که درباره مسئله هلال شیعی در منطقه هشدار داده بود، اما این هشدار با واکنش تند کشورهای منطقه روبرو شد و کشورهای منطقه، اظهارات شاه اردن را رد و به شدت محکوم کردند.
شاه اردن سال 83 در گفتگو با روزنامه واشنگتن پست، مدعی شده بود: بیش از یک میلیون ایرانی که به عراق مهاجرت کرده اند قصد دارند تا در انتخابات 30 ژانویه 2005(بهمن 84) این کشور شرکت نمایند.
شاه جوان اردن به ایران درباره دخالت درامورداخلی عراق هشدار داده و مدعی شده بود: تهران تلاش می کند تا هلال شیعه را که شامل کشورهای عراق، لبنان و سوریه می شود درمنطقه ایجاد کند.وی ادعا کرده بود که مقامهای ایران در صدد هستند تا حکومتی مشابه آنچه که درایران است در عراق نیز ایجاد شود .
حوزه علمیه نجف به سخنان عبدالله دوم پادشاه اردن واکنش تندی نشان داده و این سخنان را دخالت آشکار درامور داخلی عراق دانست و خواستار عذرخواهی رسمی وی شده بود.
حوزه علمیه نجف در بیانیه ای درباره ادعاهای شاه اردن اعلام کرده بود: "تحریف حقایق ودخالت آشکاردرامور داخلی عراق وبرانگیختن احساسات طائفه گری درکشور همسایه و منطقه علیه شیعیان عراق و تحریک کشورهای بزرگ علیه آنان و نیزارعاب کشورهای منطقه و متهم کردن آنها به وابستگی به ایران وتمایل شدید برامنیت اسرائیل ونگرانی ازپیروزی شیعیان درانتخابات آینده(بهمن 84) اهانت به میلیونها شهروند کشورهمسایه به شمار می رود که به دلیل پیروی ازمذهبی مخالف مذهب شاه اردن مورد اهانت قرار گرفته است ."
نظر شما