به گزارش خبرنگار مهر، این نشست صبح امروز در انجمن سینمای جوانان با حضور ناصر باکیده مدیر عامل انجمن، هشام علی فرید قاسم مدیر کمپانی گلدن ویژن لبنان، عبداله تیجانی معاون وزیر فرهنگ سودان، مایکل هزیم بیتار مدیر جشنواره فیلم کوتاه اردن، فهد علیم شیخ فیلمساز پاکستانی، ذکرار علیف مدیر قرقیزفیلم، میسون اولابی از شبکه مستند الجزیره، نوری جمسونی استاد دانشگاه سفاکس از تونس و دکتر حمدان مدیر اطلاع رسانی جنبش مقاومت حماس برگزار شد.
در ابتدای این جلسه باکیده درباره شکل گیری اتحادیه فیلم کوتاه کشورهای اسلامی گفت: "ما امروز از شما هنرمندان و نمایندگان کشورهای اسلامی دعوت کردیم تا به بررسی روند شکل گیری این اتحادیه بپردازیم و از این طریق از تجارب شما برای بهتر برگزاری این اتحادیه کمک بگیریم. سعی داریم با اعلام آمادگی شما کمیته مرکزی را تشکیل دهیم و اهداف اتحادیه را دنبال کنیم."
وی در ادامه افزود: "ما با تشکیل این اتحادیه می توانیم به یک آرشیو غنی از آثار فیلمسازان کوتاه مسلمان دست پیدا کنیم. امیدواریم این اتحادیه بتواند نسبت به تهیه و تنظیم اساسنامه در فرصت مناسب اقدام کند. البته اتفاقات این حوزه بر اساس رای گیری اعضاء انجام خواهد شد تا از این طریق به اهداف فرهنگی اسلامی بیندیشیم."
باکیده متذکر شد: "ما می توانیم پس از تاسیس اتحادیه یک فستیوال بزرگ یا بازار بین المللی فروش فیلم برای آثار کوتاه فیلمسازان این عرصه برگزار کنیم. این موضوع سبب می شود با استفاده از سینما، پاسخی مناسب به هجمه رسانه ها به هویت و اعتقادات غنی اسلامی بدهیم. به هرحال هر کدام از ما دوست داریم مباحث فرهنگی و دینی را در سینمای کوتاه به تصویر بکشیم."
وی ادامه داد: "همه ما در کشورهایی زندگی می کنیم که مهد تمدن بوده و نقطه اشتراک ما مسلمان بودن است. امیدوارم با شکل گیری این اتحادیه برای اولین بار ایران و سپس مکه و بعد از آن قدس میزبان جشنواره فیلم کوتاه کشورهای اسلامی باشند و این روند در کشورهای دیگر اسلامی نیز دنبال شود."
مدیر عامل انجمن سینمای جوانان با تشکر از حرکت مدیر جشنواره فیلم کوتاه اردن در نوشتن نامه به جشنواره لوکارنو با سازماندهی 40 فیلمساز کوتاه مسلمان افزود: "من از این هنرمند تشکر می کنم که توانست با سازماندهی 40 فیلمساز مسلمان نامه ای را مبنی بر حذف آرم زشت وزارت امور خارجه اسرائیل از اسپانسری جشنواره لوکارنو تنظیم کند. وی این کار را به صورت مستقل انجام داد، در صورتی که هیچ اتحادیه ای وجود نداشت."
در ادامه نشست، مدیر جشنواره فیلم کوتاه اردن در توضیح این موضوع گفت: "به نظر من شما برای برگزاری چنین اتحادیه ای گام مهمی برداشته اید. در حالی که در کشورهای عربی سینما هویت خود را گم کرده، اما در سینمای ایران این هویت به طور موفق کار خود را ادامه می دهد."
باکیده هم درباره کمک های مالی برای روند فعالیت این اتحادیه گفت: "ما در هر کشوری با توجه به شرایطی که بر آن حاکم است می توانیم از بخش های دولتی و خصوصی کمک بگیریم و با این حمایت مالی، کشورهایی که بضاعت کمتری دارند را تحت پوشش قرار دهیم. ما نباید فراموش کنیم که پشتوانه بزرگی داریم که آن هم خداوند است و او به ما کمک خواهد کرد."
هشام علی فرید قاسم مدیر کمپانی گلدن ویژن لبنان هم با موثر دانستن تشکیل این اتحادیه در امر فیلمسازی کشورهای اسلامی، خاطرنشان کرد: "ما باید هر چه سریعتر برای تشکیل این اتحادیه قدم برداریم و به طور مستقل از کشورها نسبت به تاسیس آن اقدام کنیم. زیرا اگر قرار باشد به دولت هایمان تکیه کنیم و این امر را سوق دهیم، باید سال های دراز منتظر باشیم."
در پایان جلسه، نمایندگان کشورهای اسلامی آمادگی خود را برای تاسیس اتحادیه فیلم کوتاه کشورهای اسلامی اعلام کردند. همچنین برگزاری جلسه بعدی این اتحادیه به پایان سال جاری در ایران موکول شد.
نظر شما