۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۳:۴۹

معاون وزیر نیرو مطرح کرد؛

ناچار به انتقال آب هستیم/اولین پروژه بازیافت آب در مشهد

ناچار به انتقال آب هستیم/اولین پروژه بازیافت آب در مشهد

معاون امور آب و آبفای وزیر نیرو گفت: در مهرماه امسال شاهد کاهش بارش بودیم و بیشترین بارش را در حوزه خزر با ۶۰ میلیمتر تجربه کردیم.

به گزارش خبرنگار مهر، رحیم میدانی معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو در نشست خبری با بیان اینکه مشکلات موجود در صنعت آب متفاوت است گفت: مادر مشکلات صنعت آب را می توان مصرف بیش از توان منابع آبی دانست که همین مسئله متخصصان را نگران کرده است چرا که تا حدی می توان از منابع آب استفاده کنیم. حتی اگر بهره وری را افزایش دهیم، مصرف بیش از حد آب از منابع می تواند کشور را با بحران روبرو کند.

وی با اعلام اینکه طی یک سال شاهد اضافه برداشت ۶ میلیارد مترمکعبی از منابع زیرزمینی هستیم اظهار داشت: از اقدامات مهمی که باید دنبال شود بازیافت آب است که در همین راستا، بزرگترین پروژه بازیافت آب را در مشهد کلید زده ایم و مطالعه آن با همکاری آلمانی ها آغاز شده است تا به این ترتیب بتوانیم آب بازیافت شده از این منطقه را جایگزین آب کشاورزی کنیم اما از آنجایی که پساب آب همزمان با آبیاری انجام نمی شود باید به سفره های آب زیرزمینی تزریق شود و البته از آنجایی که استانداردهای لازم برای تصمیم گیری درباره موارد مصرف آب بازیافتی در کشور وجود نداشت این استانداردها را از کشورهای معتبر و باسابقه در این امر همانند آلمان، آمریکا و اسپانیا دریافت کرده ایم چرا که این کشورها، استانداردهای دقیقی در این زمینه دارند.

طبق گفته این مقام مسئول، با اجرای این طرح در مشهد مقدس، سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب آب بازیافت می شود.

رحیمی در بخش دیگری از سخنان خود به وضعیت بارش در سطح کشور پرداخت و ادامه داد: پیش بینی ها نشان می دهد برای مهرماه سال جاری در غرب کشور شاهد کاهش بارش هستیم. این در حالی است که سال آبی امسال (از ابتدای مهرماه تاکنون) بیشترین بارش را در حوزه خزر با ۶۰ میلیمتر تجربه کردیم که نسبت به مدت مشابه گذشته ۹۲ درصد مثبت بوده است. از سوی دیگر میزان بارش برای دریاچه ارومیه ۸ میلیمتر بوده که نسبت به سال گذشته بیشترین کاهش را داشته است و ۳۰ درصد منفی را از سر گذرانده است. به طور کلی کل آب وارده به سدهای کشور از ابتدای مهرماه سال جاری تاکنون معادل ۶۵۰ میلیون مترمکعب بوده است و پیش بینی ها نشان می دهد در آبان ماه شاهد کاهش بارش به ویژه در حوزه خزر هستیم این در حالی است که برای فصل پائیز هوا یک درجه گرم تر می شود.

وی درباره اجرای طرح انتقال آب به مناطق مرکزی و سایر مناطق مورد نیاز تصریح کرد: به خاطر شرایط کشور، ناچار به انتقال آب هستیم اما باید بدانیم که این انتقال برای مصرف شرب انجام می شود اما انتقال آب از دریا، شرایط متفاوتی دارد که تنویر افکار عمومی می تواندنقش مهمی را در این زمینه بازی کند.

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه در سال جاری باید ۱۵ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شود، گفت: تاکنون به دلیل مشکلات مالی توانسته‌ایم ۱۶۵۰ حلقه چاه غیرمجاز را مسدود کنیم، این در حالی است که از ۴۰۰ میلیارد تومان اعتباری که داشتیم، ۱۱۴ میلیارد تومان آن از طریق اسناد خزانه اسلامی در اختیار ما قرار گرفت.

این مقام مسئول تعداد کنتورهای هوشمند نصب شده را تاکنون ۳۲ هزار کنتور عنوان کرد که در نتیجه نصب این کنتورها یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون متر مکعب آب از ابتدای طرح تعادل‌بخشی تاکنون صرفه‌جویی به عمل آمده است.

وی مهمترین محور و اولویت برنامه معاونت آب و آبفای وزارت نیرو را تعادل‌بخشی بین منابع آب و مصرف آن عنوان کرد و درباره طرح احداث آب‌شیرین‌کن‌ها در حاشیه سواحل جنوبی کشور گفت: نباید فعالیت کشور در این زمینه را با کشورهای حاشیه خلیج فارس مقایسه کنیم؛ چراکه هزینه تمام شده هر متر مکعب آب از طریق آب‌شیرین‌کن‌ها معادل ۲۵۰۰ تومان است، به همین دلیل برای مصرف به عنوان شرب صرفه اقتصادی ندارد، بنابراین مناسب‌ترین نوع مصرف برای این منبع آب، کشت گلخانه‌ای است در صورتی که برآوردهای اقتصادی آن انجام شود، اما با این وجود بخش خصوصی مجوز برداشت یک میلیارد مترمکعب آب از سواحل جنوبی و شیرین‌سازی آن را از ما دریافت کرده است.

میدانی با بیان اینکه طرح مطالعاتی انتقال آب از دریای عمان به مرکز فلات ایران برای تامین آب ۱۸ استان مورد مطالعه قرار گرفته است، گفت: بی‌شک آب انتقالی به هر نقطه از کشور از مازاد مصرف افراد آن منطقه تامین می‌شود.

این مقام مسئول در پاسخ به خبرنگار مهر با بیان اینکه در راستای تامین حقابه تالاب‌ها به ویژه تالاب هورالعظیم اقداماتی انجام شده، گفت: سهم حقابه تالاب‌ها از سدها رها می‌شود اما باید مراقب بود که این حقابه در مسیر مورد مصرف قرار نگیرد و به تالاب‌ها برسد این در حالی است که ۸۰ درصد از تالاب هورالعظیم که خشک شده بود اکنون زیر آب است اما برای مدیریت کانون‌های جدید ریزگردها در جنوب و جنوب‌غربی اهواز که در بخش تالاب‌ شادگان قرار دارد باید اقداماتی انجا شود، چرا که این منطقه تاکنون زیر آب بود و الان خشک شده است.

طبق گفته معاون امور آب و آبفای وزارت نیرو درباره مشکل سد ایلیسو که روی رود فرات بسته شده تاکنون یادداشت اعتراض کتبی به ترکیه داده نشده است اما در نهایت و در صورت ایجاد مشکل ناچار هستیم که روند را به سمت دادن نامه کتبی هدایت کنیم.

کد خبر 4117934

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha