۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۸:۴۷

مراسم بزرگداشت هفته بهداشت و روان؛

رفتار مستبدانه در مدارس جواب نمی دهد/لزوم توجه به جایگاه والدین

رفتار مستبدانه در مدارس جواب نمی دهد/لزوم توجه به جایگاه والدین

گرگان- لزوم توجه به جایگاه والدین و نقش مؤثر مربیان بر سلامت روان دانش آموزان از جمله مسائلی بود که در مراسم گرامیداشت هفته بهداشت و روان و پیوند اولیاء و مربیان مطرح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیین بزرگداشت هفته پیوند اولیا و مربیان، عصر چهارشنبه، با حضور مدیر آموزش و پرورش گرگان، معاون استاندار گلستان، جمعی از مسئولان آموزش و پرورش، تعدادی از مدیران مدارس، معلمان و والدین دانش آموزان در کانون فرهنگی هنری طه گرگان برگزار شد.

انجمن اولیاء و مربیان مظهر همکاری خانه و مدرسه در امر تعلیم و تربیت کودکان و نوجوانان است، خانه و مدرسه دو نهاد تربیتی مهم به شمار می آیند که در صدر عوامل تأثیرگذار بر روند رشد و تکامل رفتار و منش نوباوگان جامعه قرار دارند.

مهم ترین عامل در تربیت و رشد فکری و اخلاقی، هماهنگی و هم سویی نظری و عملی میان مربیان و خانواده است، پیوند اولیا و مربیان از بهداشت و روان نیز جدا نیست، این دو مسأله را باید با هم تلفیق شوند.

در ابتدای مراسم، متن پیام سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش قرائت شد.

در ادامه نصرالله کشیری، مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان اظهار کرد: بین روح و جسم ارتباط مستقیم وجود دارد، بیماری های روانی به بیماری های جسمی منتهی می شود و بالعکس.

کشیری تصریح کرد: ریشه بسیاری از بیماری ها، روانی است، «کیفیت زندگی کاری در مدیریت» بحث جدیدی است و به دنبال آن است که کارمند خشنود تربیت کند.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان تأکید کرد: اگر بخواهیم بهره وری و سود مالی به دست آید، باید عملکرد خوبی داشته باشیم و برای این کار باید فرایند خوبی تعریف شود و همه این ها در سایه کارمند خشنود اتفاق می افتد.

وی با اشاره به مسئولیت اجتماعی  افراد گفت: هسته مرکزی مسئولیت اجتماعی اعتماد است و اخلاق در دل آن قرار دارد.

کشیری خاطرنشان کرد: شاید رفتارهای مستبدانه در محیط کاری که سازمان یادگیرنده ای مطرح نباشد، جوابگو باشد، امّا برای مدرسه، مدیریت خودکامه جواب نمی دهد بلکه باید مشارکتی و تیمی کار شود.

وی ادامه داد: محیط مستبدانه مسبب استرس است و این خود ریشه بسیاری از بیماری های جسمانی به شمار می رود.

انجمن و اولیاء ریشه عدم توانمندی دانش آموز را ریشه یابی کند

مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان اظهار کرد:  مدرسه سرآمد، در سایه مدیریت صحیح ایجاد می شود و آن از روی خروجی رفتار و شواهد قابل تشخیص است.

وی افزود: بین رفتار درون سازمان و برون سازمان که در برنامه های سازمان تأثیرگذار هستند مرز وجود دارد و دیده بانی بین این دو مرز مهم است.

کشیری اذعان کرد: برای توانمندی دانش آموزان باید خانواده توانا، معلم و کارمند توانا باشد که به تربیت دانش آموز توانا منجر شود.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان گرگان با بیان این که اساسی ترین مأموریت مجموعه اولیاء و مربیان دیده بانی بین مدرسه و بیرون مدرسه است، بیان کرد: دیده بان باید همه چیز را رصد کند، مشکلات را شناسایی و برطرف کند تا اثربخشی بیشتر شود.

وی با اشاره به همسو بودن انجمن و اولیاء با آموزش و پرورش، توضیح داد: انجمن و اولیاء باید ریشه های عدم توانمندی خانواده ها را شناسایی کند، بنابراین مشورت دقیق از دیده بان ها لازم است.

کشیری تصریح کرد: اگر بخواهیم در جلسات انجمن و اولیاء تحولی رخ دهد باید مسائل یادشده را لحاظ کرد، شناسایی نقاط ضعف، قوت، فرصت و تهدیدها برون مدرسه و عوامل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را  درنظر گرفت.

مدیر آموزش و پرورش شهرستان گفت: برای نیازسنجی در یک روستا و افزایش توان بهره وری اقتصادی خانواده های روستایی، باید انجمن و اولیاء مرکزی باشد که به آن مراجعه می شود.

وی توضیح داد: بنابراین خانواده و مربیان باید هم راستا با هم حرکت کنند وگرنه انرژی ها همدیگر را خنثی می کند، اگر شعائر داخل مدرسه با خانواده ها یکی نباشد برنامه ها به سرانجام نمی رسد.

آموزش و پرورش بزرگترین سازمان تولید کننده است

در ادامه محمود ربیعی، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان اظهار کرد: پیوند کامل و جامع و همراهی باید بین اولیاء و مدرسه وجود داشته باشد تا خروجی و نتیجه آن به بهداشت روانی جامعه و خصوصاً کودکان و نوجوانان منجر شود.

ربیعی افزود: دانش آموزان جامعه هدف هستند و سرمایه اصلی و بالقوه هر جامعه ای به شمار می روند، سرمایه ای که می تواند در آینده برای هر جامعه ای اقتصاد بیافریند و به رشد و توسعه کمک کند و سبب رسیدن به اهداف بلند معنوی و مادی شود.

وی بیان کرد: آموزش و پرورش به معنی اخص کلمه و نگاه اعم آن سازمان مصرف کننده و یک تشکیلات هزینه بر نیست بلکه آموزش و پرورش بزرگترین سازمان تولیدکننده است.

معاون استاندار گلستان خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش تولیدکننده فکر، اندیشه، روان پاک و سالم، تزریق کننده اعتماد به نفس به جامعه مخاطب و آماده ساز بستر سرمایه گذاری در جامعه است، از این نگاه، این سازمان و شبکه های مرتبط با آن محور رشد و توسعه همه جانبه است.

مرکز ثقل و جهش در جامعه آموزش و پرورش است

معاون استاندار گلستان اظهار کرد: آموزش و پرورش مرکز ثقل و جهش جامعه است، انسان محور تحول و توسعه جامعه است و در نگاه دینی ما نیز انسان را محور تحولات نامیده اند.

وی افزود: اکنون این انسان در سنین کودکی در اختیار معلمان است تا استعداد او از بالقوه به بالفعل تبدیل شود که سبب جهش عمیق و رشد و اعتلای مفیدی در جامعه شوند.

ربیعی تأکید کرد: در گذشته به بهداشت روان کمتر توجه می شد اما اکنون تمام اولیاء خصوصاً جوامع پیشرفته می دانند روان و روح، فکر و اندیشه و اخلاق اگر نباشد روح می تواند سرکش و طغیان گر باشد.

وی تصریح کرد: اعتماد به نفس و نبود آن در جامعه ما ناشی عدم توجه و دقت در روان بچه هاست، رقابت های ناسالم، توجه به بخشی از موضوعات ضعیف از جمله علت های کاهش اعتماد به نفس است.

معاون استاندار گلستان گفت: رابطه منطقی بین اولیاء به عنوان اولین بنیان شکل گیری شخصیّت فرد و در نهایت معلمان و مربیان وجود داشته باشد.

وی با بیان این که باید به نقش معلم و به مأموریت ها و وظیفه مندی پدر و مادر توجه کرد افزود: این دو از مراحل رشد فرد هستند و مقاطع جدا از یکدیگر نیستند و نگاه جزیره ای و منفصل نباید داشت.

ربیعی با اشاره به ارتباط خوب بین خانواده و معلم اذعان کرد: اگر این دو ارتباط خوب برقرار کنند ماحصل آن یک فرد کامل، باسواد، مسلط و کارآمد است.

معاون استاندار گلستان بیان کرد: باید درک متقابل بین اولیاء و مربیان وجود داشته باشد زیرا این پیوندِ شکلی نیست بلکه هم، شکل و هم محتوا را باید را عایت کرد و عدم هماهنگی بین آن ها سبب نرسیدن به نتیجه خواهد شد.

وی تأکید کرد: چالش های و مشکلات جامعه زیاد است و سرعت تغییر و تحولات جامعه زیاد است، بنابراین باید فرد قوی تربیت شود تا به سلامت از این ها عبور کند.

ربیعی گفت: اگر فرد بدون فکر و ذهن در جامعه رها شود و از نگاه عالمانه و هدفمند برخوردار نشود از رسیدن به هدف باز می ماند.

وی افزود: حرکت فرد از مدرسه شکل می گیرد و ارتباط تنگاتنگی بین خانواده و مربی وجود دارد و فاصله افتادن بین آن سبب ضعف است.

معاون استاندار گلستان خاطرنشان کرد: نگاه و دید خانواده نسبت به معلمان عوض شود و نقش مشارکتی آن ها پررنگ باشد، مسائل یکدیگر را بشناسند و پوششی عمل کنند، اگر چنین باشد فردی کامل تربیت می شود که آمادگی مؤاجه با چالش های زندگی را دارد.

وی گفت: این هفته نمادین باید پیوند بین اولیاء و مربیان کمک کند و ادامه دار باشد، معلمان از والدین مشاوره بگیرند، زیرا استعدادهای دانش آموزان با هم متفاوت است و بنابراین عملکردهای متفاوتی را نیز می طلبد.

ربیعی در پایان بیان کرد: جوامعی موفق هستند که توسعه یافته باشند و آن محقق نمی شود مگر افراد آگاه و صاحب روان سالم باشند و همه این ها در سایه کار معلمان و آموزش نسل های بعدی است.

در حاشیه مراسم دانش آموز روشندل کلاله ای اشعاری را قرائت کرد.

کد خبر 4118074

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha