۲۶ مهر ۱۳۹۶، ۱۷:۱۵

درجلسه مدیریت پسماند شهرستان فومن مطرح شد؛

تولید روزانه ۲۵ تُن زباله در فومن/مدیریت پسماند جدی گرفته شود

تولید روزانه ۲۵ تُن زباله در فومن/مدیریت پسماند جدی گرفته شود

فومن-جلسه مدیریت پسماند فومن درحالی برگزارشد که مسئولان بااشاره به تولید روزانه ۲۵تُن زباله در این شهرستان٬ گله مندی خود از مغفول ماندن مدیریتی جدی در حوزه پسماند را ابراز کردند.

به گزارش به خبرنگار مهر، بعدازظهر چهارشنبه با حضور مسئولان برخی دستگاه های اجرایی فومن جلسه مدیریت پسماند این شهرستان در سالن آیت الله بهجت فرمانداری شهرستان فومن برگزار شد.

محوریت این جلسه اجرایی و یا اجرایی نشدن برخی از مصوبات جلسه گذشته مدیریت پسماند شهرستان فومن بوده که در ان مسئولان دستگاه های مرتبط پاسخگویی های لازم را اراده کردند همچنین در این جلسه بر عقب ماندگی این شهرستان در حوزه تفکیک زباله از مبدأ و کم کاری برخی دستگاه نیز اشاره شد.

نقش غیرقابل انکار انسان در زمینه پسماند و زباله

فرماندار فومن در این جلسه موضوع پسماند را یک بحث محلی، استانی و ملی ندانست و اظهار کرد: متاسفانه امروز کل جهان با این معضل محیط زیستی مواجه هستند.

حسین اسماعیل پور با بیان اینکه دنیا به دنبال استراتژی مناسب برای حل این مشکل است، افزود: مسئولیت انسان در قبال زمین و محیط زیست یک مسئولیت شرعی و قانونی است و انسان نقش اساسی در این حوزه ایفا می کند.

وی با تأکید برضرورت بهره گیری از گروه های مردم نهاد و دوستدار محیط زیست در زمینه مدیریت پسماند و بحث تفکیک زباله از مبدأ در شهرستان فومن، گفت: نباید اجازه دهیم زیبایی طبیعی این شهرستان با زباله نابود شود.

فرماندار فومن همچنین بر موضوع آموزش به ویژه آموزش سنین پایه تأکید و  خاطرنشان کرد: داشتن تربیت اجتماعی در بسیاری از موارد اعم از طرز صحیح صحبت کردن، نحوی لباس پوشیدن، رفتار روابط عمومی و سایر موارد تأثیرگذار است.

وی با بیان اینکه متاسفانه تربیت اجتماعی در حوزه مدیریت پسماند مغفول مانده است، تصریح کرد: باید آموزش در حوزه پسماند و تفکیک زباله را از مدارس آغاز و در دانشگاه ها به اوج آن برسانیم تا بتوانیم گامی مثبت در این حوزه در سطح شهرستان فومن برداریم.

نبود آگاهی کافی در زمینه مدیریت پسماند و زباله در سطح جامعه

اسماعیل پور با اشاره به اینکه در این راستا می توانیم از ظرفیت بسیج نیز بهره مند شویم، یادآورشد: متاسفانه در مباحث اجتماعی نتوانسته ایم آنگونه که شایسته بوده از پتانسیل نیروهای بسیجی استفاده کنیم.

وی در ادامه با تأکید براینکه اعضای کارگروه مدیریت پسماند در شهرستان فومن باید ثابت باشند، ادامه داد: متاسفانه تغییرات هر جلسه ای این  اعضای سبب می شود که نتوانیم به نتیجه دلخواه دست یابیم.

فرماندار فومن همچنین به مشکلاتی محیط زیستی که توسط برخی مهمانپذیرها در مسیرهای گردشگری شهرستان به وجود آمده نیز اشاره کرد وگفت: کلیه مهمانپذیرها باید متناسب با فعالیت خود باکس های جمع آوری پسماند خشک تهیه و نصب کنند در غیر این صورت با آنها برخورد قانونی می شود.

به گفته این مسئول برای ساماندهی به این حوزه باید در زمان دریافت مجوز از سوی مهمانپذیرها برای آغاز فعال، موضوعات پسماند و زباله در اولویت قرار گیرد.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه جامعه در زمینه موضوع پسماند و زباله از آگاهی مناسبی برخوردار نیستند، گفت: این سبب شده که مردم همه وظایف در این حوزه را برعهده دستگاه های اجرایی دانسته و خود کمترین مشارکت را در این زمینه انجام دهند.

انرژی سوزی و غفلت بزرگ در حوزه مدیریت پسماند فومن

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست فومن نیز در ادامه این جلسه با بیان اینکه از اواسط مرداد و شهریور ماه شاهد تحولات بسیار خوبی در حوزه مدیریت پسماند و زباله شهرستان هستیم، خاطرنشان کرد: البته لازم به ذکر است که این تحول در مقایسه با وضعیت گذشته مطلوب بوده و گرنه گام کوتاهی در این زمینه محسوب می شود.

اسدالله سعدی با اشاره به اینکه متاسفانه در زمینه پسماند نوعی غفلت و انرژی سوزی بزرگ در شهرستان فومن در یک سال گذشته انجام شده است، تصریح کرد: در ابتدای امر مدیریت پسمان و طرح تفکیک زباله از مبدأ شهرستان فومن جزء شهرستان های پیشرو بود ولی در ادامه به دلیل برخی کم کاری ها میزان تفکیک زباله از مبدأ در آن به صفر رسید.

وی با بیان اینکه هزینه بسیاری در زمینه آموزش طرح تفکیک زباله در فومن انجام شده بود که متاسفانه بی نتیجه ماند، افزود: نباید منفی نگر بود ولی بیان نکردن نواقص نیز کمکی به حل مشکل نخواهد کرد.

رئیس اداره حفاظت از محیط زیست فومن در ادامه به تفکیک ۱۲ و نیم تُن زباله خشک در شهرستان فومن اشاره کرد و گفت: ماهانه بین هزار و ۵۰۰ تا هزار و ۸۵۰ تُن زباله در حوزه شهری و روستایی فومن تولید می شود.

وی با اشاره به شاخص های بازیافت، یادآورشد: در بازیافت زباله ها بیشتر زباله های پت(پلاستیک) و فلزات مهم و درآمدزا است که در شهرستان فومن ماهانه ۱۸۴ کیلوگرم پت و ۵۹ کیلوگرم فلزات جمع آوری می شود.

سعدی با بیان اینکه باید کیفیت بازیافت در فومن ارتقاء یابد، تأکید کرد: بیشترین پسماندهای جمع آوری شده در ماه در سطح شهرستان فومن از ۱۲ و نیم تُن زباله خشک تفکیک شده سه هزار و ۱۴۳ کیلوگرم مصنوجات و سه هزار و ۳۰۶ کیلوگرم چوب آلات است که جزء مواد بازیافتی محسوب نمی شوند.

تولید روزانه ۲۵ تُن زباله در فومن

مسئول مدیریت پسماند فومن نیز در ادامه این جلسه اظهار کرد: در ماه های اخیر اقدامات خوبی برای جبران عقب ماندگی در زمینه پسماند و طرح تفکیک زباله در این شهر صورت گرفته است.

افشین پورعلی با اشاره به اینکه نباید تناژ پسماند ملاک اصلی این طرح قرار گیرد، یادآورشد: تنها سه تا پنج درصد وزن زباله مربوط به پسماند خشک است.

وی با بیان اینکه در شهر فومن روزانه ۲۵ تُن زباله تولید می شود، گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده روزهای چهارشنبه هر هفته مدیریت پسماند فومن به جمع اوری زباله های خشک موجود در مدارس و ادارات این شهر می پردازد.

مسئول مدیریت پسماند فومن همچنین تأکید کرد: تلاش می کنیم با توجه به امکانات و تجهیزات و همچنین اعتبارات یک ماشین دیگر برای جمع اوری زباله های خشک برای فومن تأمین شود تا خدمات دهی بیشتر و بهتری به شهروندان ارائه شود.

به گفته پورعلی برنامه ریزی لازم برای ارتقای کیفیت مدیریت پسماند و اجرای طرح تفکیک زبال از مبدأ در شهر فومن شده است.

کد خبر 4118196

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha