موسی حقانی:

مصطفی خمینی نسبت به انحراف بزرگ کتاب شهیدجاوید بی تفاوت نبود

مصطفی خمینی نسبت به انحراف بزرگ کتاب شهیدجاوید بی تفاوت نبود

موسی حقانی در کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی گفت: آقا مصطفی سعی کرد نسبت به انحراف بزرگ کتاب شهید جاوید بی تفاوت نباشد.

به گزارش خبرنگار مهر، کنگره بزرگداشت منزلت و خدمات علمی و انقلابی آیت الله شهید سیدمصطفی خمینی در دانشگاه تهران برگزار شد.

موسی حقانی در این نشست در مورد نقد سیدمصطفی خمینی نسبت به کتاب شهید جاوید سخنرانی کرد. وی گفت: بحث کتاب شهید جاوید بحث جنجالی بود و هنوز هم ادامه دارد برخی می گویند کتاب شهید جاوید سال ۴۹ منتشر شده است اما برخی معتقدند سال ۴۷ این کتاب تکمیل شده نسخه‌های حدودی هم از آن چاپ شده بود که صالحی نجف آبادی نویسنده کتاب به مراجع مراجعه می‌کرد و از آن ها درباره کتاب نظر می خواست البته به نظر هیچکس اهمیت نمی‌داد در خاطرات آقای مهدوی کنی آمده که ایشان می گوید من نظرات خودم را به صالحی نجف آبادی در مورد کتاب دادم ولی اهمیتی نداد.

وی ادامه داد: مرحوم آیت الله گلپایگانی جز اولین نفراتی بود که کتاب به ایشان ارائه شد و ایشان فرمودند صلاح نیست این کتاب منتشر شود. محتوای این کتاب در مورد قیام سیدالشهداست و مولف مدعی است می خواهم معقول بودن قیام را اثبات کنم. وی علم امام را نفی می کند که البته در جاهای مختلف کتاب تناقض هایی دارد. او حرکت امام حسین را یک حرکت شخصی قلمداد می کند و در نهایت می گوید به اسلام و مسلمین خسارت وارد شد. او وقتی به حضرت اشتباهی را نسبت می دهد در واقع عصمت را نیز زیر سوال می برد.

وی افزود: باند مهدی هاشمی، مرحوم گلپایگانی را که اعلام کرده بود باید علناً به این کتاب پاسخ داده شود، در لیست ترور قرار دادند.

این کارشناس تاریخ گفت: آقای پروانه در آن مقطع زمانی مسئولیت بررسی کتاب های منتشره در قم را داشت. ایشان نقل می کند که یک روز صالحی نجف آبادی کتابی آورد که وقتی خواندم دیدم این کتاب نکات انحرافی زیادی دارد. من حدس زدم که این یک کار شخصی نیست و با جمعی پیوند دارد لذا پیشنهاد دادم حیدرعلی قلمداران این کتاب را بخواند که صالحی نجف آبادی از این موضوع استقبال کرد. قلمداران از چهره های شاخص دگراندیش در حوزه اعتقادات شیعه است و برخی می گویند ایشان تفکرات وهابی داشت.

حقانی ادامه داد: قلمداران پس از مطالعه کتاب می گوید این کتاب خوبی است و من به علمای شیعه به خاطر این کتاب امیدوار شدم. آقای پروانه می گوید من متوجه شدم اینها پیوندی با هم دارند و گفتم باید کتاب را شهید مطهری و علامه طباطبایی تایید کنند تا من چاپ کنم. در نهایت کتاب با حذفیاتی چاپ شد.

وی افزود: این کتاب باعث شد بین انقلابیون و نیروهای مذهبی سنتی درگیری به وجود بیاید که این اختلاف به نفع ساواک تمام می شد. این کتاب تحت حمایت ساواک چاپ شد و به طور نامحسوسی پخش گردید.

وی گفت: مرحوم سیدمصطفی نسبت به شهید جاوید حساس بود. ایشان به دکتر شریعتی نیز حساس بود. در مورد شریعتی برخی می گویند مخالفت آقامصطفی تحت تأثیر رفقای قمی اش بود. حضرت امام نهی کردند که کسی وارد این بحث ها شود. امام هر دو طرف را پرهیز می دهند و می گویند به این مسائل نپردازند.

موسی حقانی اظهار داشت: مرحوم اشراقی با مشارکت آیت الله فاضل لنکرانی کتابی در مورد شهید جاوید می نویسد که اساس آن را زیر سوال می برد. سید حسین خمینی نقل می کند که حاج آقا مصطفی با هماهنگی امام مقدمه این کتاب را می نویسد. لذا آقا مصطفی سعی کرد نسبت به این انحراف بزرگ بی تفاوت نباشد.

وی در پایان گفت: اگر این بحث ها اوایل انقلاب جدی تر دنبال می شد، ما با این مشکلات پس از انقلاب دچار نمی شدیم. اکثر کسانی که الان در صف فتنه گران هستند از پیروان همین تفکر اند.

کد خبر 4123311

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha