به گزارش خبرنگار مهر، محمد مهدی حیدریان عصر سه شنبه در آیین افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه بین المللی کتاب تبریز با بیان اینکه نمایشگاه بینالمللی تبریز یک ظرفیت ویژه برای معرفی این شهر است، اظهار داشت: مدیریت ارشد آذربایجانشرقی همگی اهل فرهنگ هستند و برای این خطه موقعیتساز می باشند و برپایی نمایشگاه حاضر نمونه ای از آن است.
وی در ادامه نمایشگاه بینالمللی کتاب تبریز را توفیقی برای اهالی آن خواند و با تأکید بر ضرورت استفاده حداکثری از ظرفیت های آن، ادامه داد: امروزه فضای مجازی احاطه کامل بر کل دنیا پیدا کرده است و نباید غافل شد که این بحث می تواند هم یک فرصت باشد، هم یک تهدید برای جامعه.
حیدریان در تبیین این فرصت ها و تهدیدها گفت: فضای مجازی تهدید برای کسانی است که کتاب را به عنوان حامل اندیشه در اختیار ندارند و متصل به منبع وحی نیستند و دانستههای شان را از عالم مادی میگیرند.
وی در ادامه با اشاره به فرهنگ غنی ایرانیان و بیان اینکه تمدن و فرهنگ ما به کتابی سرشار و بیانتها متصل است، اما هنوز نتوانستیم آنگونه که شایسته است از آن بهره ببریم، ابراز داشت: در ۱۲ سال گذشته ۱/۱ میلیارد پیام به زبان فارسی در فضای مجازی رد و بدل شده است و در سال ۹۵ نیز ۱/۲(یک و دو دهم) میلیارد پیام به زبان فارسی بارگذاری شده است، ادامه داد: این بیانگر استقبال هم وطنان از فضای مجازی است و در این راستا ایران رتبه ۱۶ دنیا در استفاده از فضای مجازی را دارد و این استفاده دارای ۷۰ درصد ضریب نفود است و بانوان و آقایان با اختلاف دو درصدی به میزان برابری از آن استفاده میکنند و این نشان می دهد، فضای مجازی جزوی از حیات بشری شده است.
بیشترین استفاده کنندگان از فضای مجازی متعلق به سنین ۱۵ تا ۲۹
وی بیشترین استفاده کنندگان از فضای مجازی را متعلق به سنین ۱۵ تا ۲۹ سال دانست و گفت:این فضا برای کسانی که تولید کننده هستند، فرصت می باشد، اما در کشور ما که ۸۰ درصد موارد باز نشر شده و صرفا ۱۶ درصد تولید داریم، این خود یک تهدید برای مان محسوب می شود.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه باید تألیفات ما از لحاظ کمّی و کیفی و متناسب با بخشهای مختلف جامعه ارتقا یابد، بیان کرد: اگر فرصتی موجود در فضای مجازی متکی به تألیف، کتابت و اندیشه نکنیم ما مصرفکنندههایی بیش نخواهیم بود و بهرهای از این گنجینه نخواهیم برد.
وی با بیان اینکه دین ما بر اساس فطرت انسان بوده، و بر فطرت تاکید دارد، ادامه داد: اگر ما در دایره نزدیک به فطرت انسان حرکت کنیم، می توانیم بر نکته مشترک تمام دنیا حرکت کنیم و از ظرفیت دین در تولید محتوا در فضای مجازی استفاده کنیم.
حیدریان در این راستا با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت های فضای مجازی در جامعه نیز اضافه کرد: در جهت فعلیت بخشی ظرفیتهای شهر تبریز اعلام آمادگی کرده ایم و حاضریم در قالبهای مختلفی از جمله نمایشگاه، مسابقه و به ویژه حمایت از تولید، زمینههایی در این شهر فراهم کنیم.
نظر شما