به گزارش خبرگزاری مهر ، مدیر انجمن حمایت از معلولان ضایعه نخاعی افزود: با وجود اینکه مترو نسبت به سایر وسایل حمل و نقل عمومی چندین سال است که از عمر آن می گذرد و لی تمهیدات لازم برای استفاده معلولان ضایعه نخایی در آن اندیشیده نشده است چنانچه در هیچ یک از ایستگاه های مترو بالابر نصب نشده و یا شرایط نصب وجود ندارد.
دکتر بلقیس خلوق یادآور شد: در حال حاضر فقط تعداد معدودی از معلولان ضایعه نخاعی امکان حضور حضوردر جامعه را دارند چرا که معابر و پیاده روها نیز مناسب سازی نشده و مردم به توجه به ضوابط شهری و به سلیقه خود مقابل منزلشان را برای رفت و آمدشان مناسب سازی می کنند.
وی تاکید کرد: متاسفانه امکان ورود معلولان ضایعه نخاعی با ویلچر به اغلب سازمان ها و نهادهای عمومی و دولتی و همچنین محیط های آموزشی نیز وجود ندارد در حالی که بر اساس آئین نامه اجرایی قانون جامع حمایت از حقوق معلولان این دستگاه ها موظف به مناسب سازی محیط خود برای استفاده معلولان شده اند.
خلوق با اشاه به اینکه بسیاری از معلولان ضایعه نخاعی به رغم نیازهای شدید درمان از بیمه پایه درمان بی بهره اند ، افزود: آمار دقیق و اطلاعات از وضعیت معلولان در دست نیست و در سرشماری اخیر نیز متاسفانه انواع معلولیت بر اساس معیارهای علمی مشخص نشده بود.
وی در پایان بر لزوم فرهنگی سازی عموم مردم نسبت به مواجه معلولان تاکید کرد و گفت: در قبال معلولان نباید ابتدا معلولیت آنها دیده شود بلکه آنها نیز انسان و دارای استعدادهایی هستند و فقط نیازمند ایجاد شرایط مناسب تر برای ظهور و شکوفایی هستند.
نظر شما