به گزارش خبرنگارمهر، مسعود سالمی امروز شنبه در همایش بزرگداشت روز ملی آمار برنامه ریزی که در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزارشد، به ارائه گزارش عملکرد آمار استان و راهبردهای پیش رو پرداخت و گفت: فعالیت های آماری شامل ساماندهی، اجرا، استخراج و نظارت بر سرشماری های عمومی و تخصصی، ساماندهی، اجرا، استخراج و نظارت بر طرح های آماری و جمع آوری آمارهای ثبتی و تهیه، تدوین و انتشار آنها و ساماندهی آمارهای ثبتی دستگاه های اجرایی است.
وی با اشاره به اینکه سرشماری نفوس و مسکن در کشورما از این به بعد هم هر ۱۰ سال یکبار برگزار می شود، عنوان کرد: تعیین جمعیت و ویژگی های آن در سطوح خرد جغرافیایی به منظور برنامه ریزی و سیاستگزاری و برآورد و پیش بینی جمعیت در فواصل زمانی بین سرشماری ها از جمله اهداف برگزاری سرشماری است.
وی با بیان اینکه ۵۶ درصد جمعیت استان را در سرشماری نفوس و مسکن سال ۹۵ تحت پوشش قرار دادیم، بیان کرد: بر اساس سرشماری سال ۹۵ نرخ رشد جمعیت استان دو برابر شده و ازسال ۹۰ تا ۹۵, ۱۰۹ هزار نفر اضافه شدند.
معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان ادامه داد: بیشترین افزایش جمعیت استان مربوط به سنین جمعیتی فعال بوده که این افراد تاثیر فراراونی در نرخ مشارکت داشته و دارند.
سالمی با اشاره به اینکه تعداد مردان نسبت به زنان دراستان ما افزایش پیدا کرده است، افزود: تعداد جمعیت شهری هم افزایش یافته به گونه ای که تنها ۲۹ درصد جمعیت استان در روستاها و مابقی در شهرها ساکن هستند.
وی با بیان اینکه از بعد خانوار هم درکردستان کاهش یافته است، عنوان کرد: میزان باسوادی به میزان سه درصد افزایش یافته وبیشترین میزان بی سوادی هم مربوط به رده سنی ۳۹ سال به بالا بوده و همچنان در این رابطه استان سی ام کشور هستیم.
وی نرخ بیکاری در استان را ۱۶.۳ درصد خواند و گفت: نرخ بیکاری در جمعیت فعال محاسبه می شود و افراد جامعه از ۱۰ سال به بالا به جمعیت فعال و غیر فعال که شامل خانه داران و بازنشستگان تقسیم بندی می شوند که جمعیت فیرفعال خود اظهار کردند کار نمی خواهند.
معاون آمار سازمان مدیریت و برنامه ریزی کردستان عنوان کرد: براساس سرشماری ۵۶۶ هزار نفر جمعیت فعال دراستان داریم که از این تعداد ۴۷۸ نفر شاغل و بیش از ۹۲ هزار نفر بیکار هستند.
سالمی با اشاره به اینکه سال ۸۵ تا ۹۰، چهار هزار نفر به جمعیت فعال ما افزوده شدند، که شاغل شدند، بیان کرد: سال ۹۵ تا ۹۰ ,۷۰ هزار نفر به جمعیت فعال استان اضافه شدند که از این تعداد ۵۴ هزار نفر شاغل و ۱۶ هزار نفر ببکاراند که نرخ بیکاری به ۱۶.۳ درصد رسیده است.
وی با اشاره به اینکه از کل جمعیت فعال استان ۱۰۸ هزار نفر آنها تحصیلکرده هستند، اظهارداشت: براساس نتابج سرشماری هم نرخ بیکاری افراد تحصیلکرده استان ۲۲.۳ و در بی سوادان هم ۶.۵ است.
وی بیشترین نرخ بیکاری در استان را مربوط به گروه سنی ۱۵ سال به بالا به ویژه در زنان شهری خواند و یادآورشد: از سال ۹۰ تا ۹۵، ۳۸ هزار نفر مهاجر وارد و ۴۸ هزار نفر هم از استان خارج شدند و تراز مهاجرت استان منفی ۱۰ هزار است.
نظر شما