ابوالفضل متین در گفتگو با خبرنگار مهر در باره ارزیابی عملکرد علی صالح آبادی در مدیریت بورس در یکسال گذشته گفت: وی در شرایط دشواری مدیریت بازار سرمایه را پذیرفت و شاخص کل در آن زمان در سراشیبی سقوط قرار داشت و به حدود رقم 10 هزار واحد رسیده بود.
وی ادامه داد: برای بررسی عملکرد بورس در یک سال گذشته نباید فرد محور ارزیابی باشد، زیرا سازمان بورس دارای هیئت مدیره است و تصمیمات بهصورت گروهی گرفته می شود.
وی افزود: نکته قابل توجه این است که در دوره مدیریت صالح آبادی قانون جدید بازار اوراق بهادار تصویب شد که برای اجرای آن نیاز به مقدماتی از قبیل تدوین آیین نامه ها و دستورالعمل ها و ایجاد تشکل های جدید در بازار سرمایه بود و حجم وسیعی از فعالیت را در پیش روی مدیریت جدید قرار داد که مدیران قبلی این مسئولیت ها را نداشتند.
دبیر کانون سهامداران حقیقی خاطر نشان کرد: مدیران جدید بورس دارای تجارب مدیریتی قوی و چشم گیر در کارنامه مدیریتی خود نیستند و ما باید سطح توقعات خود را با تجارب مدیریتی این افراد هماهنگ کنیم و توقعات خود را کم نماییم.
وی در ادامه به اجرایی نشدن قانون جدید بازار سرمایه اشاره کرد و گفت: وظیفه اصلی سازمان و هیئت مدیره آن اجرای قانون جدید اوراق بهادار است که باوجود تصریح قانون مبنی بر محدویت زمان 4 ماهه جهت اجرایی شدن، این قانون هنوز بهطور کامل اجرایی نشده است.
متین ادامه داد: درحالی که درسالگرد تصویب قانون جدید هستیم ولی هنوز حتی شرکت بورس اجرایی نشده و بسیاری از موارد مثل شرکت بورس کالا، کانونها و... عملیاتی نشده است و تنها مقدماتی صورت گرفته است که نکته خوبی برای
عملکرد مدیریت نیست.
عدم تغییر ساختار بورس
ابوالفضل متین با اشاره به عدم تغییر جدی ساختار بورس گفت: ساختار بورس نسبت به گذشته دچار تغییر جدی نشده و حجم مبنا، دامنه نوسان، توقف طولانی نمادها ادامه داشته و حتی در دوره جدید محدودیت های زیادی در افزایش سرمایه شرکت ها اعمال شده است.
وی افزود: ریشه این مسائل درعدم خانه تکانی جدی در بورس بوده و بعضی افراد که مبنای این تئوری ها در بورس هستند در مدیریت جدید تغییر نکردند و حتی در برخی موارد ارتقاء درجه نیز یافتند.
مدیریت حفظ شاخص
دبیر کانون سهامداران حقیقی از مدیریت حفظ شاخص بهعنوان استراتژی راهبردی مدیریت بازار سرمایه یاد کرد و گفت: از نقاط ضعف عملکرد صالح آبادی مدیریت حفظ شاخص است و توقف طولانی مدت نمادها، عدم اجازه افزایش سرمایه، برهم نزدن صف های خرید و فروش، محدودیت دامنه نوسان و حتی ایجاد تابلوی چهارم همه مدیریت حفظ شاحص بورس را به عنوان راهبرد اساسی مدیریت جدید تداعی می کند و این در حالی است که باید افزایش نقد شوندگی بازار محور تصمیمات باشد.
دبیر کانون سهامداران حقیقی در ادامه گفت: از دیگر نقاط ضعف مدیریت سازمان بورس عدم تعامل کافی با فعالان بازار سرمایه است که نمونه ای از عدم تعامل در مورد سهامداران حقیقی به جراید هم کشیده شد.
متین گفت: همه ما زیر یک سقف به نام بازار سرمایه فعالیت می کنیم و کسی به دنبال تخریب سقف خانه محل کسب و اشتغال خود نیست و همه برای رونق بیشتر باید فعالیت کنند.
آموزش سهامداران
ابوالفضل متین در ادامه به مسئله اهمیت آموزش در بورس اشاره کرد و گفت: عدم فعالیت جدی مدیریت بورس جهت آموزش و ارتقای معلومات سهامداران و فراگیر کردن تحلیل گری در بازار از نقاط ضعف بنیادی مدیریت بازار است.
وی گفت: هر چه آموزش و تحلیل گری رونق یابد بازار عمیق تر می شود ولی با وجود امکانات مالی زیاد، مدیریت بورس اقدام جدی در این مورد صورت نداده است.
متین در ادامه با اشاره به نرم افزار جدید بورس، گفت: فرم نرم افزار جدید باوجود وعده ها هنوز اجرایی نشده و سیستم در هنگام فشار معاملات هنگ می کند.
دبیر کانون سهامداران حقیقی با اشاره به فصل 6 قانون جدید، گفت: فصل 6 قانون جدید بازار سرمایه برخورد با متخلفین و کسانی که در قیمت ها دستکاری می کنند را مشخص کرده است که ما شاهد اقدام جدی در این راستا از طرف سازمان نیستیم و قطعا تلاش در جهت اجرای این فصل قانون می تواند از حجم تخلفات بازار بکاهد.
وی در مورد وضعیت اطلاع رسانی شرکت ها گفت: اطلاع رسانی به عنوان محور شفافیت در بازار سرمایه دچار تغییر نسبت به گذشته نشده و به همان روش قدیمی و طولانی اطلاع رسانی شرکت ها انجام می گیرد.
متین در پایان گفت: محور بازار سرمایه باید نقد شوندگی و شفافیت باشد و مدیریت بازار سرمایه چه درجهت اصلاح ساختار و چه در اجرایی کردن سریع قانون جدید ضعیف عمل کرده است.
نظر شما