خبرگزاری مهر، گروه بین الملل- مریم معمارزاده: جمعه گذشته در راستای تلاش نافرجام برای ترور «أبو نعیم» فرمانده نیروهای امنیتی نوار غزه، خودروی حامل وی منفجر شد ولی وی از این سوء قصد جان سالم به در بُرد. رسانه های فلسطینی اعلام کردند که ابونعیم به دنبال این حادثه زخمی شده است.
این انفجار در مقابل مسجد النصیرات در مرکز غزه رخ داد. حماس ترور نافرجام فرمانده نیروهای امنیتی غزه را اقدامی بزدلانه توصیف کرد و خواستار بازداشت عاملان آن شد.
«عبدالستار قاسم» تحلیلگر فلسطینی درباره عوامل ترور «توفیق ابونعیم» و منفعت مجریان این عملیات به خبرنگار مهر گفت: سخت است که بفهمیم مجری این عملیات صهیونیست ها بوده اند یا تشکیلات خودگردان و نهادهای امنیتی تابع آن. بنابراین کشف این موضوع نیازمند بررسی و تحقیق دستگاه اطلاعاتی و امنیتی است اما سوال مهم نحوه دسترسی مجری این عملیات به خودرو بالاترین مسئول امنیتی در نوار غزه است.
وی افزود: این موضوع نشانگر وجود روزنه های امنیتی است که مقاومت فلسطین در نوار غزه باید نسبت به بعد امنیتی توجه بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه در خصوص امکان دست داشتن گروه های داخلی فلسطین در اجرای این عملیات بیان داشت: اختلافات میان گروه های اسلامی در فلسطین به حدی نیست که منجر به بروز این اقدامات شود و در صورت بروز اختلافات نیز تا این حد شدید نخواهد بود. تعداد زیادی در تشکیلات خودگردان و در رأس آن ها «محمود عباس» خواهان مصالحه نیستند و به همین دلیل نیز امکان دارد برای تخریب مصالحه به انجام چنین اقداماتی متوسل شوند.
این تحلیلگر فلسطین در رابطه با پیامدهای این عملیات ترور و تاثیر آن بر روی مصالحه فلسطینی ها نیز تصریح کرد: اینگونه عملیات ها بی اعتمادی را میان گروه های فلسطینی افزایش می دهد. مصالحه فلسطین از این امتحان سخت عبور خواهد کرد. برخی در داخل غزه به دست داشتن تشکیلات خودگردان در این عملیات شک دارند و همین موضوع نیز بر اعتماد فی مابین تاثیر می گذارد.
وی درباره بازداشت گسترده فلسطینی ها توسط دستگاه های امنیتی هم گفت: طبیعی است که افراد مشکوک پس از این حادثه برای تحقیقات بازداشت شوند اما بازداشت ها در کرانه باختری غیرطبیعی است و هدف آن تخریب مصالحه فلسطینی ها است. زیرا مصالحه ایجاب می کند که بازداشت های سیاسی یا زندانی کردن نیروهای مقاومت متوقف شود اما تشکیلات خودگردان برعکس این موضوع عمل می کند.
عبدالستار قاسم در پایان درباره مرحله جدید که در سایه این عملیات در پیش رو نوار غزه قرار دارد، نیز اظهار داشت: در حال حاضر نوار غزه نسبت به هر زمان دیگری از لحاظ امنیتی و نظامی در بهترین حالت خود قرار دارد. قدرت حماس و جهاد اسلامی از سال ۲۰۱۴ میلادی تاکنون چند برابر شده و این موضوع موجب بهبود امنیت در غزه گشته است. بنابراین انتظار بروز مرحله جدیدی برای نوار غزه را نداریم. امکان بروز عملیات های دیگر در آینده وجود دارد اما نه تا این حد که به یک مشکل تبدیل شود. برخی گروه ها به ویژه آن هایی که تابع تشکیلات خودگردان هستند، در صدد تعرض به امنیت داخلی فلسطین هستند. مشکل اصلی تشکیلات خودگردان سلاح مقاومت است و حقیقتا این موضوع چالش و مانع اصلی بر سر راه مصالحه فلسطینی ها است.
نظر شما