۹ آبان ۱۳۹۶، ۸:۵۷

«آینده طرح‌های بازنشستگی چند لایه» منتشر شد

«آینده طرح‌های بازنشستگی چند لایه» منتشر شد

کتاب «آینده طرح‌های بازنشستگی چند لایه» با ترجمه رضا غزال، از سوی انتشارات موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی منتشر شد.

به گزارش خبرنگار مهر، در سال‌های اخیر مباحث زیادی در مورد اصلاح صندوق‌های بازنشستگی مطرح شده است و طرح‌های مختلفی برای آینده این صندوق‌ها ارائه شده است. یکی از مهمترین راهکارهای اصلاح صندوق‌ها نظام چند لایه تامین اجتماعی است که در لایه‌های مختلفی پوشش حمایتی را برای جمعیت بیشتری فراهم می‌کند و متناسب با وضعیت معیشتی و درآمدی قشرهای مختلف اجتماعی، خدمات متفاوتی انجام می‌گیرد.

کتاب «آینده طرح‌های بازنشستگی چند لایه» منبع مناسبی جهت طراحی، تعدیل و یا بهبود نظام‌های بازنشستگی کشور است در حال حاضر بسیاری از صندوق‌های بازنشستگی کشور با مشکلات فراوانی همچون کمبود نقدینگی مواجه بوده و به بیانی ورشکسته هستند. با این وجود هنوز تغییرات و اصلاحات لازم و کافی در رابطه با صندوق‌های بازنشستگی کشور صورت نگرفته است.

کتاب حاضر با استفاده از تجربه کشور هلند که بر طبق نظر کارشسناسان از ساختار و عمکلرد بهتری در مقاسه با سایر کشورهای توسعه یافته برخوردار بوده است، این فرصت را به سیاستگذاران و دست اندرکاران کشورمان  میدهد تا از تجارب هلند و همچنین سایر کشورهای مطرح شده در کتاب در جهت اصلاح و بهبود وضعیت صندوق‌های بازنشستگی، بطور خاص، و نظام بازشستگی کشوری بطور عام، استفاده کنند.

بانک جهانی در گزارش سال ۲۰۰۵ خود تحت عنوان «حمایت از درآمد دوران کهنسالی در قرن بیست و یکم: یک چشم‌انداز بین‌المللی پیرامون نظام‌های بازنشستگی و اصلاحات» طرحی را ارائه کرد که دربرگیرنده پنج لایه بود که عبارتند از: (۱) یک لایه صفر غیر مشارکتی، (۲) یک لایه یک اجباری که دارای عناصر مزایا ی معین بوده، (۳) لایه دوم که آن هم اجباری بوده ولی متفاوت از لایه نخست، از نوع حق بیمه معین بوده، (۴) لایه سوم که اساسا اختیاری بوده و (۵) لایه چهارم که شامل دسترسی به حمایت غیر رسمی نظیر حمایت فراهم آمده توسط خانواده یا ‌تأمین مسکن است.

این کتاب مروری دارد بر طرح‌های بازنشستگی چندلایه با تمرکز ویژه بر نظام بازنشستگی کشور هلند. سیستم بازنشستگی هلند مشابه سیستم بازنشستگی ایده آل سه‌لایه‌ای ارائه می‌دهد. این کتاب با اتخاذ یک چشم‌انداز یکپارچه، این ‌سؤال را مطرح می‌کند که کلیه لایه‌های نظام بازنشستگی در سه عملکرد اساسی طرح‌های بازنشستگی اعم از (۱) تسهیل برنامه‌ریزی مالی چرخه عمر، (۲) بیمه کردن ریسک‌های خاص، و (۳) تقسیم ریسک‌های کلان اقتصادی بین نسلی سهیم بوده و تعادل بهینه بین لایه‌های مختلف بازنشستگی و طراحی بهینه هر کدام از این طرح‌ها چگونه باید عمل کنند.

کتاب حاضر دربرگیرنده چهار بخش است:  بخش نخست تحت عنوان «نظام‌های بازنشستگی چندلایه»، عملکرد نظام‌های بازنشستگی چندلایه را در مرکز بحث قرار داده و اثرات احتمالی روندهای فراگیر در اقتصاد جهانی و بحران اقتصادی را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

بخش دوم کتاب «توزیع و تقسیم بین نسلی ریسک» را به عنوان یکی از عملکردهای اساسی هر سیستم بازنشستگی در مرکز بحث قرار می‌دهد. این بخش عملکرد صندوق‌های بازنشستگی و دولت را مورد بحث قرار داده، نقش انواع مختلف اوراق قرضه شاخص‌بندی شده را ارزیابی نموده و سعی در کشف اثرات بازتوزیعی صندوق‌های بازنشستگی و دولت را برای تعدادی از شوک‌های کلان اقتصادی می‌نماید.

بخش سوم کتاب با عنوان «صندوق‌های بازنشستگی و برنامه‌ریزی مالی طی چرخه عمر» بر دو موضوع شامل فقدان عزم راسخ و دانش مالی بیمه گذاران طرح‌های بازنشستگی افراد و سیاست‌های بهینه بازنشستگی در مرحله صرف ثروت بازنشستگی تمرکز دارد.

بخش پایانی کتاب تحت عنوان «آینده نظامهای بازنشستگی چندلایه» سعی در کشف اثر روندها و بحران‌ها بر سیاست‌های بهینه بازنشستگی و رابطه بین عملکردها و لایه‌های طرح‌های مختلف بازنشستگی دارد.

کد خبر 4129956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha