۱۱ آبان ۱۳۹۶، ۱۰:۴۵

سفیر مکزیک با کلانتری دیدار کرد؛

آغاز فصل نوینی از روابط محیط زیستی ایران و مکزیک

آغاز فصل نوینی از روابط محیط زیستی ایران و مکزیک

آلفانسو زگبه سفیر مکزیک در تهران با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست دیدار و در زمینه مسائل محیط زیستی و گسترش همکاری های دو جانبه گفتگو کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر، عیسی کلانتری در این دیدار با یادآوری اهمیت جهانی محیط زیست و تاثیرات جهانی معضلات ناشی از آسیب های وارده به محیط زیست، اظهار داشت: محیط زیست موضوعی جهانی است و مرزهای سیاسی شناخته شده میان کشورها نمی تواند مانعی برای حل و فصل مباحث محیط زیستی و اشتراک تجربیات در این حوزه باشد و ما معتقدیم همه کشورهای جهان برای رفع چالش های این حوزه باید با هم همکاری کنند.

معاون رئیس جمهور در ادامه ضمن اشاره به برخی چالش های محیط زیستی ایران، آلودگی هوا را از جمله معضلات مهم محیط زیستی کشور برشمرد و گفت: در تلاشیم تا با راهکارهای مختلف با این معضل مقابله کنیم.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: به طور نمونه برای رفع آلودگی هوا در تهران، همکاری هایی را با شهرداری و شورای شهر آغاز کرده ایم.

وی خاطرنشان کرد: اطلاع رسانی شفاف و به موقع در خصوص مسائل و مشکلات محیط زیستی به مردم، یکی از راهکارهای مهم برای حفظ محیط زیست از طریق جلب مشارکت مردم و نهادهای مدنی است.

محیط زیست یکی از اصلی ترین محورهای سخنان کاندیداهای ریاست جمهوری اخیر بود

بنابراین گزارش، کاوه مدنی معاون آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست نیز با اشاره به ارتقاء آگاهی، مطالبه و دانش مردم در حوزه محیط زیست طی سال های اخیر، اظهار کرد: رشد چشمگیر سازمان های مردم نهاد محیط زیستی در ایران منجر به افزایش گفت و گو در خصوص دغدغه ها و چالش های محیط زیستی و در نتیجه مطالبه مردم در این حوزه شده است.

مدنی ادامه داد: افزایش آگاهی و حساسیت جامعه ایران به محیط زیست منجر به آن شد که محیط زیست به یکی از اصلی ترین محورهای سخنان کاندیداهای ریاست جمهوری اخیر تبدیل شود. موضوعی که حتی در انتخابات آمریکا تا این حد چشمگیر و حساسیت برانگیز نبود.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست ضمن ابراز تمایل ایران برای تبادل تجربیات، دانش و فناوری های محیط زیستی با سایر کشورهای دنیا، ابراز امیدواری کرد: توسعه همکاری های محیط زیستی ایران و مکزیک منجر به کاهش چالش های محیط زیستی دو کشور شود.

مدنی با اشاره به ظرفیت های موجود اقتصادی، سیاسی، فرهنگی هر دو کشور به ویژه در حیطه محیط زیست، افزود: زمینه های بسیار مناسبی برای همکاری های دوجانبه میان ایران و مکزیک وجود دارد.

وی تاکید کرد: اتخاذ مواضع مشترک در خصوص موضوعات جهانی محیط زیست به ویژه آلودگی هوا و استفاده از تجربه مکزیکوسیتی پایتخت مکزیک در کاهش آلودگی هوا، اقتصاد سبز و صنعت سبز از جمله موضوعات کلیدی برای همکاری های دوجانبه زیست محیطی ایران و مکزیک است.

تصویب قانون منع استفاده از خودرو در یک روز خاص برای مقابله با آلودگی هوا

در ادامه، آلفانسو زگبه سفیر مکزیک ضمن اعلام آمادگی و استقبال کشورش از گسترش همکاری های محیط زیستی میان دو کشور، گفت: یکی از مهم ترین همکاری های محیط زیستی میان دو کشور، ارتباط مراکز دانشگاهی ایران و مکزیک به ویژه دانشگاه های تهران و مکزیکو سیتی در این حوزه است.

وی افزود: همکاری مراکز دانشگاهی می تواند به استفاده از راه حل های جدید برای حل چالش های محیط زیستی دو منجر شود.

زگبه ضمن تاکید بر این موضوع که همکاری های دو کشور نباید تنها به ارتباط رسمی محدود شود، تصریح کرد: داد و ستد داده ها و اطلاعات و به اشتراک گذاشتن تجربیات محیط زیستی بخش های مهم تعاملات دو کشور است.

سفیر مکزیک ضمن یادآوری این موضوع که آلودگی هوا یکی از چالش های مهم محیط زیست مکزیکوسیتی نیز بوده است، خاطرنشان کرد: انتقال کارخانه ها به خارج از شهر و محدوده های اطراف مکزیکوسیتی که زندگی شهری در آن جریان ندارد، توزیع بنزین و سوخت با کیفیت تر و البته گران تر، کاهش قیمت خودروهای کمتر آلاینده، سرمایه گذاری روی تکنولوژی های سبز در حوزه بنزین و نفت برخی از مهم ترین اقدام های صورت گرفته برای کاهش آلودگی هوا در مکزیکوسیتی بود.

وی با اشاره به شباهت اقلیمی مکزیکوسیتی و تهران به لحاظ احاطه شدن توسط کوه ها، گسترش روز افزون مرزها و جمعیت شهری، نبود وسایل نقلیه عمومی کافی، گفت: سال ها پیش برای کاهش آلودگی هوا قانون منع استفاده از خودرو در یک روز خاص از هفته را به تصویب رساندیم و در حال حاضر نزدیک به هفت میلیون خودرو در مکزیکو سیتی وجود دارد.

زگبه یکی دیگر از چالش های محیط زیستی مکزیکوسیتی را کمبود آب دانست و تاکید کرد: اگرچه انتقال آب به عنوان یک راهکار مطرح است اما واقعیت آن است که هر چقدر هم انتقال آب داشته باشیم باز هم آب کم است و البته انتقال آب نیز هزینه های بسیاری را به دولت تحمیل می کند.

سفیر مکزیک اشاره ای هم به موضوع دفع پسماند و بازیافت در کلانشهر مکزیکوسیتی داشت و افزود: در مکزیکوسیتی با سه دسته پسماند روبه رو هستیم که دسته نخست در خود مکزیکوسیتی بازیافت می شود و حدود ۳۵ درصد از کل پسماند  را تشکیل می دهد.

وی ادامه داد: پسماندهای ارگانیک دسته دوم هستند که به سادگی می توان از آن ها برای تولید برق استفاده کرد و حدود ۳۰ درصد برق شهر بوسیله همین پسماندها تولید می شود.

زگبه با بیان اینکه دام ها و به ویژه گاوها، گاز متان زیادی تولید می کنند و ما سعی داریم از این گاز برای تولید انرژی استفاده کنیم، خاطرنشان کرد: در حال حاضر یکی از شهرهای نزدیک به مرز آمریکا تمام برق مورد نیاز خود را از همین طریق تولید می کند. اما ما حدود ۱۰ درصد پتانسیل این روش را مورد استفاده قرار داریم و البته سعی داریم آن را افزایش دهیم.

سفیر مکزیک، دسته سوم پسماند مکزیکوسیتی را مواردی دانست که به ایالات و شهرهای دیگر فرستاده می شود و البته مشکل بزرگی است زیرا گاهی ایالات به دلیل مشکل سیاسی با مکزیکو سیتی، پسماند های ارسالی را نمی پذیرد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر به این نتجیه رسیده ایم که برای کاهش مشکلات باید از مردم کمک بگیریم و بازیافت در خانه ها را آغاز کنیم.

زگبه گفت: پلاستیک بزرگ ترین مشکل پسماند است و یکی از راه های کم کردن پسماند پلاستیکی، ندادن کیسه پلاستیکی به مردم در فروشگاه ها است. در همین راستا و برای کاهش مصرف پلاستیک، در مکزیکوسیتی مردم باید برای خرید، همراه خود کیسه داشته باشند و در غیر اینصورت، برای دریافت کیسه جدید هزینه بپردازند.

کد خبر 4132444

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha