به گزارش خبرگزاری مهر، این روزنامه بین المللی نوشت : ترور وزیر صنایع لبنان که سه شنبه 30 آبان صورت گرفت، امواج شوک آوری را در خاورمیانه فرستاد. به نظر رسید که این امرمخالف حرکت فزاینده برای دیپلماسی و همکاری است، چرا که وزیر امور خارجه سوریه به بغداد سفر کرد؛ رئیس جمهوری عراق آماده می شد تا به تهران برود و درخواستهایی درلندن و واشنگتن برای تغییر مسیر خود به سوی مشارکت سازنده تر با سوریه و ایران مطرح شده بود.
نویسنده خاطر نشان می کند که این ترور یک سیاست متعادل حرکت همراه با دادگاه اختصاصی سازمان ملل متحد را در مورد ترورها در لبنان ناگزیر می کند؛ در حالی که همچنین درگیری و بی ثباتی را از طریق گفتگوی سازنده و چندجانبه کاهش می دهد.
در ادامه این مطلب آمده است : در سطح بین المللی این قتل مانع حرکت لندن و واشنگتن برای تغییر اساسی نگرش در خاورمیانه می شود. بدون توجه به اینکه واقعا چه کسی مرتکب این قتل شده، اما بیشتر سوریه را مقصر این قتل می دانند. اما سوریه این قتل را محکوم کرده و هرگونه مسئولیتی را رد کرده است. در نتیجه این ترور احتیاط جامعه بین المللی را در قبال سوریه بار دیگر احیا کرد .
در ادامه این تحلیل آمده است : از سوی دیگر، ایران ممکن است این گونه تحت تاثیر قرار نگرفته باشد. اما بر خلاف حوادث اخیر منطق نزدیکی به تهرات و دمشق هنوز وجود دارد. این دو نیروهای مهمی در منطقه هستند و در گفتگوی مسئولانه و بزرگ بین آنها و جامعه بین المللی چیزهایی زیادی را می تواند به دست آورد. با سقوط صدام حسین و برچیدن طالبان، ایران منافعی را در منطقه به دست آورده است و افزایش بهای نفت به این امر کمک کرده است.
به گزارش مهر، در ادامه این مطلب آمده است : ایران شریک مهمی در آینده عراق و ثبات خاورمیانه خواهد بود. با وجود اختلافات بر سر برنامه هسته ای آن، ایران در ایجاد یک عراق با ثبات با کشورهای دیگر دارای منافع مشترکی است. این کشور به دنبال تضمین هایی است مبنی بر آنکه مورد هدف قرار نگیرد و یا سقوط نکند و همچنین اینکه به عنوان یک کشور منفور تلقی نشود و نقش آن در منطقه به رسمیت شناخته شود. در مقابل ایران نیز باید برای همکاری درعراق ، امنیت در خلیج فارس و همچنین همکاری در برقراری ثبات در لبنان آماده باشد .
این در حالی است که سوریه در موقعیت خطرناکتری قرار دارد. چرا که دارای منابع نفتی و یا هدف ایدئولوژیکی ایران نیست. سوریه ترس زیادی از یک عراق تجزیه شده دارد. این کشور در جستجوی تضمینهایی مبنی بر آن است که آمریکا این کشور را سرنگون نمی کند و تحقیقات سازمان ملل متحد به عنوان پوششی برای تغییر نظام مورد استفاده قرار نمی گیرد. " بشار اسد" رئیس جمهوری سوریه با فرستادن وزیر امور خارجه خود به عراق باز کردن سفارت در بغداد سیگنال داده که می خواهد با دولت عراق برای کمک به ثبات در این کشور کمک کند. وی همچنین منافع خود را در بازکردن دوباره باب گفتگوها در مورد بلندیهای جولان تکرار کرده است.
فایننشال تایمز در پایان خاطر نشان می کند : ترور پیر جمیل زنگ بیداری است که اگر جامعه بین المللی به سرعت برای هدایت درگیریهای اخیر و بحرانها که در لبنان و منطقه شعله ور شده، اقدام نکند، خشونتها افزایش خواهد یافت. " تونی بلر" نخست وزیر انگلیس در پیشنهاد معرفی دوباره دیپلماسی و گفتگو به جای گزینه فاسد کننده نظامی گری یکجانبه پیشگیرانه اقدام درستی را انجام داده است. قتل در لبنان به ما یادآوری می کند که ارکان خطرناک و خشونت باری وجود دارند ، اما هیچ جایگزینی برای مشارکت دولتها و تشویق کشورها برای مشارکت به جای کشورهای رانده شده در جامعه بین المللی وجود ندارد.
نظر شما