به گزارش خبرگزاری مهر، موسسه دین، فرهنگ و زندگی عمومی، در دانشگاه کلمبیا، کنفرانس پلورالیسم در حال ظهور: جنبش، فضا و تفاوت مذهبی را در ۶ تا ۷ دسامبر ۲۰۱۷ برگزار میکند. این کنفرانس ابتدا در عمان برگزار میشود، سپس در تونس. »پلورالیسم در ظهور» نقش پلورالیسم در پاسخ به بحرانهای جهان معاصر را مورد بررسی قرار میدهد. پلورالیسم معمولا به عنوان شناخت و تضمین تنوع در یک نهاد حاکم یا مجموعهای از ترتیبات نهادی شناخته میشود. این کنفرانس با استفاده از منابع مرکز جهانی کلمبیا، به دنبال بررسی مبانی تاریخی، اجتماعی و مذهبی بحران مهاجران و پناهجویان است.
از آنجا که تفکر پلورالیسم به عنوان یک تکنولوژی قدرت که به سازماندهی افراد و تعاملات آنها کمک میکند و اغلب با توجه به تفاوت مذهبی بیان میشود، از این رو محوریت کنفرانس در مورد چگونگی فعال شدن پلورالیسم در شرایط اضطراری خواهد بود و از طریق روشهای مختلف و به سوی اهداف مختلف مورد استفاده قرار میگیرد. این مجموعه کنفرانس توسط موسسه دین، فرهنگ و زندگی عمومی، مراکز جهانی کلمبیا و مرکز دین، مناقشات و حوزه عمومی در دانشگاه گرونینگن حمایت مالی میشود.
کنفرانس دو روزه در عمان در نظر دارد با همکاری کارشناسان، دانشجویان و فعالان محلی با متخصصان منطقهای و متخصصین علمی، دنیای هنر و جامعه کسب و کار، و همچنین متخصصان جامعه مدنی و بخش غیردولتی، تاثیر وضعیت مهاجرت جهانی را بر توسعه مسکن، حافظه و هویت جمعی و کثرت گرایی مذهبی در برابر واقعیتهای در حال تغییر زندگی ارائه و مورد بحث قرار دهد.
کنفرانس در روز چهارشنبه، ۶ دسامبر و پنج شنبه، ۷ دسامبر ۲۰۱۷ در عمان برگزار خواهد شد. برنامه پیشنهادی کامل و مقالات ارسالی قبل از کنفرانس ارائه خواهد شد.
کنفرانس در عمان به تاریخ غنی از شرایط اجتماعی پلورالیستی و نزاع فرقهای که متاثر از چشم انداز معاصر منطقه، (از ترکیه به عراق، ایران به سوریه، لبنان، اردن و فلسطین / اسرائیل) است، نگاه خواهد کرد.
این کنفرانس به سوالات زیر پاسخ خواهد داد:
تغییراتی که باعث درک پلورالیسم و عملکرد آن در زمان بحران میشود، چیست؟
شرایط مادی و غیر مادی که از طریق آن پلورالیسم شکل میگیرد، چه هستند؟
چگونه از طریق گردش افراد - مثل مهاجران، پناهندگان، پناهجویان و سرمایه - حمایت صندوق توسعه بین المللی، کمکهای مذهبی یا بازار کار جدید تغییر می کند؟
چگونه بسیاری از آرمانهای پلورالیسم و چند فرهنگی که اغلب توسط بسیاری از کشورهای دریافت کننده پناهنده مورد سوء استفاده قرار گرفته، بیدار شده و در واکنش به وضعیت بقای پناهندگان، مهاجران و ساکنان، متلاشی یا تقویت شده است؟
جنبش و تحولات شهری در مرکز تاریخهای متعدد جابجایی (بحران پناهندگان فلسطینی، سوریه و عراق) بوده است که شرایط فعلی را در خاورمیانه معاصر ایجاد کرده است. همراه با این تاریخ، واقعیت تفاوتهای مذهبی است که با هویت مذهبی و گرایشهای ملی (مثلا ایران، ترکیه، عراق و سوریه) در هم آمیخته است (به عنوان مثال ایران، ترکیه، عراق و سوریه)، جایی که در آن روابط سنی / شیعه، گروههای مسیحی و دیگر اقلیتها و امواج تمایلات سکولاریزاسیون، شرایط بحرانی معاصر را به وجود آورده و پاسخ نهادهای دولتی و بینالمللی را میطلبد.
بحث در این کنفرانس بر روی چهار محور زیر تمرکز خواهد کرد:
موضوع مسکن و اقامت فوری
حافظه و هویت جمعی
مذهب و پناهندگان
مفهوم سازی و مقایسه پلورالیسم در موارد اضطراری
نظر شما