به گزارش خبرنگار" مهر"، رئیس اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری امروز صبح در جمع خبرنگاران ، باز شدن دروازه های کشور به روی واردات صنایع چوبی و عدم تجهیز خطوط تولید داخل را ازعوامل اصلی بحران در صنایع چوب کشور برشمرد و گفت: با توجه به سهم 2/7 درصدی اشتغال صنایع چوب ، دولت باید تسهیلات ویژه ای در اختیار این صنعت قرار دهد.
جمشید صبوری ، عدم اخذ مالیات از سوی دولت، پرداخت یارانه، اعطای وام های کم بهره و بلند مدت و حتی بدون بهره به مدت پنج سال را از راهکارهای اساسی برای حل مشکلات موجود و توسعه صنایع چوبی دانست و افزود: درصورت اتخاذ چنین راهکارهایی از سوی دولت می توان شاهد جهشی در صادرات این صنعت بود.
وی با اشاره به بحرانی بودن صنایع چوب کشور، تصریح کرد: هم اکنون صنایع چوب ایران دارای سه فازمبلمان صفحه ای و اداری، مبلمان مدرن و مبلمان کلاسیک است که برای توسعه بخش مبلمان مدرن با حمایت های دولت می توان از تکنولوژی روز دنیا استفاده کرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری درخصوص جوایز صادراتی خاطرنشان کرد: تشویق های صادراتی در بخش صنایع چوبی قابل توجه نیست و این جوایز باید بیشتربه سمت تولید این بخش سوق داده شود.
وی با اشاره به وجود 48 هزار واحد صنفی فعال در بخش صنعت چوب کشور، گفت: هم اکنون میزان صادرات صنایع چوب کشور20 میلیون دلار است که با استفاده از ابزارهای تشویقی می توان آن را تا 300 میلیون دلار افزایش داد.
صبوری با اشاره به کیفیت خوب صنایع چوب ایران، افزود: واردات مبلمان ارزان از کشورهای تایوان، چین و ویتنام ، موجب شد تا تولید کنندگان داخلی کیفیت خود را افزایش دهند.
وی درخصوص تعرفه واردات مواد اولیه این صنعت (MDF) ، تصریح کرد: تعرفه بالای واردات MDF به کشور، مشکلاتی برای تولید کنندگان داخلی ایجاد شده است.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری با اشاره به افزایش 20 درصدی تعرفه واردات MDF در سال جاری ، خاطرنشان کرد: تعرفه واردات MDF از 15 درصد سال گذشته به 35درصد در سال جاری رسیده است.
وی در ادامه با انتقاد ازغیر واقعی بودن آمار اظهارات گمرکی در خصوص واردات مبلمان به کشور، خواستار تعامل گمرک با تشکل ها و اتحادیه های مبلمان در کشور شد.
صبوری درخصوص میزان صادرات و واردات صنایع چوبی ، گفت: در نیمه نخست سال جاری صادرات مبلمان ومصنوعات چوبی با 200 درصد افزایش نسبت به مدت مسابه سال گذشته به 13 میلیون و 923 هزاردلار رسیده ، این درحالی است که واردات آن درمدت یاد شده درمقایسه با مدت مشابه سال گذشته تنها با 30 درصد افزایش مواجه بوده است.
به گفته وی، با واکنش تولید کنندگان داخلی مبلمان ومصنوعات چوبی طی دو سال گذشته رشد روند واردات مبلمان به کشور کاهشی بوده و درعوض رشد صادرات مبلمان از کشوربه خارج روندی صعودی به خود گرفته است.
دبیر اتحادیه صادرکنندگان مبلمان منزل و اداری نیز در این نشست از برگزاری شانزدهمین نمایشگاه بین المللی مبلمان منزل و اداری ،دکوراسیون و معماری داخلی، ماشین آلات ، یراق آلات وتجهیزات تولید از 17-13 آذر ماه سا جاری خبر داد.
علیرضا عباسی افزود: این نمایشگاه با حضور350 شرکت داخلی و115 شرکت خارجی از 21 کشوردر 22 سالن نمایشگاهی با هدف انتقال تکنولوژی به کشور وسرمایه گذاری خارجی برگزار خواهد شد.
نظر شما