۱۴ آبان ۱۳۹۶، ۱۴:۳۷

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود:

۷درصد مردان بالای ۳۰ سال دیابت دارند

۷درصد مردان بالای ۳۰ سال دیابت دارند

شاهرود- رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود، گفت: 7 درصد مردان بالای ۳۰ سال دیابت دارند و 7 درصد زنان نیز در معرض دیابت هستند لذا باید با غربالگری و پیشگیری به مبارزه با این بیماری پرداخت.

به گزارش خبرنگار مهر، رضا چمن ظهر یکشنبه در آیین تودیع و معارفه معاونان سابق و جدید بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود به میزبانی سالن همایش های پورسینای این دانشگاه، ضمن بیان اینکه امروز دیابت مرگ خاموش بیماران در دنیا است، بیان کرد:  هفت درصد مردان بالای ۳۰ سال دیابت دارند و هفت درصد زنان نیز در معرض دیابت هستند که جمعیت بسیار قابل توجهی را در روی کره زمین شامل می شود که نشان می دهد این بیماری تا چه اندازه خطرناک است.

وی افزود: در مجموع نزدیک به ۱۵ درصد مردم دیابت یا قند خون مرزی دارند اما درباره نحوه شناسایی و مقابله با آن باید گفت، با  پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام می توان بسیاری از بیماری ها مانند دیابت را مهار و یا خطر آن را کاهش داد که این ترویج این مقابله که از نوعی پیشگیری بر می آید در بخش سلامت اجتماعی مد نظر دانشگاه علوم پزشکی شاهرود است.

فرهنگ پیشگیری مقدم بر درمان ترویج شود

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با تاکید بر اینکه چاقی دشمن ایرانیان است،   گفت: ۵۰ درصد زنان و ۳۵ درصد مردان بالای ۳۰ سال چاقی و اضافه وزن دارند و ۲۰ درصد جمعیت بالای زیر سی سال از فشار خون رنج می برند حال آنکه علاج قبل از واقعه می توان فاصله عارضه و عمل را کاهش دهد و به این دلیل است که ما همواره تاکید داریم، پیشگیری مقدم بر درمان در فرهنگ سازمانی جامعه نهادینه شود.

چمن بابیان اینکه اگر پیشگیری و ایمنی به مثابه دو بال حوزه درمان نباشند، معضلات جدی پیش می آید، ابراز داشت: بیش از ۵۰ الی۷۰درصد مرگ ها در محل حادثه و ۲۰الی ۲۵ درصد فوتی ها در زمان انتقال بیمار به مراکز درمانی روی می دهد لذا اگر در بحث سوانح و حوادث رانندگی فرهنگ ایمین نهادینه شود این آمار تا حد بسیاری کاهش پیدا می کند که این مقوله نیز در برنامه های دانشگاه علوم پزشکی شاهرود گنجانده شده است.

وی با بیان اینکه پیشگیری مقدم بر درمان با همکاری بخش های مختلف باید در سطح جامعه عملیاتی شود، ابراز داشت: با همکاری متولیان امر بهداشت می توان به این باور قلبی رسید که اصل پیشگیری را به عنوان خدمت نجات بخش در چهارچوب فرهنگ سازمانی نهادینه و تحکیم بخشیم همچنین می توان کاری کرد تا عوارض سنگین بیماری ها به حداقل، کاهش پیدا کرده و مرگ های زود رس یه تعویق بیفتد.

امید به زندگی ایرانیان ۷۴سال است

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود با بیان اینکه کار در حوزه بهداشت ملموس و محسوس نیست اما بسیار با اهمیت محسوب می شود، ابراز داشت: قبل از انقلاب امید به زندگی ۵۷ سال بود که امروز این میزان به ۷۴ سال ارتقا پیدا کرده که قطعاً کنترل بهداشت مواد غذایی، مراقب های مادر و کودک و پیشگیری های از این قبیل، عامل آن بوده است.

چمن با تاکید بر ضرورت کمک به ترویج سبک زندگی سالم، اضافه کرد: با پیشگیری و پرهیز از رفتارهای پرخطر و ناسالم باید چگونه سالم زیستن را در جامعه ترویج کنیم که با علاج قبل از وقوع بتوانیم به افزایش سلامت کمک کرد.

در این مراسم محمد محدی تقدیر و احسان بینش به عنوان معاون جدید حوزه بهداشت و درمان دانشگاه علوم پزشکی شاهرود معرفی شد.

استان سمنان دارای دو دانشگاه علوم پزشکی در شاهرود و سمنان است.

کد خبر 4135268

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha