ابراهیم اسفندیاری در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با توجه به اینکه سالهاست در قالب یک طرح پژوهشی اثر گل سرخ بر بهبود بیماری آلزایمر را انجام دادیم و به نتیجه رسیدیم در این طرح مشاهده شده بیماران دیابتی که مبتلا به آلزایمر هم بودند با مصرف گل سرخ، قند خون آنها کاهش یافته است.
وی بیان داشت: بر همین اساس، در یک پروژه جدا اثر گل محمدی و دیابت را مورد بررسی قرار می دهیم.
عضو هیئت علمی علوم پایه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: ادویههایی مثل زنجبیل، دارچین و زعفران؛ نیز با اندک تفاوتهایی، اثرات مشابهی روی مغز دارند و میتوانند آثار گل محمدی را تقویت کند.
وی اضافه کرد: استفاده روزانه و مستمر از عطرهای مطمئن و اصیل ترجیحا عطر گل محمدی برای تقویت حافظه و پیشگیری و تخفیف علائم آلزایمر، و درمان افسردگی توصیه می شود و احادیث مکرری از قول پیامبر اکرم (ص) در این زمینه نقل شده است و از آن جمله این حدیث امام صادق (ع) که فرمودهاند؛ «هیچ بندهای خوش بو نباشد، مگر آن که عقلش افزون شود».
اسفندیاری ادامه داد: در صورت بروز عارضه اسهال، از داروهای ضد اسهال حاوی ترکیبات آنتی کولینرژیک نباید استفاده شود، اما مصرف قرص دی فنوکسیلات یک عدد در شبانه روز به خوبی این نوع اسهال را کنترل می کند.
وی گفت: برای درمان افراد مبتلا به فراموشی سالمندی، و بیماران آلزایمر هیچگاه درمان نباید قطع شود، حتی اگر علائم بیماری رفع شود.
عضو هیئت علمی علوم پایه پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: برای سهولت مصرف می توان پودر گل سرخ را با مقداری عسل طبیعی مخلوط کرد و بعد از غذا آن را به صورت یک مربای غلیظ در همان حد و اندازه مصرف کرد.
نظر شما