به گزارش خبرگزاری مهر، سید محمدعلی جنانی افزود: سابقه پرداخت حق بیمه اغلب کشورها نیز بالای ٣٠ سال است (ژاپن، هلند ٤٠ سال)، در حالی که در ایران سابقه پرداخت حق بیمه مستمری بگیران، زیر ٢٠ سال است.
وی با اشاره به اینکه تعهدات بلند مدت سازمان تامین اجتماعی، بالغ بر ٦٣ درصد کل هزینه ها است، اظهار داشت: ماهانه بالغ بر ٦ هزار میلیارد تومان تعهدات از سوی این سازمان پرداخت می شود.
جنانی افزود: نسبت پشتیبانی( نسبت بیمه شده به مستمری بگیر) در سال ١٣٥٤، ٢٤,٨ بوده است که پس از طی دوره ٤٠ ساله در سال ١٣٩٤ به میزان ٥.٤ کاهش یافته است. این بدان معنی است که در سال ١٣٥٤، به ازای هر ٢٤.٨ بیمه شده اصلی، در آن سال یک نفر مستمری دریافت می کرده است و در سال ١٣٩٤، به ازای هر ٥.٨ بیمه شده اصلی، یک نفر مستمری دریافت کرده است.
وی گفت: بر اساس محاسبات بیمه ای در صورتی که نسبت پشتیبانی از ٦,٣٧ کمتر شود (خط ریسک بر مبنای منابع نقدی)، سازمان های بیمه گر با کسری نقدینگی مواجه شده و قادر به تامین منابع لازم نخواهند بود و اگر این نسبت از ٥.٣٥ کمتر شود (خط ریسک بر مبنای منابع تعهدی)، با تخصیص کامل تعهدات دولت نیز کسری نقدینگی وجود دارد .
مدیر کل امور فنی مستمری های سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: پیش بینی می شود، نسبت پشتیبانی در ١٠ سال آینده به ٤,١٧ برسد و تعداد مستمری بگیران نیز ٢ برابر وضعیت فعلی خواهند بود.
وی با اشاره به افزایش مستمری بگیران گفت: این موضوع از این منظر قابل اهمیت است که از سال ١٣٦٠، در حالی که رشد بیمه شده ٧ برابر شده است، میزان رشد مستمری بگیران به ١٥ برابر افزایش یافته است و در سال ١٣٩٤، ٢٣ درصد مستمری بگیران بازنشستگان ٦٥ سال و بالاتر بوده اند.
جنانی با بیان اینکه مسئولان نیز بحث صندوقهای بازنشستگی را یکی از ابر چالش های فعلی در ایران ذکر کرده اند، افزود: حوزه مستمری ها، بحث بازنگری و اصلاح شرایط بازنشستگی و نحوه محاسبه مستمریها در جهت پایداری مالی و تقویت عدالت در بهره مندی از مزایا را به عنوان یکی از برنامه های سالجاری مد نظر قرار داده است که این موضوع توسط موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی با همکاری محققین دانشگاهی در حال پژوهش و بررسی است.
نظر شما