۸ آذر ۱۳۸۵، ۱۰:۰۳

رابرت گیتس نامزد وزارت دفاع آمریکا :

واشنگتن باید وارد مشارکت دیپلماتیک با تهران و دمشق شود

واشنگتن باید وارد مشارکت دیپلماتیک با تهران و دمشق شود

رابرت گیتس نامزد وزارت دفاع آمریکا، مشارکت دیپلماتیک واشنگتن با تهران و دمشق را برای حل مشکلات عراق خواستار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه واشنگتن پست، وی در یک سند نوشتاری که روز گذشته به کنگره ارائه کرد، گفت :"حتی در بدترین روزهای جنگ سرد، آمریکا از گفتگو با اتحاد جماهیر شوروی و چین حمایت کرد و به نظر من این کانالهای ارتباطی به ما در مدیریت بسیاری از موقعیتهای بالقوه سخت کمک کرد."

رابرت گیتس تا زمانیکه از سوی "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا در ماه جاری به عنوان وزیر دفاع معرفی شد، یکی از اعضای گروه مطالعات عراق به ریاست "جیمز بیکر" وزیر امور خارجه اسبق آمریکا و " لی همیلتون" قانونگذار پیشین آمریکایی بود . گفته می شود این گروه به دولت بوش پیشنهاد می دهد که به دنبال ثبات در عراق باشد و این کار تا حدی از طریق برپایی یک کنفرانس بین المللی صورت گیرد که شامل همسایگان عراق است.

گیتس در سند 65 صفحه ای خود با پاسخ های نوشتاری به کمیته سرویسهای مسلح سنا مکررا به چنین کنفرانسی اشاره می کند.

گیتس گفت :"مشارکت ما با سوریه نیازی به شکل یکجانبه ندارد. این امر به طور مثال می تواند به شکل مشارکت سوریه در یک کنفرانس منطقه ای صورت گیرد."

اما این موضع گیری در تناقض با موضعگیری آمریکا نسبت به سوریه است. کاخ سفید عمیقا از دمشق عصبانی است و معتقد است که این کشور برخی تعهدات خود را نقض کرده است.

وی در بخش دیگری ضمن انتقاد از عملکرد آمریکا درعراق آورده است :"من معتقدم که استفاده از نیروی پیشگیرانه باید بر مبنای یک مدرک بسیار محکم باشد."

گیتس همچنین بیان کرده است که می خواهد توانایی پنتاگون را برای انجام عملیاتهای پس از حمله بهبود بخشد.

وی همچنین بدون توجه به صلح آمیز بودن برنامه هسته ای ایران و تسلیحاتی بودن برنامه هسته ای کره شمالی ادعا کرده است:" کره شمالی و ایران به توسعه موشکهای دوربرد خود ادامه می دهند و در ادامه سلاحهای کشتار جمعی مصمم هستند. در این زمینه ، دفاع با توانایی عملی محدود حداقل در ابتدا بهتر از دفاع نکردن است."

گیتس درباره جنگ در افغانستان نیز با انتقاد از دولت بوش پدر گفت :" به نظر من، ما باید از تکرار اشتباهات در اواخر دهه 1980 دوری کنیم، چرا که با نگاهی به گذشته در می یابیم که پس از عقب نشینی اتحاد جماهیر شوروی، ما از افغانستان غفلت کردیم."

وی همچنین ضمن مخالف با عقب نشینی سریع از عراق گفت :" ترک عراق در چنین اوضاع آشفته ای نتایج خطرناکی هم در منطقه و هم در سطح جهانی طی سالهای آتی خواهد داشت."

از سوی دیگر، کوفی عنان دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر خواستار مشارکت تهران و دمشق برای حل مشکلاتی شد که عراق با آنها رو به روست. 

وی روز گذشته در دفتر سازمان ملل در نیویورک گفت که ایران و سوریه باید بخشی از راه حل مسئله عراق باشند.

کد خبر 413761

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha